ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hknkartal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2010 03:28
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2012 03:52
Toplam Mesaj:
75 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan demirkaya
Doğum Tarihi:
03 Aralık 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hakan demirkaya 159951

SON 10 MESAJI

Malawilerde birbiri etrafında dönme hareketi
Genelde erkek dişiye kur yapmak amacıyla dişiye yaklaşıp titrer bu hareket genelde dişi tüpçük çıkardığında olur çünkü dişi yumurtalamaya hazırdır bu süreçte erkekte dişiye kur yapmaya yani titremeye başlar eğer dişide o erkeği kabul ederse kumun üstünde yavas yavas dönerek çifleşmeye başlarlar. ama bazen dişininde dişiye kur yaptığı görülmüştür genelde bu dişiler diğer balıklardan büyük olur ve baskıcı dişilerdir ama bu olay nadir görülür ve hatta erkek balığında ağzına dişinin attığı yavruları aldıgıda görülmüştür bu tür şeyler olabiliyor. ama erkek erkeğe kur yapmaz genelde kavgadır o kavga edittikleride söyle anlasılır iki erkek birbirinin etrafında hızlı şekilde dönerler solungaclarını ve yüzgeçlerini kabartırlar ağız ağıza da kavga edebilirler bu bir baskınlık kavgasıdır baskın olan erkek kazanır.
s.p lerimi kuluçka makinasına aldım
Havayı alttan vermediğiniz sürece havalı kulucka kullanmanızın bi zararı yok umudunuzu kaybetmeyın yumurtalarda beyazlaşma olmadıgı sürece içiniz rahat olsun yavaş yavaş gelişicektirler. ve kuluçka makinesinin alt ve üst kısmından su akımı saglandığı için zamanla pislikler birikebilir bu yüzden 7-8 gün sonra temizlemeniz gerekebilir. temizlemezseniz tek zararı su akımı sağlanmadığından yumurtalarda haraket azalır ve yumurtalarda bozulmalar görülebilir o yüzden bu pislenme konusuna dikkat edin
akvaryumun camında koyu yeşil yosunlaşma
Evet biraz güneş alıyor ışık genelde açık vatoz var ama sanırım vatoz sayısını yükseltmeliyim 450lt akvaryumum bitki yok akvaryumda ama bu yoksunu ilkkez görüyorum siliyorum cıkmıyo bastırarak siliyorum yine cıkmıyo yapışmış gibi sanki

akvaryumun camında koyu yeşil yosunlaşma
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Akvaryumun camında koyu yeşil yosunlaşma var, ufak noktalar halinde. Normal bir yosun gibi değil çünkü siliyorum ve geçmiyor, sanki cama yapışmış gibi, çıkartamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Yakında tüm akvaryumu kaplamasını istemiyorum.


Özkoçak2011-12-13 16:56:54
Sp ağzında yumurta varmı?(resimli)
Hayırlı olsun balığınız ağzına yavrularını almış ama 4-5cm civarı yani henüz çok genç muhtemelen ilk yavru alışıdır. Dikkatli olmak gerek yavruları atabilir .
tugix2011-10-06 14:36:16
Demasoni Kurlaşma ve Çiftleşme
Evet eğer dişi tüpçük çıkarmışsa erkeğin ilgisini çeker ve dişi tüpcük çıkardığında akvaryumdaki tüm aynı tür erkekler dişinin peşine düşer ve dişi seçtiği erkekle çitleşir titremeler başladıysa muhtemelen yakında yavru alırsınız.
Demasoni Kurlaşma ve Çiftleşme
Demosanilerde erkek dişinin yanına gider ve titrereyerek kuma doğru iner dişi çiftleşmeye hazır ve erkeğini seçmişse katılır. dişinin çiftleşmeye hazır olduğunu vent ti genişler ve tüpçük dediğimiz çıkıntı oluşur. bence siz video paylaşım sitelerinde araştırma yapın daha faydalı olur.
yunuslarımdan yavru alamıyorum sorun nedir?(fotoğraflı)
3kere ağzına yumurta alıp bi kaç günde atması normal değil yani sorun erkekte olabilir erkek kısır olabilir yumurtaları dölleyemiyo olabilir dişide döllenmeyen yumurtaları ağzında tutmaz bahsettiğiniz kuma sürtünen dişide dış parazitvar resimdede belli oluyo yalnız dış parazit çiftleşmeye engel değil çünkü benim bi sarı prensesim vardı artık son derece dış parazitle doluydu ve o haliyle yavru vermişti ama artık hiç dış parazitiyok ilaç kullandım çünkü neyse dış paraziti yok etmek için yapman gerekenler
1:)ısıyı 2 derece arttır 30derecenin üstüne çıkma!
2:) su değişimini arttır %40 haftada bire çıkart
3:) ve her değiştirdiğin 20lt suya 1çorba kaşığı kaya tuzu ekle
 
bunları uyğuladın baktın olmuyo dışparazit geçmiyosa kimyasal ilaç kullan
 
Önemli Sarı Prenses
[QUOTE=bursalı_16]
Arkadaslar dişi balığım bu yardımınızı bekliyorum



[/QUOTE]
Bu balık kesinlikle hamile içiniz rahat olsun. tugix2011-05-13 18:49:44
yavrular yolda mı ?
Öncelikle hayırlı olsun balığınız hamile muhtemelen ilk hamileliği teçrübesiz olduğu için yumurtaları atma yada yutma riski var eğer akvaryumunuz çok ufaksa ve fazla balık varsa ve hamile olan dişiyi sürekli rahatsız ediyolarsa dişiyi ayırın ayırabilicek yeriniz varsa tabiki eğer dişi akvaryumda diğer balıklar tarafından rahatsız edilmiyorsa sıkıntı olmaz kendi haline bırakın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.