ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onurkarayali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ekim 2010 23:59
Son Ziyaret:
06 Ocak 2024 23:30
Toplam Mesaj:
101 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur KARAYALI
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1990
Yaş:
33
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur KARAYALI

SON 10 MESAJI

Ters Giden Ne Olabilir ?
1. olarak filtrenizde kullandığınız kömür(karbon) malzemenin bir ömrü vardır ve bu süre 1 ay ile 2,5 ay arasında değişmektedir. Eğer bu malzemeyi bu süreden daha fazla kullanırsanız bu süre boyunca bağladığı N (azot) bileşiklerini ve bazı mikro elementleri salmaya başlar. Yani birincil olarak bu malzemeyi bir an önce filtrenizden çıkarmanızı tavsiye ederim, bunun yerine biyolojik sünger adı altında satılan ürünlerden koyabilirsiniz. Kömür gibi kimyasal filtrasyonda kullanılan bazı malzemeler sadece başlangıçta veya kritik süreçlerde bir sürelik kullanım için uygundur. 2. olarak bence akvaryumunuzdaki hayvan stoğu sınırda, daha fazla hayvan eklememenizi öneririm. Bu ikisinin dışında, maliyetli olduğunu biliyorum ama akvaryumunuza herhangi bir kimyasal eklerken (CO2 de dahil) bu işlemi tam kontrollü yapmanızı ve eklediğiniz kimyasalın genel özeliklerini, yani ne gibi kimyasal veya fiziksel değişimler yaratacağını araştırmanızı öneririm. Örnek olarak CO2-pH-Kh ilişkisini araştırırsanız ne demek istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum. Kontrollü yapılmayan eklemelerde ancak tahmini olarak ekleme yaparsınız (1-2 damla/sn CO2 v.b.) bu yüzden de akvaryumunuzdan aldığınız tepkileri de ancak tahmini olarak yorumlayabilirsiniz ve geri dönüşü olmayan durumlara da gidebilir. Umarım bir an önce sisteminiz sağlıklı sürecine döner :)
Bilim İle Akvaryum
Bahsettiğiniz şey sanırım hücre kültürü, hücre kültürü botanik bölümlerinin bazılarında ders olarak da okutulmakta. Bu konuda araştırma yaparak kaynaklara ulaşabilirsiniz. Hücre kültüründe bir çok bitkinin farklı bölgeleri kullanılabiliyor yani aslında bu durum bitkiden bitkiye değişmekte. Belirli yöntemlerle elde edilen uygun hücreye sahip küçük doku parçaları uygun fiziksel koşullarda besi ortamlarında bekletilerek çimlenme sağlanır. İlginç bir konu fakat ekipmana ve bilgiye ihtiyaç var :)
Genel Yorumlarınız Nelerdir ?
Öncelikle hayırlı olsun, taban malzemeniz bence sorun çıkarmayacaktır fakat aydınlatma seçimi yaparken kullanacağınız floresanların watt bakımından gücü önemli olmasının yanında kelvin değerlerinin de önemi vardır uygun kelvin değerindeki ışıklandırmayı seçmezseniz bitkilerinizin aydınlatmadan tam anlamıyla faydalanamamalarının yanı sıra istenmeyen alg oluşumlarıyla karşılaşabileceğinizi düşünüyorum. Sitemizden yapacağınız küçük bir araştırmayla bitkilerin hangi dalga boylarındaki ışıklardan faydalanabileceğini öğrenebilirsiniz. Hevesinizi de kaçırmak istemiyorum kesinlikle ama eğer CO2 destekli bir tank kurmak istiyorsanız bence akvaryuma gazı kontrollü vermelisiniz zira fazla CO2 pH nizi tehlikeli miktarlara kadar düşürebilir, yani pH kontrolü yaparak CO2 vermenizi öneririm hatta sürekli olmasına gerek yok arada bir Kh testi yaparak Kh hakkında fikir sahibi olmanızı öneririm.
Ters Giden Ne Olabilir ?
Merhaba, akvaryumunuzun filtrasyon sisteminde ne gibi malzemeler kullandığınızı yazar mısınız? Ve son zamanlarda gübrelemelerde gübre değişikliği veya doz değişikliği yaptınız mı? Işıklandırmada süre farklılığı, suda ısı değişikliği yaptınız mı? Yanı sıra Co2 sisteminizi neye göre ayarlıyorsunuz? Son zamanlarda akvaryum suyunuzun ph sinde değişiklik olmuş olabilir mi? Ve su değişikliklerinde direkt çeşme suyu mu kullanıyorsunuz öyleyse suyu klorundan arındırmak için neler yapıyorsunuz? Son zamanlarda tankınıza balık veya omurgasız eklediniz mi eklediyseniz miktarları nelerdir, eklemediyseniz şu andaki balık ve omurgasız populasyonunuz nedir? Bu soruların hepsinin cevabı önem taşımaktadır, cevaplara göre elemeler yapılarak doğru cevaba ulaşabileceğimizi umuyorum.
Yeni bir high tech için destek ve öneri!
Balık meselesine bir karar veremedim melek benim de aklımda vardı. Şu ipliksi alglerle ilgili de amano karides iş görür mü acaba? Öyle bir şey okumuştum.
Yeni bir high tech için destek ve öneri!
Tebrikler için teşekkür ediyorum ufak tefek sorunlar var onlarla uğraşıyorum. Bu aralar discus eklesem mi diye düşünmeye başladım fakat sanırım suyun ısısı sorun yaratacak.

Yeni bir high tech için destek ve öneri!
[QUOTE=oturhanoglu]Onur kardeşim fotoları göremiyorum yoksa yorum ve öneri yapardım eğer düzelirse mutlaka yorum yaparım..
[/QUOTE]

Mesajımın en sonunda bir link var fotoğrafları ordan görebilirsin.
Yeni bir high tech için destek ve öneri!

        Merhaba, geciken fotoğrafların telafisi için bolca fotoğraf eklemeye çalıştım. Fotoğraflar tarih sıralamasına göre, son fotoğrafları biraz önce çektim. Özellikle mini pellia' ların üzerlerindeki alg gelişimini görüyorsunuz. Geçen hafta yoğun bir alg temizleme ve su değişiminden sonra şimdi tank biraz daha rahatladı, tabi bir de Otocinclus' lar var. Camlarda yeşil nokta algi oluşuyor, kumların üzerinde kahverengi alg ve pamuksu ama telleri görülebilen bir alg var ki, o da hızla gelişiyor. Sabredip tankın oturmasını ve alg gelişiminin durmasını bekliyorum, tavsiyeleri de bekliyorum tabii ki. :D
        Fotoğrafların görünmeyeceğinden korkarak bir de şöyle bir link vereyim dedim umarım bu çalışır: https://www.dropbox.com/sh/zjp7bf9hhc7ysof/0kBGG_10gG
onurkarayali2013-03-18 23:20:26
Sümüksü Alg Sorunu(daha yeni Resim eklendi)
Sorunu nasıl çözdünüz acaba?
100 litrelik Hi-Tech Bitki Tankı
Bu kadar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. aramaya devam edeyim biraz daha saksısı 40 tl ye falan satıyorlar bazen ama çok pahalı :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.