ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
arctic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ocak 2010 10:18
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2013 22:29
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
arda edirne
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

arda edirne

SON 10 MESAJI

kuvars kum
Arkadaşlar 0,5 mm beyaz kuvars kum bitkili akvaryum için uygun mudur? Eğer uygunsa sizce bu kum için ideal bitki türleri nelerdir? vuslat2012-08-28 10:14:17
Ağızda Erime
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Lepistes ve platilerimde 3-4 ay önce ağız kısımlarında erime başladı, 1 ay kadar önce microfish kullandım ama herhangi bir iyileşme gözlemlemedim, bu durumun uzunca bir süredir devam etmesine rağmen balık kaybım çok sınırlı sayıda oldu, elimde sorunu ortaya koyacak net bir resim de yok, hastalığın ne olduğu ve nasıl bir tedavi uygulayabileceğim konularında yardımınızı istiyorum arkadaşlar...şimdiden teşekkürler.

 
 
30X58X40 Akvaryumuma Tür Önerisi
Arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.
65 LT Tavsiye
65 lt akvaryumuma 3 adet shubunkin japon almaya karar verdim sizce bu hacme bu balık sayısı yeterli midir?
65 LT Tavsiye
Selanik caddesindeki akvaryumculardan birinde dün brichardi gördüm :) neyse şimdilik tür arayışım devam ediyor ama 3 4 tane japon da olabilir...taban siyah hagen kum arka plan 3 boyutlu şu sualtı gürünümlü arka planlardan olacak  renkli japonlar güzel bir görünüm oluşturabilir. Gene de tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar belki bilmediğim bazı cazip türleri de sayenizde gündeme alırım.
65 LT Tavsiye
Ankarada brichardi bulabileceğim akvaryumcu var mıdır? bir bu balığı çift olarak mı tavsiye ediyorsunuz yoksa sayı artırılabilir mi?
65 LT Tavsiye
65 litrelik akvaryumuma canlı doğuran hariç tavsiye edebileceğiniz türler nelerdir?
AKVARYUMA BİR BAKARSANIZ (Aldım)
[QUOTE=Emrahin] Yorumlar için herkese tek tek teşekkür ederim arkadaşlar. Canlı doğuran, bitkili bir sistem önerilerinizi dikkate alacağım. Fakat "Makaleler" bölümünde ise canlı doğuranların bakımının sanılandan biraz zor olduğu yazılmış. Sanırım japon balıkları ile devam edeceğim, bakımı zor olmayan bitki de ekleyeceğim içine. 

Akvaryumu satın alacağım site yetkilisine mail attım "Cam kalınlığı nedir?" diye. Camın kalınlığı 6mm imiş, siparişi de dün verdim 2 gün içinde elimde olacağını söyledi. Akvaryum geldiğinde yorumlarımı da yazarım. Tam şu aşamada sormak istediğim birkaç soru var, kafamda net bir yanıtını oluşturamadım kusura bakmayın.

1) Kapaklı akvaryum derken.. İçine toz kir kaçmasın diye mi kapak sistemi yapılıyor akvaryum üstüne? Kapak olmazsa herhangi bir sorun oluşuyor mu?

2) Şu anda 22 litrelik sistemde 4 japon balığım var. Ama daha 2 gün geçmedi suyun içi hafif bulandı ve sanki kahverengi & yeşil arası oldu. 15 liralık bir iç filtre var başka bir şey yok akvaryumda. Ama 2 günde akvaryum suyunun bulanması biraz garibime gitti. Sistemi kurduktan sonra bulanmayı azaltma adına yaptığınız bir şey var mı dostlar? (Akvaryum dibinde kuru midye kabukları vs. var 10-15 tane kadar dekoratif amaçllı, onlar olabilir mi bulanıklığın sebebi..)

3) İç ve dış filtre arasındaki farkı tam anlayamadım. Dış filtre daha iyi peki ama aradaki fark nedir? Sonuçta ikisi de su içine hava vermiyor mu? Daha özet hali ile kesinlikle dış filtre mi almalıyım?

4) Yeni akvaryum geldikten sonra (84 litrelik) içine koyduğum çeşme suyunu kaç gün bekletmem gerekir?

Sanırım aklıma gelen başlangıç soruları bunlar. İlk akvaryum kurulu önemli, o noktayı bir atlatabilirsem..
[/QUOTE]
Akvaryumu satın aldınız mı? ben de aynı hacimde bir akvaryum almayı düşünüyorum, sitedeki fiyatı çok uygun izlenimlerinizi burada paylaşırsanız seviniriz. Şimdiden teşekkürler.
anubias kök budama

Anubiasların fazla uzamış köklerini kesmek bitkiye zarar verir mi? Bir yerde kök budamanın bitkinin gelişimini hızlandırdığını okumuştum, aslı var mıdır?

Adem TANIŞ2010-06-30 10:00:19
beta ve tetrazon

Arkadaşlar ben 20 lt akvaryumumda 1 adet beta besliyorum, yanına 4 adet tetrazon koysam anlaşırlar mı? Akvaryumun hacmi bu kadar balık için az mı gelir sizce?

gulay2010-04-28 20:38:22

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.