ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozgurbirdeniz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Aralık 2010 23:52
Son Ziyaret:
10 Ağustos 2012 00:40
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ozgur deniz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Deniz Özman

SON 8 MESAJI

Beta'ya işkence
Öncelikle sorduğunuz için teşekkür ederim. Uzun bir süredir internete giremedim, cevap yazamadım, kusura bakmayın.

Balığımız gayet iyi görünüyor. Kuyruklar uzamaya devam ediyor. Gittikçe güzelleşiyor. Şuan bitkili bir akvaryumda. Ancak eskisine oranla daha sakin bir yüzücü oldu. Pul yem yemiyor ben de sürekli kan kurdu vermek zorunda kaldım, günde 2 kez yemliyorum. Kabız mı oldu acaba diye düşünmeye başladım, dün yemlemeyi azalttım.

Fotoğraf çekebilirsem sizinle paylaşmaktan mutlu olurum. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 
Beta'ya işkence
Teşekkür ederim, yalnız daha önce kuyruksuz kalmış bir betayla hiç karşılaşmamıştım o yüzden bir Half Moon olup olmadığını bilmiyorum. Ancak bana öyle geliyor ki -ya da ben öyle umuyorum- benim sevimli kuruksuzum bir Half Moon. Ve evet kuyruğu dik ve yarım ay gibi duruyor.

Burda yorum yapmış herkese teşekkür ederim. Beta çok sağlıklı duruyor. Hatta akvaryumunun büyükçe bir kısmını köpük yaptı. Ancak ona şimdilik bir dişi göstermemenin daha uygun olacağını düşünüyorum. Ne de olsa pek de yakışıklı değil. 
Beta'ya işkence
Çok teşekkür ederim, bir süredir birbirimizi izliyoruz zaten 

söylediklerinizi uygulayacagim, yakın zamanda da buraya fotograflarini ekleyeceğim. Epey sağlıklı ve mutlu görünüyor ama içim rahat değil hayvan fazla hırpalanmış, pulları dökülmüş, hastalık varsa farkedememekten korkuyorum. (solungaçların üzerinde beyazlıklar farkettim ama pulların dökülmesinden mi öyle görünüyor bilemedim.)

Yardımınız için teşekkür ederim.
Beta'ya işkence
Umarım hisseder, saatlerdir mutlulukla onu izliyorum, hızlı hızlı yüzüyor Fotoğraflarını düzgünce çekemiyorum, şeker kavanozunda olduğu için pek iyi görüntü alınmıyor. 2 gün sonra 16 litre kadar bir akvaryuma geçecek, en yakın zamanda da bitkili bir tanka, çalışmalara gittiğim gibi başlıyorum.

Peki acaba bir tül kuyruk mu ya da bir hm, merak ediyorum doğrusu bedeninin görüntüsü Tunçhan Günaydın beyin half moon betasına benziyor, ancak böyle anlaşılabilir mi acaba?



diger fotolar:
http://www.akvaryum.com/Forum/sartlarin_yeterliligi_ve_es_secimi_yardim_k401432.asp
Beta'ya işkence


Bugün girdiğim bir akvaryumcuda betanin melek ve 3 nokta guramilerin yanında yaşatılmaya çalıştığını gördüm. Üstelik icinde olduklari akvaryum onca balik icin de cok küçüktü ve beta artık neredeyse tamamen kuyruksuz kalmıştı. (fotoğraftan anlaşılabiliyor mu bilmiyorum.)

Arkamdan ayrılmayan satıcı kıza betalar bu akvaryumda yasayabilir mi diye sordum, yoo betalar yalnız yaşar dedi, peki dedim bunu niye buraya koydunuz, cevap vermedi, isterseniz başka betalar da var dedi. Dükkanın sahibi olduğunu sandığım bir adama yaklaşıp bu betayı burdan alın dedim ne hale gelmiş burda yaşamaz, o şahıstan da başka betalar da var isterseniz o yaşasın orda cevabını aldım.

Tabi ki betayı satın alıp ordan uzaklaştım. Ancak evimde değilim ve her ne kadar içime sinmese de yarın beta çok da kısa olmayan bir yolculuk yapacak. 2 gün kadar şeker kavanozunda yaşamak zorunda.

Yine de şuan kavanoz yanımda ve tüm bunlara rağmen epey hareketli yüzüyor, az önce iştahlıca yedi ve mutlu görünüyor. Ne dersiniz bu işkencelerin üstüne balığım sağlığına kavuşur mu?
Cüce Gurami solungaç paraziti şüphesi. öyle mi değil mi?
Evet biliyorum... Hastaligi gecirebilirsem geri verecegim zaten baligi.
Cüce Gurami solungaç paraziti şüphesi. öyle mi değil mi?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Akvaryumun dibinde taşlara yatma, su yüzeyine çıkıp nefes alip geri düşme, hizli hizli soluk alip verme, iştahsızlık

Akvaryum Kapasitesi (litre):6,5 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):hastalikla birlikte yavaş yavaş 32 dereceye kadar çektik
Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
iç parazit şüphesiyle sarımsak tedavisi uyguladık. sonra solungaçlarda hafif bir şişlik farkettik ve 15 dakika kadar akvaryumun dışında metilen mavisi damlatılmış suda tuttuk.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
hızlı hızlı soluk almasından kaynaklı oksijensiz kaldığını düşünerek suyunu tamamen değiştirmek durumunda kaldık, akvaryumu ve taşları temizleyip bekletimiş suyla yarım saat kadar çalıştırdık.

Balığı çok zor durumda bıraktığımın farkındayım ama en acil çözümlerim bunlar oldu. Ne yapmam gerek?
gurami
1 hafta önce bir arkadaşım cichlid almak için 3 noktalı erkek guramisini bana verdi. 1 haftadır epey sakindi. bugün yanına cüce gurami ekledim. agresifleşti. cüce guramiyi köşeye sıkıştırıf epey sert bir şekilde vurmaya başladı. ayırmak zorunda kaldım. üç noktalıyı ayrı bir kaba koydum. kabın için tuhaf hareket etmeye başladı. kendini kabın kenarlarına vurmaya başladı, ne yapacağımı bilemedim. sonunda öldü. şaşkınım. ne olmuş olabilir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.