ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kaan CK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2009 13:01
Son Ziyaret:
09 Mart 2012 14:15
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cuneyt kuytul
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mersin
30 yaş
Kimya Mühendisi

SON 10 MESAJI

Diskus tankı,Sump çizimi;iş görür mü
Kullanılmış bulduğum tankı 4.kata çıkartınca, sump için içerisine 1 gram daha cam eklemenin belim için hiç iyi olmayacağına karar verdim. Elimde bulunan 80x40x40 tankı sump çevirmeye karar verdim.

Diskus tankı,Sump çizimi;iş görür mü
Merhaba,

Artık sistem kurulum mesajlarından bıkmışsınızdır ama fikirleriiz önemli işin başındayken deneyimlerinizden yararlanabilirsem sevinirim. Özellikle altı çizili cümleler hakkında fikirlerinizi bekliyorum.

Elime 10 adet yavru diskus geçti bende Ya Allah deyip discus sevdasına başladım. 130x50x60 bir tank yaptıracağım, başka biryerden de 120x60x60 kullanılmış bir tank buldum.
120x60x60 tankı nasıl kullanabilirim derken bir kısmını su dinlerndirme tankı bir kısmını sump bir kısmını ise su piresi büyütmek için kullanmanın iyi olabileceğini düşündüm.  Görsel bir tank olmayacak o yüzden sehpasını sunta çevirmeyeceğim.

kafa motoru olarak atman 203(1800l/sa) seçtim. yeterli gelir diye düşünüyorum. ?
filtre malzemeleri: biyolojik sünger, zeolit, seramik, elyaf, normal sünger, aktif kömür,lav kırığı koymayı düşünüyorum. Sıralama henüz belli değil. Bu malzemelerden sizce ekleme yada çıkarma yapılmalı mı.

ana tank 390 litre olacak.
sump 150 litre(50x60x60)
dinlendirme tankı 150 litre (50x60x60) iç sumpla birlikte
70 litrede su piresi büyütmeyi planlıyorum.

elimdeki 120x60x60 lık tankı 3 e bölerek çizimlerdeki gibi düzenledim.


işte çizimler:








Tank taşmasını kendim yaptığım overflow ile yapacağım. Resimlerini ekliyeceğim. Tankı yaptırmadan overflow yapan ilk kişi olabilirim.

Dinlendirme tankını ilerde yavrulama tankı olarak kullanabileceğimi düşünüyorum,dinlendirme tankı için geçici çözümler üretebilirim, bu amaçla içten sump yapacağım. at-301 (300lt7sa) kafa motoru var, yeterli olabilir. Bu kafa motorunu, dinlendirme tankı olarak kullandığım zamanlar sumpa su basmak için kullanacağım yalnız bir sorun var sump tamamen boşalmıyacak haliyle su ekleme işi şu anda çözülmemiş bir problem benim için.
 
Ne düşünüyorsunuz.



Sanırım bu konuyu bir üst başlığa diy sistemlere açsam daha isabetli olurdu. Oraya taşıyabilir miyiz konuyu. Kaan CK2011-06-10 17:21:24
Karides tankıma geçici Albino Discus
[QUOTE=Göktan Canaz]

öncelikle balığınız snow white.formu güzel gözüküyor.

Ciger diyorsunuz sanırım dana yüreği  demek istediniz ?

[/QUOTE]

Aceleye geldiğinden dana ciğeri + temizlenmiş karides karışımı yaptım en kolayı oydu. Aslında dana yüreği olması gerekiyormuş. ek olarak sarmısak, haşlanmış havuç, toz spiriluna tavsiye ediliyor. Ciğerin zararı olur mu yemeye başladı.





Kaan CK2011-05-18 21:41:24
Karides tankıma geçici Albino Discus

Merhaba,
Takas ile aldığım Albino discusu karides tankıma koymak zorunda kaldım. Discusu tanka koymadan önce dört kez % 30 su değişimi yaptım ayrıca tanka su sümbülü populasyonumun yarısını ekledim. dibindeki kumu tamamen aldım. Tankta bulunan kaçak salyongozları alabildiğim kadarıyla temizledim. Karideslere acımama rağmen saklanacak bir kaç parça eşya ekledim tanka. şimdilik kovalamacalar yaşansada karideslerin çoğu saldırıdan kurtuldular.  Discusun tanka gelişinin ikinci gecesi, yem ve ciğere dokunmadı. İlk gün sendromuna yormama rağmen karnının şiş olduğundan bir kaç tane karidesi mideye indirdiğine kanaat getirdim bir tanesini önemde mideye indirdi.  İleriki günlerde yem alıştırmalarına devam edicem. Önceki sahibi discus granül yem ile besliyormuş. Yemlemeyi (2 kez/gün) karidesler için "bitkisel pul" ile, discusa "sera discus" ve çok az çiğer ile yapıyorum. tabi her yemlemeden sonra dip çekimi, dip çekimini takiben %20 su takviyesiyapıyorum. Karideslerimin önünden yemlerini almak biraz dokundu ama bir miktarını bıraktım artık.
Sorum şu ki,
-Genel olarak araştırdığım kadarıyla bakım için yukarıda yaptıklarım yeterli midir, yanlışım var mıdır.
-Karides akvaryumunda discus beslemek doğru mudur ne gibi sakıncaları vardır.
-Discusun karideslerden yeterince beslendiğini söyleyebilir miyiz.
-Karideslerimin tamamen soyunun tükenmesi anlamına mı geliyor. Discusun sağlığı açısından ne yapmamı önerirsiniz.
Birde hangi cinsin albinosu olduğunu bilemiyorum, tahmin edebilecek kimse var mı acaba. Fotoğrafı alttadır. Teşekkürler.




Kaan CK2011-05-18 00:33:24
Cüce vatozumda problem
Uzun zamandır salatalık vermiyordum, kabızlık ise gerçekten galiba biraz geç kaldım. Ne yapmak gerekir.
Cüce vatozumda problem
Fotoğraf: biraz kötü çıktı cep telefonu ile ancak bu kadar oldu.

Canlıdaki Belirtiler: Karnında dışarı doğru taşan sarı şişlik

Akvaryum Kapasitesi (litre):100 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: balık:rasbora, neon,siamensis, kiraz karides,  elma salyongozu. bol bitki.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24 derece, 6,5-7 pH, nitrat bakmıyorum ama akvaryumda bol bitki ve su sümbülü var nitrat problemi çok sık olmuyor.)

Filitrasyon: 2x şelale filtre+iç filtre(fakat kiraz yavruları filtrelere girmesin diye filtre çekişlerine ince tül sardım bu yüzden sirkülasyon az.)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:-

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada bir kere %20 kadar.

Paludaryum
Paludaryum gerçekten güzel. Araştırırken bir video gördüm paylaşmadan edemiyorum. Adam farklı bir boyuta atlamış farkında değil. Mutlaka izleyin.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Jucazg8oaDs[/VID]
Bu nedir? Listelerdekine benzemeyen alg
Güneş ışığı görmüyor, CO2 maya sistemi, ışıklandırmayı otomatik yapıyorum sabah 07:00-13:00, 17:00-23:00 toplamda 12 saatdir, kastınız aydınlatma başlama saatleri ise düzenlidir. Dikkatimi çeken bir şey var ama macro gübreyi artırınca ilerlemesi durdu gibi geldi.
Bu nedir? Listelerdekine benzemeyen alg
Merhabalar. Aşağıda fotoğrafları yer alan yapraklarımın üzerinde oluşan alg nedir. Yardımcı olur musunuz.

Bir fotoğrafı da genel yerleşim için koydum arkadaşlar tankın düzenlemesi ile ilgili fikirleriniz nedir.

Teşekkürler.

Sistem Bilgisi:

Canlılar:
            Balık:  -Trigonostigma heteromorpha (Rasbora) 8 adet,
                       -Galaxy Rasbora, Celestichthys margaritatus 8 adet
                       -Furcata Rainbow, Forktail-Blue Eye   1 adet
                      -Betta splendens
1 adet
                      -Ancistrus dolichopterus (Cüce Vatoz) 5 adet
                     -Crossocheilus siamensis (SAE)     4 adet

           Bitkiler: Glossostigma elatinoides, Eleocharis acicularis, Microsorium pteropus narrow, Rotala rotundifolia Red, bir Cryptocoryne türü(tropica dendi ama benzemiyor), Limnophila aromatica


Hacim:105 lt(65x40x40)
CO2: DIY (Mayalı)
Işık: 48 W power led (mavi,kırmızı,günışığı(%60),beyaz(%30))(4500 lümen), 15 w beyaz floresan (1000 lümen), 7:00-13:00_18:00-23:00

Sıcaklık :26 C

Filtre: Atman 400 şelale filtre x 2, iç filtre
Besleme: günde 2 defa pul yem, haftada 1 defa tubifex.

Su değişimi: haftada 2 defa %20

Gübreleme:

                   Taban: Kurulumda taban gübresi(15 adet)(Tunç Bey’den alınmıştır, teşekkürler), Tetra Bitki Substrate, Aquaclay Bitki Kumu
                   Sıvı mikro gübre : Micro element ( Tunç Bey’den alınmıştır,teşekkürler) günde 1-2 defa toplamda haftada 30-40 ml kadar
                   Makro element: %6 K, %6 N (%2 nitrat, %4 Amonyak azotu),% 6 P, haftada 7 defada toplam yaklaşık 30-40 ml kadar (3-4 kapak), Potasyum (haftada üç defa göz kararı, haftalık toplam 2 kapak (20 ml) kadar)










Kaan CK2010-05-24 23:13:02
3 aylık tankta alg problemi

Merhabalar.


Yeni sayılabilecek (2-3 ay) ve ilk bitki tankımda neredeyse listede yer alan tüm yosunları gördüm. Şu anda mavi-yeşil alg, yeşil nokta alg, kısa tüy alg, siyah fırça alg, yumak halinde iplik alg benzeri bir yosun,yeşil su(bu çok az) var. Başlangıçta mavi-yeşil alg yoktu, fakat diğer alg'lerin oluşumlarını azaltmak için biraz NPK'yı azaltım, bu seferde alg listesine diğerleri ile beraber mavi-yeşil alg eklendi. Tankın su değerlerini hiç ölçmedim. Gübrelemeyide genel kaidelere göre göz kararı yapmaya çalıştım. Fakat makro element gübresi için elimde potasyum nitrat,sülfat olmadığından N ihtiyacı için saksı bitkileri için satılan %6,6,6 P,N(%2 nitrat,%4 amonyak azotu),K gübresinden kullanmak zorunda kaldım. Haliyle fosfat'ı ve amonyak artışını şimdilik kontrol edemiyorum.
Makalelerde çeşitli alg giderme metodları yazılmakta (ki bunlardan elle temizlik,budama ve fosfatı azaltmayı denedim.fakat N ile P dengesi pek olmuyor). Fakat saydığım alglerin aynı anda bulunması biraz zor görünüyor. Sebep ise birisinin artması nitrat fazlalığı ile olurken birisinin artması tam tersine nitrat azlığından kaynaklandığı belirtiliyor.

Bununla beraber 3 aylık tankıma hiç salyangoz eklenmemesine rağmen salyangoz oluştuğunu gördüm ve hızla çoğalıyorlar. Aynı şekilde Su mercimeğide kendi kendine oluştu ki kontaminasyondan başka bi açıklama gelmiyor aklıma.

Şimdilik tankıma minumum Nitrat için gerekn NPK yı ekliyerek P'ı az tutmaya çalışıyorum, elle temizliyorum, su değişimlerini aksatmamaya çalışıyorum, zebra nerit ekledim bunun yanında kaçak salyangozlarımda çoğalıyor.

Bayağı alg'akalı bir bitki tankı oldu ama tank oturduğunda alg probleminin azalacağını umuyorum.


Aslında bir test kiti ve her Makro gübreyi ayrı olarak vermek fosfat sorununu belki çözebilir, yada bir çuval potasyum nitrat alıp gelecek 100 yıllık gübre ihtiyacımı karşılayarak fosfatı kontrol altına alabilirim tabi bu kadar emek verilen bir şey için bu tür şeyler aranmaz fakat ben biraz daha dengelerin oturması ve daha az alg umut ediyorum şimdilik.

Asıl problem teşhisi koymak tabiki. Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar.


 




Sistem Bilgisi:

Canlılar:
            Balık:  -Trigonostigma heteromorpha (Rasbora) 8 adet,
                       -Galaxy Rasbora, Celestichthys margaritatus 8 adet
                       -Furcata Rainbow, Forktail-Blue Eye   1 adet ( 2 adetti birini kaybettim  hala nerde olduğunu bulamadım.) 
                      -Betta splendens
1 adet (karideslerin peşinden koşturmasına rağmen bana çekici gelen bir balık)
                      -Ancistrus dolichopterus (Cüce Vatoz) 5 adet
                     -Crossocheilus siamensis (SAE)     4 adet

                     -Neocaridina denticulata (Kiraz Karidesi)        1 adet (20’den fazla idi, çok küçüklerdi şimdi hiçbirisini göremiyorum.)

                     -Neritina natalensis (Zebra Nerite ) 3 adet (yeni koydum)

           Bitkiler: Glossostigma elatinoides, Vesicularia Christmas Moss, Eleocharis acicularis, Microsorium pteropus narrow, Rotala rotundifolia Red, bir Cryptocoryne türü(tropica dendi ama benzemiyor), Limnophila aromatica

Glosso yayılımı iyi görünüyor, fakat 3 kök kadarı yukarı doğru uzamış,rengide açık yeşil daha koyu olabilirdi, galiba ışık az alan yerlerde kalmış. Limnophila üzerinde bolca siyah fırça alg'ı olduğundan rotala ile bereber budamak zorunda kaldım, biraz hırpalandılar toparlanmaları 2 ayı bulacak gibi. Moss ise beklediğimden daha açık yeşil dallar üzerine tutturmuştum mavi-yeşil alg'ler istila ediyor.                       


Hacim:105 lt(65x40x40)
CO2: DIY (Mayalı)
Işık: 48 W power led (mavi,kırmızı,günışığı(%60),beyaz(%30))(4500 lümen), 15 w beyaz floresan (1000 lümen), 7:00-13:00_18:00-23:00

Sıcaklık :26 C

Filtre: Atman 400 şelale filtre x 2, iç filtre
Besleme: günde 2-3 defa pul yem, haftada 3 defa tubifex.

Su değişimi: haftada 2 defa %20

Gübreleme:

                   Taban: Kurulumda taban gübresi(10 adet)(Tunç Bey’den alınmıştır, teşekkürler), Tetra Bitki Substrate, Aquaclay Bitki Kumu
                   Sıvı mikro gübre : Micro element ( Tunç Bey’den alınmıştır,teşekkürler)  haftada 3 defa toplamda 10-15 ml kadar
                   Makro element: %6 K, %6 N (%2 nitrat, %4 Amonyak azotu),% 6 P, haftada 3 defada toplam yaklaşık 10-15 ml kadar (bir kapak), Potasyum (haftada üç defa göz kararı, haftalık toplam bir kapak (10 ml) kadar)
Kaan CK2010-04-15 10:14:42

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.