ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tlitd
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2010 04:27
Son Ziyaret:
15 Ocak 2011 16:40
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
zzz kkk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zülâl Akın

SON 7 MESAJI

Bilgi ve Tavsiye..
Herkese merhaba..

Bir süre ara vermiştim balıklar ölünce.. Sonra arkadaşım bana 2melek 2 de ay balığı almış 1 çöpçü 1 de leopar vatoz vardı.. Bir süre iyi gitti ancak ay balıkları öldü ilk olarak.. Sanırım onlar çok sıcakta yaşayamıyormuş, daha sonra da melekler öldü.. Ölmeden önce zeminde duruyorlardı zaten. O ara çöpçü ve leopar vatoz çok büyüdüler bi onlar kalmıştı. 2 gün önce farkettim vatozun pulları soyulmuştu ve gözleri bembeyaz olmuştu bugün o da öldü.. Bir çöpçü kaldı..

Akvaryumda hastalık mı var acaba ya da su çok sert olduğu için mi oldu ki? Daha önceden kullandığım filtreyi akvaryumun litresine göre değiştirmiştim.. Filtrenin içine de elyaf almıştım pislikleri iyi çekiyor..

Sera aquatan kullanmıştım 1 gün bekletip öyle değiştirmiştim en son su değişiminde.. Yaklaşık 10 günde 3te1lik su değişimi yapıyordum.. Kullandığım yem sera goldy günde 1 kere veriyordum.. melekler ölmeden önce komşu çocuğu yemi akvaryuma boşaltmıştı o zaman akvaryumu baştan temizledim ve kumu atmıştım.. Akvaryumda kum yoktu, bu bir sorun olur mu?

Şimdi akvaryumu değiştirmeyi düşünüyorum 60 ya da 80 lt bir akvaryum alıp baştan kurmayı düşünüyorum, tavsiyeleriniz nelerdir?

Teşekkürler şimdiden..
Bilgi ve Tavsiye..
Filtre türlerini de bilmiyordum ama baya bilgilendim :) Evet balıkları geri verip elodea yetiştirip bir süre sonra betta almaya karar verdim benim için daha iyi olacak hiç bir şey bilmiyordum çünkü. Herkese teşekkürler. tlitd2010-09-26 02:46:07
Bilgi ve Tavsiye..
Lepistes öldü maalesef. Balıkları geri verip avaryumu temizleyip, hazırlayıp daha sonra 1 2 balık almaya karar verdim zaten umarım alırlar.
Bilgi ve Tavsiye..
Filtrenin üstündekileri mi yazayım? Akvaryumla ilgili biyolojik bir bilgi soruyorsanız bilmiyorum. Akvaryumun debisi de 40 lt civarındadır heralde siz daha iyi bilirsiniz fotoğraflardan.

Filtenin üstünde:

SOBO

WP-1000F
Aquarium İnternal Filter
AC 220V-240V 50Hz 15W
F.Max: 650L/H

Akvaryum: 55X33X19 cm

Bu arada lepistesi kurtarma şansım var mı sürekli yüzeyde yüzüyor şu anda zor hareket ediyor ve hiç kuyruğu kalmamış neredeyse..
tlitd2010-09-25 21:23:41
Bilgi ve Tavsiye..
Lepistes balığın birinin kuyruğu neredeyse hiç kalmamış  parçalanmış gibi görünüyor. Hastalık mı oldu acaba filtre yorduğundan dolayı mıdır?

Akvaryumun hacmini bilmiyorum ama filtrede 650L/H yazıyor. Bu akvaryuma göre çok yüksek sanırım. Hangi filtreden almamı önerirsiniz?

Şu anda dediğim gibi 3 lepistes(1i ölecek sanırım yarına çıkmaz malesef), 1hayalet, 3 neon, 2 de molly sanırım. Buna göre elodea alsam olur mu?
Bilgi ve Tavsiye..
Sabah kalktığımda 1 neon daha ölmüştü aynı şekilde filtrenin içine girmiş parçalanmış resmen. Filtrenin ayar yeri yok, kısılmıyor sabit çalışıyor.

Hayalet için bir aksesuar almıştım onun içine giriyor, diğer balıklar iyi anlaşıyor o bir sorun çıkarmadı. Ama beslemesi vs mi sorun oluşturur?

Hangi bitkilerden alıp nasıl koymam gerekiyor?
Bilgi ve Tavsiye..
Öncelikle merhaba. Foruma yeni üye oldum ve yeni akvaryum bakmaya başladım yaklaşık 6 gün oldu. Ve soru yağmuruna başlıyorum :) Forumu ve bir çok siteyi gözden geçirdim ama sanırım sorunlarımı sizlere sorsam ve öneri alsam daha iyi olacak..

Amcam bana hediye olarak aldı akvaryum ve balıkları o nedenle pek bir bilgim olmadan başladım. Daha doğrusu geçen sene bi sevdayla almıştım 3 japon ve hepsi de ölmüştü filtreye takılmış şekilde buldum hepsini 1 er gün arayla. Şimdi ise daha tam olarak isimlerini bile bilmediğim balıklarım var. Sanırım; 3 lepistes, 1 çöpçü, 1 şu yosun yiyen (vatoz sanırım), 1 siyah molly, bir de ona benzeyen beyaz var o da molly sanırım, 5 tane de neon(sanırım) ve 1 de hayalet balığı. İlk aldık ve 1er gün arayla neonlar öldü aynı şekilde filtrenin ızgara kısmına yapışmış buldum daha sonra babam 2 tane daha almış onların da 1 i aynı şekilde öldü. Şimdi 4 tane kaldılar.

5 gün boyunca florasanı hiç kapatmadım meğer 12 - 18 saat civarı açık tutmak gerekiyormuş yeni öğrendim. Sağolsun akvaryumcular hiç bir şey anlatmıyor. ilk 3 gün ilaçtan damlattım metilen mavisi sanırım o. Ve fotoğrafta görülen yemi ovalayıp verdim ilk günler günde 1 kere sonra öğrendim ki 2 kere verilmesi gerekiyormuş. 2 gündür 2 kere veriyorum. Hayalet, karanlık ve kuytu yerleri seviyormuş ve canlı yem daha çok seviyormuş onun için bi saklanma aksesuarı aldım bugün de yemi önüne bıraktım balık kepçesiyle ama fazla yemedi sanki.

Neler yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim daha fazla ölmelerini istemiyorum. Özellikle filtre konusunda endişeliyim bu filtre iyi midir bir çok filtre çeşitleri varmış dış, şelale vs,.. hangisini önerirsiniz.

Akvaryumun ve yemin fotoğraflarını koyayım. Akvaryum çok boş sanki bitki almam gerekiyor mu, gerekiyorsa hangisinden alayım ve nasıl yerleştireyim? Arka cama bir duvar kağıdı koyacağım. Başka bir şey yapmam gerekiyorsa söyleyin lütfen. Bir de akvaryumcu başta bir kum verdi onu yıkarken sürekli boyası akıyordu 1 gün beklettim hala akıyordu ben de değiştirdim bu beyaz taş-kum gibi olanı aldım pek iyi değil sanki ama bunun da başlangıçta bayaa boyası aktı ama sonra berraklaştı o nedenle akvaryuma koydum..

Şimdiden teşekkürler :)


tlitd2010-09-25 05:03:12

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.