ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dogacmrz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2010 20:10
Son Ziyaret:
01 Mayıs 2020 22:51
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğaç MİRZA
Doğum Tarihi:
13 Mart 1995
Yaş:
29
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğaç MİRZA

SON 10 MESAJI

İLK AKVARYUMUM (fotoğraflı)
Öneriler ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Bugün bitkileri de ekledim ve akvaryumum daha da güzelleşmeye başladı, heyecan içerisindeyim :) 
İLK AKVARYUMUM (fotoğraflı)
Gösterişli bir vitrin çok hoş olacaktır.
İLK AKVARYUMUM (fotoğraflı)
Bol bitki ve ağaç kabuklarından oluşan bir dizayn yapacağım :) önerileriniz için teşekkür ederim :)

Emre, onlar sadece odamın ambiansına uysun diye oradalar. Uzaktan kumandalı birçok modelim var. Model uçak ve araba (drift ve ralli üzerine) hobisiyle de uğraşıyorum :D Akvaryumu gün ışığı almayacak şekilde yapacağım.
İLK AKVARYUMUM (fotoğraflı)
Fotoğraf: 


Boyut (cm): 35x33x24h
Kapasite (litre): 27 litre olması gerek fakat şuan 20 litre ile doldurdum, dekor malzemeleri eklenince su taşmasın diye.

Canlılar: Akvaryumu dün kurduğum için yaklaşık 1 hafta sonra alacağım balıkları. Kardinal Neon Tetra düşünüyorum. Onun yanına Rasbora koyacaktım fakat akvaryumdan kaçabileceğini söyledi akvaryumcum :)

Malzemeler: Sadece iç filtre var.

Akvaryum Bakımı: Ayda bir %10 su değişimi diye biliyorum fakat önerilerinizi beklerim.

Kullanılan Yemler: (İleride eklenecek)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: (İleride eklenecek)



Akvaryumun camın kenarında olduğu konusunda uyaracaksınızdır muhtemelen. Odam günün hiçbir saatinde doğrudan güneş almıyor. Ona rağmen şuan odanın perdesi kapalı, akvaryum gün ışığı almıyor. Siyah arka fon alıp cama ve duvara bakan kısımlarını kaplayacağım zaten :)
Bitki önerisi ve Ağaç kökü
Salınım yapma durumu tam olarak nedir ? Yani kütüğün mükemmel olması için salınım olayı tam olarak nasıl ve ne şartlarda gerçekleştirilmeli ?


TEŞEKKÜR EDERİM....


Araştırdım ve buldum salınım yapma durumunu. Peki bunu nasıl önleyebilirim, kaynatmak ve kaya tuzunda bekletmek yeterli midir ?
Bitki önerisi ve Ağaç kökü
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. O kütüğü kullanmamın ne gibi zararları olur ?


TEŞEKKÜR EDERİM.
Bitki önerisi ve Ağaç kökü
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kökü suya tutup basitçe yıkadım, üzerindeki tüm topraktan arındı şuanda. O kök görsellik açısından harika duracak ve bunu bile bile de koymadan geçebileceğimi sanmıyorum  O kütük parçasının çevresini bitkilerle donatıp akvaryumun köşesini barınak şeklinde yapma planım var çünkü. Daha hastalık durumuna gelene kadar akvaryumun kurulması var   Makale çok işime yaracak, okumaya başladım 
Bitki önerisi ve Ağaç kökü
Herkese selamlar. Bu işe yeni başladım, daha doğrusu akvaryum siparişini verdim ve yapılmasını bekliyorum. Bu sırada boş durmayıp akvaryumuma uygun bitki ve doğal ögelerden oluşan dekor materyallerini belirleyim dedim. 6 Rasbora ve 6 Neon Tetradan oluşacak olan akvaryumum için bitki olarak ne önerebilirsiniz ? Ayrıca evimizin bahçesinde bir dağ yürüyüşü sırasında bulup eve getirdiğim ağaç kökü var, üzeri toprak kaplanmış. Bunu nasıl temizlemeliyim ve akvaryuma koymak üzere nasıl hazır hale getirmeliyim ? Son olarak sağlıklı bir akvaryum olması için ne tür ilaçlar kullanmam gerek ?

TEŞEKKÜR EDERİM....
Rasbora ve Neon Tetra
Az önce Ankara Kızılay'daki Doğa akvaryumdan Ziya abiye ulaştım ve akvaryum siparişimi verdim. Şimdi sıra geldi bitki, kum, ilaçlar ve yemler olayına.... 6 Rasbora 6 Neon Tetra olacak akvaryumumda. Bunlara uygun ilaç, bitki ve diğer ekipmanlar olaraktan ne önerebilirsiniz ?
Rasbora ve Neon Tetra
Merhabalar, ben Ankara'da ikamet ediyorum ve kendime ufak bitkili ve her an hareketliliğin olduğu bir akvaryum kurmak istiyorum. Rasbora ve neon tetralardan oluşan 4 + 4 şeklinde balık planlıyorum. Ankara'da bunları almamı önerdiğiniz yer ve almamı önerdiğiniz yardımcı elemanlar (bitki, kum gibi) nelerdir ?

TEŞEKKÜR EDERİM....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.