ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Guppyman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2010 15:50
Son Ziyaret:
27 Temmuz 2014 06:34
Toplam Mesaj:
78 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüsnü Yula
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Tetra tec ex700 sorunu
Çok ışık görüyorsa 1 ayda bu hale gelebilir. Yosunlar yeşil renk oluyor. Ben hiç beyazlığa rastlamamıştım. Beyazlık neden oluyor bilemicem. Bendeki ilk eklediğiniz resimin alk kısmındaki gibi yeşil renk oluyordu. Işık görmesi yosunlanmayı çok etkiliyor. 

Filitrenin en üst kısmında bulunan elyafta kirlenmiş olabilir. İsterseniz onuda değiştirin. İlk günkü çıkışı alırsınız.
Tetra tec ex700 sorunu
Aynı filitreden bende de vardı. Birkere çok güzel filitreler fakat hortumları şeffaf olduğu için yosun tutuyor. Ve hortumu yosun tuttumu çekiş gücü çok düşüyor. Resimleriniz gözükmüyor bu arada. 

Yapmanız gereken hortumun içini temizlemek. Çekiş gücünde çok fark ettiriyor. Bir telin ucuna pamuk yada elyaf bağlayın. sonra teli ters taraftan çekin. 1 dakika sürmez temizlemeniz. Yada koyu renk bir hortum alıp, yosunlanmayı azaltabilirsiniz.
Lepistes Tür
Merhaba, 
Ben hobiyi bırakılı yaklaşık 2 sene olmuştur. Bende bir zamanlar blue grass yetiştirmiştim. Farklı erekek ve dişiler arasında bir çok çaprazlama yapmıştım. Benim gözlemlediğim dişi balığın kuyruğunda ki renk ve desenlerin en önemli etken olduğu. Dişi balığın kuyruğunda ki mavilik ne kadar belirgin olursa o kadar çok mavi balık aldığım. Kuyruktaki mavilik biraz silik olan, sarımsı gibi saydamlık olan balıklarda da daha çok kırmızı aldığım. Ayrıca kuyruğunda ki benekler ne kadar belirgin olursa erkek balıklarında deseni o kadar düzgün oluyordu.
Bu fotoğrafı internetten buldum. Bence güzel bir dişiye örnek. Mavilik belirgin ve sarılık kuyrukta yok. Ve kuyruğundaki desende çok belirgin. Desende siliklik , net olmama durumu olduğu zaman erkek balığında deseni çok kötü oluyordu. Benekleri net olmalı.
 

Tabii hobiyi bırakılı uzun zaman oldu. Hatırladıklarım bunlar. Yanlış bir bilgi verdiysem kusuruma bakmayın lütfen. Ben dişi balığın bu varyetelerde çok önemli olduğunu düşünenlerdenim.

Edit = Ayrıca blue grass dişisi (bu sefer maviliği az olana yönelmek gerekiyor) ile doğan red grass erkeğinden çok güzel red grass varyeteside oluşturabilirsiniz. Ayrıca kuyruğu çok soluk renkli olan dişi albino guppyler ile düzgün desene sahip blue grass dişisi çiftleştirerek çok güzel albino blue grass ve albino red grass elde edilebilir. İlk doğan yavrular normal doğuyor. Albino olmuyor ve çok karışık balıklar çıkabiliyor. Fakat aralarından blue grass ve red grass özelliği taşıyan dişiler ve erkekler çıkıyor. Blue grass özelliği taşıyan dişi ve erkeklere yönelip daha sonraki nesilde albino blue grass ve red grasslara ulaşabiliyorsunuz. Fakat doğan albino balıkların desenlerinde bozukluklar çokça oluyor ve toparlamak bayaa zaman alabilir. Ben onları toparlayacak zamana ulaşamamıştım. Fakat albino blue grass dişi kullanırsanız işiniz daha kolay olur. Ben o zamanlar albino blue grass dişisi bulamadığım için bu yöne gitmiştim.
Guppyman2014-01-27 02:31:00
Lepistes ve mangrow kökü.
Önce bitkiler akvaryuma koyulmalı. Akvaryuma en son balıklar konulmalı.
Bıktım
[QUOTE=Fishing Chips]stresten biryeri kabarır yada bir yeri ısırılır yada kanlanma olur  ben düşünemedim [/QUOTE]

Lepistes konusunda bir çok deneyimim oldu. Bir çok ta özel tür baktım. Balıkları yeni aldığınız zaman akvaryumda yeterli sayıda lepistes olmazsa yada yeteri kadar saklanabileceği bitki olmazsa balıklar kendini güvende hissetmez. Lepistesler grup halinde mutlu olup kendini güvende hissederler. Birde onları rahatsız edecek bir balık varsa akvaryumda iyice strese girerler.

Bir balığın strese girdiğini nasıl anlarsınız, gönderdiğiniz videodaki gibi balık su yüzeyine yakın hareketsiz duruyorsa strese girmiş yada hastalanmış demektir. 

Bize bilgi vermeniz gerekiyor ki size yardımcı olsunlar. Hangi balıklar akvaryuma ne zaman eklendi. Kaç litre ve hangi türden kaç adet balığınız var. Kaç günde bir su değiştiriyorsunuz? Su değiştirirken su dinlendiriyormusunuz.? Akvaryumun ısı değerlerinde değişiklik oluyor mu? 

Su değerleri bozulduğu zaman balıklar yüzeyde yüzer daha az hareketlidirler ama bu şekilde hareketsiz durmazlar. Bence ya suyun ısı değeri sabit değil, bazı balıklarınızı bu durum hastalandırıyor yada yeni aldığınız balılar ortama uyum sağlıyamıyor. Korkuyorlar strese giriyorlar. Yada akvaryumdaki bir balık onları rahatsız ediyor.

Ben strese giren lepistesleri yavru balıkların akvaryumuna koyardım. 1 gün içinde hareketlenirlerdi.  Yalnız dikkat edin balıklar hasta veya yavrular yenilebilecek boyda olmasın.
Guppyman2014-01-26 19:40:23
ALBİNO FUL REDLERİM VE FULl BLACkLERİM.
Müthiş balıklar nazar değmesin. Bolca kaliteli ve güzel balıklar almanız temenni ediyorum.
sahte para makinası ile uv filtre
UltraViyole yani mor ötesi lambalar farklı dalga boylarında ışık saçabilirler. Bunların dereceleri vardır. Dalga boyu kısaldıkça bakteriler üzerinde yaptığı etkiler artmaktadır. Uzun dalga boylarının etkileri çok fazla olmazken kısa dalga boylarının etkileri çok zararlı olabilmektedir. Cilde dahi ciddi zararları vardır. UV lambaların kısa dalga boyları tıpta dezenfektan olarak ta kullanılır. Bu yüzden bunlarada bir standart getirilmiştir. UV-A, B, C diye. Para makinelerinde kullanılanlar tahmin ediyorum ki en zararsız olanlarıdır. Akvaryumda bakterileri öldürmek için çok bir işlevi olmayabilir. Ama akvaryumda kullanılan lambalar ile sahte parayı anlayabilirsiniz.
 
Guppyman2012-05-09 05:22:10
Emin paşa'dan Paşalar Gibi Toplu Yem Alımı Hemde Türkiye Geneli
[QUOTE=firsteuler]Fatura kesim tarihine bakın aradan aylar geçti fotoğraf eklerken tarih atılmış.(01.05.2012)Sanki bütün yemler ordan alınmış fatura kesilmesi taze olduğunu göstermez.Balıklarım hasta oldular özellikle tetra pro vegetable bayat olusundan dolayı.Yeni kutu aldım ikisini karşılarstırdım bariz fark var. [/QUOTE]
Benimde elimde tetra pro veg. vardı. Yeni gelen yemlere bakarken arada ki renk farkı dikkatimi çekmişti.  İkimizde yemleri sonlara doğru almışız. Acaba ilk alan arkadaşlarında öyle mi? Renk farkı var mı?   
Advanced Aquarist Feature Aquariums: Eren Yelkenci
Gerçektem müthişmiş. Tebrikler.
akvaryumda solar sistemi
Yanılmıyorsam yeni bir kanun çıktı bunun ile ilgili. Şehir elektriğine bağlıyorsunuz. Kullanmadığınız elektrik şehirde kullanılıyor. Devlet te bunun için size ücret ödüyor. 2500 TL ye kuruluyorsa bence çok uygun. Bir çok kişiye 100 TLden aşağıya fatura gelmiyordur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.