ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
viper8
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2010 10:26
Son Ziyaret:
24 Mart 2011 16:59
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut AKGÜN
Doğum Tarihi:
15 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Batman
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mesut AKGÜN

SON 10 MESAJI

Yarı Bitkili Çalışmam (1e 1d sajica)(Yeni Fotolar Yeni Bitkiler Sy:2)
Öncelikle tankınız hayırlı olsun. Ben acizane fikrimi söleyeyim siyah veya lacivert bir fon bitkileri çok güzel gösterecektir.
Karma Canlı Doğuran (Acemi)
[QUOTE=cengeo]Mesut bey ; akvaryum dizaynı güzel olmuş.Fakat geçen gün kendi ısıtıcımın kapağında rasladığım bir resmi size anlatmak isterim. ( bilgilendirmek açısından )

Isıtıcınızı ya kuma paralel ( ışığınız gibi ) , yada tamamen dik akvaryuma yerleştirmeniz gerekmektedir.Şu anda ki gibi 45 derecelik açıyla durmasını yanlış. Isıtıcının kapağında şu an sizin akvaryumda durduğu gibi duran resmin üzerinde kocaman kırmızı bir çarpı var :).

Saygılar
Sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]
 
Çok teşekkür ederim bunu bilmiyordum doğrusu dik yerleştirilir diye biliyordum ama akvaryumun boyu kısa olduğu için yerleştirememiştim. En iyisi paralel yerleştiriyim.
Karma Canlı Doğuran (Acemi)
[QUOTE=KayrahaN]Plastik bitkileri gerçekleri ile değiştirdiğinizde daha güzel bir akvaryuma sahip olacaksınız. Sağlıklı balıklar.. [/QUOTE]
 
Bitkilerimin gelişmesini bekliyorum çamları arkaplanlara yerleştirip plastiklerden kurtulacağım, su üstünde ise su marulları gelişecek.
Karma Canlı Doğuran (Acemi)
[QUOTE=kvrym]Kapagi acik birakmlayin yada ustune bir tul falan koyun akvaryumum. Cunku kilickuyruklar disari ziplayabilirler akvaryumdan. Dikkat edin.   [/QUOTE]
 
Haklısınız bende duymuştum kılıç kuruklar akvaryumdan firar edebiliryormuş şimdiye kadar keyifleri yerinde atlayan olmadı. Pistialar için akvaryumu açık bırakıyorum yoksa çürüyorlar, lepisteslerim yavrulamaya başladığında onları takas etmeyi düşünüyorum zaten bu hacimde ki bir akvaryumda bakılmaları pek doğru değil garibanların :(.
Tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim.
Karma Canlı Doğuran (Acemi)
[QUOTE=Karabuklu78] Abi bana biraz su mercimeklerinden atıver :) GÜzel akvaryum şöyle bi önderi yapayım 50x40x40 bi akvaryum geçen camcıya gittiğimde sordum 4 mm kalınlığından kayıt kuşaklı ve plastik kapaklı 40x50 liraya geliyor . Zaten kapağınız var motorunuz herşeyiniz tamam bitki alıp koyarsanız 50x40x40 bi akvaryumu 30-40 liraya mal edersiniz. Balık sayınızıda en az 15 e düşürürseniz o akvaryumda sayısız yavru alırsınız.Kılıçlar yavruları saniyede tüketirler ama. Ondan kılıcları elden çıkarmanızı tavsiye derim. Ve son olarakta akvaryumunuzda lepistes sandığınız türlerden 2-3 tanesi endler'dir.

Bir endler.
[/QUOTE]
 
Su mercimekleri hediye geldi ben Pistia (Su marulu) siparişi vermiştim 2-3 dal çam ve akvaryumun %75 ini kaplayacak şekilde su mercimeği göndermişler saolsunlar. Malesef pistialarım sararıp solmaya başlıyınca bunun nedenlerini araştırdım ve şu sonuçlara vardım;
1. Su mercimekleri pistiaların yapraklarını perdeliyor ışıklarını kesiyor.
2. Akvaryumun kapağından buharlaşıp geri dönen su damlacıkları pistiaları çürütüyor.
 
Bende kapağı kaldırdım ve su mercimeklerini su dinlendirdiğim kovaya aktardım 2-3 elma salyangozu ile birlikte.(garipler karanlıkta ama şuan sağlıkları yerinde)
 
Daha önce endler baktım ancak 10 tane yavrum akvaryumcudan aldığım hamile vahşi lepistese ait eve gelene kadar poşete bırakmıştı yavruları :) .Babalarını bilmem ama anneleri vahşi lepistesti :) 
 
Size şiddetle su mercimeği yerine Pistia yı öneririm oranıza buranıza yapışmıyorlar tabi aldırmıyorsanız kollarınız fazla kıllı değilse siz bilirsiniz :P.
 
viper82010-12-25 17:43:04
Karma Canlı Doğuran (Acemi)
[QUOTE=GölgeSis]Tebrikler hoş ve sağlıklı balıklarınız var, bitkileri çoğaltırsanız daha fazla yavru almanız mümkün olur, bol sağlıklı balıklar.. [/QUOTE]
 
Allah'a şükür sağlıkları yerinde. Anne ve babalarını daha büyük tankı olan bir yakınıma verdim yavrularım yetişkin hale geldiğinde gerekli önlemlerim hazır. Beni düşündüren yazın Batman'daki sıcaklık Bilmem umarım bu konuya çözüm bulabilirim.
Karma Canlı Doğuran (Acemi)
[QUOTE=BüyükBalık]

Akvaryumunuz 22.4 litre ve daha büyük gibi duruyor hiç 20 litre gibi değil...Alkis

[/QUOTE]
 
Evet önden o şekilde gözüküyor 50 cm ye 28 cm ama derinlik çok kötü 16 cm Aglama buda dekorasyonda beni çok zor durumda bırakıyor. Hayalim bol bitkili mobilyalı bir akvaryum ama oda eşim ve kiracı olma durumundan dolayı şuan uzak gözüküyor.
Karma Canlı Doğuran (Acemi)
[QUOTE=PreLiator]Canlı sayınız, hacminize göre çok fazla.
1E-3D lepistes yeterli olacaktır.

Saygılar,
[/QUOTE]
 
Evet malesef biliyorum ama hanıma anlatamıyorum Cinnet neyseki hepsi yavru
Karma Canlı Doğuran (Acemi)
[QUOTE=muratozkaya]Balık sayınız ve bir genel foto güzel olur[/QUOTE]
 
Hemen çekip ekliyorum fotoyu şuanda video nun yüklenmesini bekliyorum video ile birlikte canlı sayısını da yazarım teşekkürler.
Karma Canlı Doğuran (Acemi)

Fotoğraf:



Boyut (cm):50|16|28
Kapasite (litre): ≈ 20
Canlılar:21 Lepistes, 3 Moli,2 Kılıçkuyruk,1 Plati,Yeterince Elma Salyangozu Sok, 1 cüce Vatoz

Malzemeler:Gap7 iç filtre, 200 W ısıtıcı, midye kırığı, plastik bitki, Çam, Su mercimeği ve Su marulu

Akvaryum Bakımı:Eksilen suyun takviyesi, 2 haftada bir %30 su değişimi, ayda 1 filtre temizliği

Kullanılan Yemler:Tetra min, Tetra discus, Pets family colour enharcer flake, Ispanak bulunamadığında konserve bezelye, salatalık

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok
Video:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Mrs4PXdVsc8[/VID][VID]http://www.youtube.com/watch?v=SxDQG-ocDJU[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=DSWIysWx61U[/VID]

 
Her türlü önerinize açığım (her ne kadar yapacaklarıma hanım izin vermesede Üzgün)
viper82010-12-25 19:16:59

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.