ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
korhanes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2011 02:54
Son Ziyaret:
16 Ocak 2011 01:53
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Korhan Eser
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Korhan Eser

SON 1 MESAJI

Yengeç besleme ve akvaryumlar hakkında
Merhaba,

Ufaklığımdan beri büyük bir hayvan sever olara ne kadar zorladıysamda babamdaki ve abimdeki astım sorunu yüzünden evimize hiç hayvan girememiştir. İçimde hep bir ukte olarak kalmıştır. Açıkçası balık beslemek defalarca aklımdan geçti ama arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla balıkların ömrü kısa olduğu için gözümle görmek istemedim öyle bir durumu. Kaplumbağa beslemek de geçti aklımdan ama üstü açık bir şekilde ve evde durmadığım anlarda eve gelen misafirlerin çocuklarından çekindiğim için ondan da vazgeçmek zoruda kaldım.

Fakat bugün girdiğim petshop da "mavi yengeç" adlı bir yengeç türü gördüm. Ve açıkçası yengeçler hakkında bilgim olsaydı direk almayı düşünüyordum. Ama önce araştırmam gerekiyordu. Kısaca hayvanları çok seviyorum ve entresan bir hayvan olan yengeç beslemeyi düşünüyorum. Yengeç olmasa bile yengeç kadar evde beslemesi sıradışı olan bir hayvan beslemeyi düşünüyorum. Ama daha önceden hiç akvaryumum olmadı. Sokakta görüp beslediğim hatta tedavi ettiğim birçok kedi-köpek-güvercin bulunmakta fakat daha önceden hiç su hayvanlarıyla alakalı tecrübem olmadı. Çok büyük sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum ama yanımdaki arkadaşım aşçı olduğu için, normalde yenilen bir tür olduğunu söyledi. Böyle olduğunu duyunca "mavi yengecin" bir akvaryum hayvanı olmadığını düşünmeye başladım.

Kısacası kafam biraz karışık. Bilgi ağacınızda da yengeçlerle alakalı bilgi bulamadım. Kafamdaki sorular çok olduğu için şöyle maddeleyebilirim.

yengeçler akvaryum ve deniz(?) sınıfı diye ikiye ayrılıyormu? ayrılıyorsa hangileri akvaryum yengecidir?
eğer ben yengeci akvaryumda beslersem hayvanın doğasıyla oynamış olurmuyum?
eğer yengeçleri akvaryumda beslemek yengeç için eziyet ise yengeç kadar ilginç olan başka hangi hayvanı akvaryumda beslemem doğru olur? (balık ve salyangoz haricinde)
dediğim gibi daha önceden akvaryumlarla bir tecrübem olmadı. Sizce bu tecrübesizliğim hayvanlar için bi sıkıntı yaratırmı?

teşekkür ediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.