ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
till.doomsday
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Şubat 2008 17:49
Son Ziyaret:
26 Ekim 2009 23:02
Toplam Mesaj:
164 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tülin MİRZA
Doğum Tarihi:
20 Eylül 1974
Yaş:
49
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


DÜNYA YALNIZ BİZİM DEĞİL


SON 10 MESAJI

Üzüm Yermi
 Üzüm, şeker oranı oldukça yüksek meyve olduğundan vermemeniz doğru olacaktır.
Kabuk yosunlanması
[QUOTE=MrONE]Arkadaşlar 10 cm boyundaki kaplumbağamın kabuğunda yosunlanma oldu.Nedeni bilmiyorum.Acaba çok fazla kuru alanda olduğundan olabilir mi ? Ayrıca ampulde 30 watt'lık ampul.Çok şiddetli olduğundan da olabilir.

Bu yosunları kabuğundan nasıl temizleyeceğim ve bu sorunu nasıl düzelteceğim.Bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.[/QUOTE]
 
 
Kabuğunu 3-4 haftada bir ılık su içinde yumuşak diş fırçası ile bastırmadan dairesel hareketlerle fırçalamanız kabuğun sağlığı açısından önemlidir.
Kabukta yosunlar pislikler biriktiğinde nefes alamaz ayrıca mantar gibi bazı hastalıklara davetiye çıkarmamak için fırçalamanızı tavsiye ederim.
 
30 wattlık ampulün çok şiddetli olduğunu düşünmüyorum. Kuru bölgeye kaç cm. uzaklıkta duruyor?
 
 
 
 
Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
[QUOTE=cukles]Teşekkürler. İçimiz rahatladı. Biraz alıştılar kuru bölgeye çıkıyorlar 60w  lamba var bir sorun yaratır mı? Kuruyorlar o bölgeye çıkıp bir sorun olmaz sanırım gözlerini kapatıp duruyorlar orada bayadır. Birde yem yemeyen hareketli yüzüyor bir sorun yok sanırım sadece yem yemiyor.Ama digerin gözüyle kıyaslıyorum yem yemeyenin sanki daha büyük ve genelde kapalı tuturyor.Enfeksiyon filan mı kapmış almadan önce Aglama[/QUOTE]
 
Rica ederim. Kuru bölgeye dinlenmek, uyumak ve en önemlisi derilerini, kabuklarını kurutmak için çıkarlar. Ancak kuru bölge sudan soğuksa hiç çıkmazlar, kuru bölge 2-3 derece daha sıcak olmalı. Kuru bölgeye kaç wattlık ampul takmanız gerektiğini derece ile ayarlayarak bulabilirsiniz. Ampul-kuru bölge arası 15 cm.den daha yakın olmamalı. Özellikle yavru kaplumbağalarda su sıcaklığı 28, kuru bölge sıcaklığı 31-32 ideal olarak biliniyor.
 
Pis ortamlardan evlerimize geliyorlar enfeksiyon kapmış olabilir. Şişlik falan var mı? Ayaklarıyla ovuşturuyormu? Bir kaç gün daha bekleyin, gözlemleyin derim. Bu arada hijyene de dikkat edin.
Kolay gelsin.
 
 
Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
[QUOTE=cukles]Merhabalar.
Ben iki gün önce kırmızılı yanaklı su kaplumbagası aldım.2 tane aldım.Klasik olarak plastik kapla verdiler.Araştırdım ve orda yeterince bakılamıyacagını ögrendim o kapta.Şimdi akvaryuma koydum.Isıtıcı aldım biri devamlı ısıtıcıya tırmanıyor sıcaklıgı zarar verir mi? Isıtıcıyı suyun dibine yerleştirdim. Kaplumbağaların boyu 3.5 cm  suyun yüksekligi 5-6 cm yaptım. Bir tanesi yem yiyor. Digeri ise geldiginden beri yemiyor ne yapmam lazım? Kuru bögeyede çıkmıyorlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
[/QUOTE]
 
Isıtıcıya, filtreye tırmanmaları zarar vermez. Kaplumbağalarınızın  ortama, yeni evlerine alışma süreçleri vardır. Bazıları fazla yabancılık çekmez, bazılarının alışması bir kaç haftayı bulabilir. Yapmanız gereken onlara zaman vermek, gerekirse akvaryuma çok yaklaşmamak, ürkütmemek...
 
Eğer yem yemeyen kaplumbağada ciddi bir sağlık problemi yoksa yakında yemeye başladığını, kuru bölgeye çıkıp akvaryuma alıştıklarını göreceksiniz. Bu süreç sonrası su seviyesini biraz daha yükseltmeniz daha iyi olacaktır.
 
 
 
Bir kaç Bilgi
 
1- Bir günlüğüne ısıtıcıyı neden kapatıyoruz anlamadım?  Neyi deniyorsunuz?  Hasta olacak mı/olmayacak mı? Yoksa elektrik tasarrufumu yapıyorsunuz? Durup dururken bu hayvanların düzenini neden bozuyorsunuz anlamak mümkün değil!
 
2- Kaplumbağalar zaten en az 2-3 çeşit yemle beslenmeliler. Sürekli bir çeşit ve aynı yem verilmez.  Taze yemi anladım da sulu yem ve saman gibi kuru yem dediğiniz nedir?
Kaç Kaplumbağa
[QUOTE=byalcin]Önceden kaplumbapa beslemişliğim var tabi yaklaşık 1 sene ve şimdi tekrar dönmek istiyorum.Teşekkürler [/QUOTE]
 
O halde kolay gelsin Eren Bey. Umuyorum ki tüm ekipmanları tamamladıktan ve gerekli alanı sağladıktan sonra beslemeye başlar ve kaplumbağanıza gereken ilgi, özen ve titizliği gösterirsiniz.
Kaç Kaplumbağa
[QUOTE=WaNg] Kaplumbağa bende beslemek istemezdim. Fakat ilgim gerçekten vardı. Daha önce araştırmamış olsamda gelen hediye üzerine ona en iyi bakmak benim görevimdi ve bende en iyi şekilde beslemeye ve bakmaya çalışıyorum ve dahada yeni bilgiler öğrenmeye-almaya çalışıyorum. Çünkü ona değer veriyorum.(!)
 
 
 Geçmiş günlerde açılmış bir konu.. Ne alaka demeden okumanızı ve o altta büyük harflerle yazılmış konuyu tıklayıp onada bir göz atmanızı istiyorum. Profosyonel deyipte bir kaplumbağayı 2.5 yaşında 22cm'e ulaştırmak okuduğum makale ve başlıklara göre ömründen ömür çalmak gibi birşey. Lütfen bu konuya biraz hassasiyet gösterelim. Hevesle alınan her ''canlı''nın herşeyden önce bir hayatı olduğunu unutmayıp ona en iyi şartlarda bakalım. Saygılar.
[/QUOTE]
 
Mert Bey' in vermiş olduğu linkte gayet güzel anlatılmış, okumayanların okumasını tavsiye ederim.
Linkteki konuya mesaj yazan  h999 (Hülya Söğüt) ' e ayrıca teşekkürler.
 
 
 
 
Kaç Kaplumbağa
[QUOTE=byalcin]Son zamanlarda lepistesden çok aklıma kaplumbağalar geliyor ve ister istemez insanda bir merak oluşuyor.60*35*15 lik bir  akvaryumda lepistes besliyordum fakat şu an yoklar ve akvaryum boş duruyor.Isıtıcı,kaya vs. araç gereçler elimde mevcut.Sizce yukarıda verdiğim ölçülere kaç tane kaplumbağa almalıyım ve cinsiyetleri ne olmalı? [/QUOTE]
 
Siz daha önce kaplumbağa beslemedinizmi?
Kaplumbağalar bir hevesle, merakla alınmamalı. Sikkin
Kaplumbağa'mın Yaşaması için..

Ömer Bey' e katılıyorum, kaplumbağa akvaryumlarında görselliği bir kenara bırakıp, kaplumbağanın ihtiyaçlarına uyacak şekilde dizayn etmek gerekiyor. Dospa' da şanslı kaplumbağalardan biri, ölüm fanusundan kurtulup böyle şık, geniş ve ihtiyaçlarına uygun hazırlanan yeni yuvasında yaşamaya başladığı için...

Yalnız akvaryum pek sağlam durmuyor gibi? Altında duran mobilya çok ufak ve 1 metrelik akvaryumu taşıyacak kadar sağlammı? Her ne kadar akvaryum ağzına kadar su ile dolu olmasada siz yine önleminizi alın bence.

Kaplumbağanızı sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde büyütmeniz dileği ile...

 

till.doomsday2008-10-19 23:09:07
Kaplumbağa sayısı

Hiç bir problem olmaz, 1 tane alarak doğru kararı vermiş olursunuz. Böylece ileride büyüdüklerinde yem kavgası, yer kavgası, kuru bölge kavgası v.s hiç birini yaşamazsınız.

Şimdiden hayırlı olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.