ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
niburux
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2008 19:58
Son Ziyaret:
30 Ekim 2010 11:41
Toplam Mesaj:
463 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut DURMUŞ
Doğum Tarihi:
16 Mayıs 1975
Yaş:
48
İl:
Mugla
Meslek:
Ziraat Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


125*60*50 SP+YUNUS+ICEMAN
50 LT YAVRU AKVARYUMU

SON 10 MESAJI

SP yumurtasını yiyor !
Çiftleşme normal mi? erkeğiniz aktifmi, Erkeğinizden daha önce yavru aldınızmı? Eğer erkeğiniz kısırsa dişi bir süre sonra döllenmemiş yumurtayı yutabilir bu normaldir. Ama dişi döllenmiş yumurtayı yutuyorsa  1-2 defa daha bekleyin derim. Hala yutarsa dişinizi değiştirin. niburux2009-08-07 16:51:25
Kararmış Sarı Prenses(resimli)
Benimde damızlık balıklarımda bu sorun yokken yavru balıklarda bu renkte balıklar oldu. Balıklarda yem kalitesi, yemlerin çeşitleri stres gibi faktörler nedeni ile renk değişmesi olur. Ancak kardeşleri normal iken kendisi farklı renkte bir balık varsa bu genetik faktörlerden kaynaklanıyordur. Bu balığın rengini düzeltemezsiniz.
Ben bunu önlemek için damızlık erkeğimi değiştirdim. Ayrıca gördüğüm ırk özelliklerini en iyi gösteren dişileri alıp yavrularındaki renk oranına göre dişilerimi değiştirdim.
Tabiki bu akvaryum düzenin bir süreliğine bozulmasına neden oluyor. Ama ırk özelliklerini en iyi taşıyan balıklar üretmek için bu şart bence. 
arkadaşlar bilginize ihtiyacım var
Ben 5 dişimin aynı gün tüpçük çıkardığına şahit oldum. Ancak kabızda olmuş olabilirler.  Ama dişi erkek sayısı, yemler ve yemleme düzeni ve fotoğraflar olmadan kesin birşey söylemek zor. Daha önce yavru alınmışmı? Yaşları bunlarıda bilmek lazım
Dip Çekimi Hakkında
Hazır dip çekim aparatları olduğu gibi kendinizde yapabilirsiniz. Bunun için suyu tahliye etmenize yetecek kadar (en az 1,5 m) hortum ve 0,5 lt pet su şişesi lazım. Şişenin kapağını hortumun gireceği kadar deliniz (çok geniş olmasın hortum zorla girecek kadar olursa daha iyi olur.). Sonra şişeyi yarısından kesiniz.Hortumu delikten geçiriniz,  Bu şekilde dipteki her artığı hatta kumların içindekileri bile çekebilirsiniz. Kumları karıştırarak içindekileri alır. Sadece hortumla çekim yaptığınızda ise kumların pisliklerle beraber gelme durumu söz konusudur.  niburux2009-05-06 08:46:39
Yeni yavru bırakmış yunusda soruna cevap lazım
Ağzına yumurta alan ve yavru veren bir erkek yunus ne duydum ne gördüm. Bu akvaryuma yeni giren balıga ev sahiplerinin uyguladığı baskıdır. Olağan olaylar. Bir süre sonra düzelir. Ama akvaryumda baskın bir erkek ve dişi olur ve rekabet sürekli olacaktır.Yapabileceğiniz çok şey yok, çok şiddetli kavga olursa balıklarınızı ayırırsınız.
GÖRÜNÜŞE ALDANMA
Selam arkadaşlar,
Kısa süre önce yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Benim yaptığım hatayı sizlerde yapmayın diye paylaşma ihtiyacı duydum.
Akvaryumumda düzenli yavru aldığım 2 e+8 d sp kolonim vardı. Hem ırkı karıştırmak, hemde daha güzel bir nesil yaratmak için akvaryumcuma yeni gelen (bildiği bir hobiciden) sp ler ile değiştirdim.   Damızlık 3 dişimi verip yerine görünüşlerine bakıp anüs vent kontrolü yapmadan (balıklar 6-7 cm) 3 tane dişi seçtik. Akvaryumcum bana yamuk yapacak biri değil samimiyiz.
Akvaryumuma attıktan 1 hafta sonra yeni aldığım dişilerden birinin diğer dişime titrediğini gördüm. Biraz daha dikkatlice inceleyince gece yakalayıp anüs vent kontrolü yaptım ve balığın erkek olduğunu gördüm.  Ertesi gün içim rahat etmedi diğer balıklarıda yakalıp kontrol ettim. Birde ne göreyim diğer 2 taneside erkek. Şok oldum. Şu ana kadar gördüğüm en güzel dişilerdendi diyebilirim.
Tabi olan benim dişilere oldu. Onlarda satılmış, geride alamadım. Şimdi kendi yavrularımdan 3 tane dişi yetiştireceğim. Çünki Dişiler piyasada 2-3 kat fiyata satılıyor.
Siz siz olup anus vent kontrolü yapmadan dişi balık almayın.
Yunuslardaki Sorun
Akvaryumunuzda saklanacak ortamlar oluşturmanızı tavsiye ederim. Balıklarınız yaş itibari ile genç görünüyor. Biraz zamana ihtiyacınız var gibi. Yunuslarda 1-3 defa yavru tutamama durumları yaşanabilir. Biraz daha sabırlı olmanızı tavsiye edeceğim. 
Yunuslardaki Sorun
Yunuslar ilk deneyimlerinde yumurtalarını yiyebilir yada atabilir. Bu doğal. Dişilerinizin rahat etmesini sağlayın bence yani uygun dekor ayarlayın. Daha önce yavru aldığınıza göre erkeğinizin kısır olma ihtimali yok. Ama o erkeğiniz hala baskınmı? Başka bir erkek varsa ve baskın hale gelmişse dişilerle çiftleşmişse o erkeğinizin kısır olma ihtimali olabilir (başıma geldiği için biliyorum). Onun dışında başka bir neden göremiyorum.
Sarı Prenses + Yunus + Iceman için Yem Tavsiyesi
Ben 1 yıldır sera granugreen, sera ganumeat, sera discus granulat, sera vipagran, tetra bits yemlerini karma yaparak el kahve değirmeninde öğütüyorum. Ayrıca sera vipan+florayı karma yapıp onlarıda öğütüyorum. Sonra bunları eleyerek 3 boya ayırıyorum. Yavruların küçüklüğüne göre en küçükten başlayarak boylandıkca daha iri yemleri veriyorum. Sabah ve öğlen 1. menüden akşam 2. menüden yemleme yapıyorum. Hem kaliteli hemde ucuz bir yemleme sistemi oluyor. Küçük paketlerde yavru yemi alırsanız çok pahalı olur. Bunlara New Life Spectrum Cichlid Formula da ekleyebilirsiniz. Yavrularım hem sağlıklı hemde iyi gelişiyorlar.
Büyükler içinde uygulanabilir bir menü. Ama arkadaşların başlka önerileride olabilir tabiki.

niburux2009-05-04 11:59:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.