ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
japonbalıkçısı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Kasım 2010 09:30
Son Ziyaret:
18 Kasım 2010 17:54
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Yıldız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Yıldız

SON 4 MESAJI

İlk Akvaryumla İlgili
Aldığım yerdeki adam lepistes ciklet ve japonun beraber yaşadığını söylemişti :S :S
Belkide balık satmak için yeni bir stratejidir orasını bilemiyorum ama gerçekten herkes yaşamadığını söylüyor :S
En yakın zamanda resim ekleyeceğim.
İlk Akvaryumla İlgili
Merhaba ,

Akvaryumumla ilgili bazı sorularım var.
Materyal olarak mavi neon lamba , derecesiz ısıtıcı , ve sanıyorum kısılıp açılma özelliği olmayan bir iç filtre kullanıyorum. Kum kısmı midye kırıkları ve birkaç benzeri şeyden oluşuyor. Akvaryum 2 damacana su alıyor. Bu resimdekiyle şekil ve modeli aynı fakat hacmi aynımı bilmiyorum , 

Isıtıcı tüp şeklinde ve içi beyaz toz gibi birşeylerle dolu , fişe takınca ışığı yanıyor. Oda sıcaklığında tuttuğu söylendi bana ama açınca alıp başını gidiyor. Açık durmasının bir sakıncası varmıdır ?

4 japon , 1 ciklet ve 2 lepistesim var. Japonlardan 2 si büyük , bir japonon karnının bir tarafı şiş ve orası turuncu renkte. Cikletin erkeğini sabah kuma çakılmış olarak buldum , içi doldurulmuş gibi taş gibi duruyordu. Ve kalan ciklet hamile gibi karnının alt tarafı baştan kuyruğa kadar şiş ve siyah benekli beyaz renkte. Lepistesler yaklaşık 1 cm boyunda ve onlarında hamile olduğu söylendi. Yoksa hastalıklımıydılar ?

Gece ışığı filtre ve ısıtıcıyı kapatmam doğrumu ? Balıklar uyurlarmı ? Doğurursalar ne yapacağım ? Yemlemeyi heryerde satılan , su kaplumbağalarınada verilen o beyaz-sarı karışımı yemlerle yapıyorum.

Ayrıca bir noktaya değinmek istiyorum . Akvaryumum ilk ve yeni. Bundan önce 1 tane japona 1 sene boyunca fanusta bakmıştım , pazardan yavru olarak almışlardı. Yaşayacağını hiç düşünmüyordum.
Başta 2 günde bir suyunu değiştirdim. Sonra haftada bir değiştirmeye başladım . Bazen 2 haftada bir değiştirdiğim oluyordu. İlk 2 buçuk 3 ay metilen mavisini hiç kullanmamıştım. Antalyanın sıcağını fanusta güneşin altında geçirdi. Ölme tehlikesi atlattı , sıvı yağ - metilen mavisi ve tuz karışımıyla kendine geldi. Suyunu her değiştirdiğimde fanustan çeşme suyuna çıkarır , suyu komple değiştirir yerine içme suyu koyardım. Tekrar çeşme suyundan direk içme suyuna koyardım. Ne kadar ölür deselerde şuan akvaryumda fazlasıyla aktif , hatta en hareketlisi diyebilirim . Akvaryuma aldığım 1 japon ve 1 ciklet 3 gün içinde öldü. Kendi japonumda tık yok hala. Peki sizce bu kadar derecesine , suyun oksijenine dikkat etmek bu kadar önemlimi ? Ayrıca 3 gün 1 litrelik pet şişenin içinde şehirler arası yol gitti , iklim tamamen değişti japon için . Bence gayet sağlıklı görünüyor :D Sizce bir balığından doğumundan sonraki hızlı değişimler onu daha güçlü ve sağlıklı yapar mı ?
yeni başladım
Teşekkür ediyorum . Dün 1 akvaryum , ısıtıcı , filtre , neon ışık , kum felan aldım. Evdeki japonumun yanına 8 balık daha aldım . 2 lepistes , 4 japon , 2 sinin türü hakkında fazla bilgim yok ama hamile 1 tanesi .

Gece dayanamayıp akvaryumu kurdum . Kumu 20-30 kere ılık-sıcak sudan geçirdim . Metilen mavisinden geçirdim . Kaynar sudada bekledim . Akvaryumun içine koyduktan sonra , 2 damacana su aldı akvaryum . Filtreyi takıp 20 dakika çalıştırdıktan sonra balıkları mecbur akvaryuma almak zorunda kaldım , çünkü saatlerce arabanın arkasında , naylon torbada 8 balık geldi. Sabah kalktığımda büyük olan beyaz-turuncu benekli japon ölmüştü . Diğerleri yaşıyor . 2 tane balık hamile diye verdi , sanırım birisinin karnı hastalıktan şişti veya gece öldürmüş olabilirler suyun üstünde saldırıyorlardı :D

Birşey sormak istiyorum , balığın 1 tanesinin içinde başka bi balık daha var gibi karnı acaip derece şiş ve sürekli kuma çöküp üstünde yatıyor . Yanındada erkeği duruyor , sizce yumurtlama vakti yakınmı , yumurtlarsa ne yapmalı , :S ve cinsini bilmiyorum , resim koymaya çalışacağım =)
yeni başladım
Merhaba,

Akvaryum işine yeni başladım yada başlayacağım diyelim =)
Daha önce çok balık aldım ve hepsi 5-15 gün içinde ölmüşlerdi.
1 sene önce hediye gelen Japon balığı hala aynı fanusta yaşıyor , ölmemeye de niyetli sanıyorum :D
Fanustan büyük bir akvaryum alıp , biraz profesyonelleştirmek istiyorum.
1 sene boyunca kullandıklarım ;
Metilen mavisi.
Herkesin bildiği pazarda bile sarı ufak balık yemi.
Maydanoz
.
.

Fanus orta boyda , Japon'um hiç büyümedi , hala yavru gibi duruyor ve kafası vücudundan büyük değil.
1 hastalık geçirdi , suyun üstünde ters dönmüş şekilde duruyordu.
metilen mavisi , tuz , sıvı yağ karışımıyla yaklaşık 12 saatte iyileşti.

Merak ettiklerim , orta boy bir akvaryuma neler gerekli , kaç litre olmalı , fazla profesyonel olmadan nelere ihtiyaç var ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.