ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilkeristan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mayıs 2011 13:43
Son Ziyaret:
28 Kasım 2016 19:00
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilker çinpolat
Doğum Tarihi:
26 Eylül 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ilker canpolat

SON 6 MESAJI

120x50x60 Mobilyalı Akvaryum
Herkese merhabalar. 120x50x60(h) ölçülerinde 10 mm mobilyalı dış filtreli akvaryum almayı düşünüyorum kısmet olur ise. Hem akvaryum ihtiyacım için yardımcı olabileceğini düşündüğünüz sağlam iş yapan firmalar hakkında bilgi almak, hemde frantosa ve tropheus türlerini aynı tankta beslemenin ne derece doğru veya yanlış olabileceğini beyan edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Güvenilir Akvaryum
Herkese hayırlı bol yavrulu güzel günler dilerim. İstanbul Avrupa yakasında 150x60x60 12 mm kalınlığında mobilyalı akvaryum yaptırtmak için bildiğiniz uygun ve dürüst bana 12 mm anlaşıpta 10 mm yapmayacak firma varmı? Ya da üretici firmalar bana özel mesaj yolluyarak yardımcı olabilirmi ?
160*60*70 (672 lt)
[QUOTE=capo di capi]Frontosadan(tüm türleri dahil) huzur beklemeyin.. Size görsel şov sunmazlar.. Çekingen ve ağır hareket eden bir balık.. Yemlemesi bile sıkıntı stres.. uzaktan belki hoş geliyor ama zaire grubu demek sabrın sınırlarını zorlamak , stres olmak , extra dert sahibi olmak demek.. Ayrıca beyhude bir ilgi isterler..Bu ilgi karşısında balığın endamını günde 10 saniye ya görürsünüz ya görmezsiniz o da loş ortamda belki.. Frontosa bir salon balığı değil ayrıca.. İyi bir araştırma yapın , farkedeceksiniz ki zaire grubunu besleyenler ya bodrumda , ya çatı katında , ya kömürlükde ya da depoda , en iyi ihtimal iş yerinde beslerler.. Bana evinin salonunda mis gibi huzur veren 3 frontosa akvaryumu bulamazsınız ama ben demin saydığım şartlarda 50 akvaryum gösterebilirim :) İçinde bilimum harfiyat ve inşaat malzemesi de dahil ( pvc boru , tuğla , yapı taşı , çanak , çömlek vs)

Bitkili akvaryuma emek harcamam diyorsanız , frontosaya da harcamayın derim. Çok pimpirikliler..

En iyisi sert , sağlam amerikan türleri gibi görünüyor.. Hoş bir dizaynla evdeki ortama da renk katan bir akvaryumunuz olur.
[/QUOTE]

kardeşim verdiğin cevap çok huzur verici oldu :) önerilerinle dikkatimi değiştiriyorum.
160*60*70 (672 lt)
[QUOTE=Ultras1907]O hacime yakışacak olan balık türü show boy Amerikan chicled türlerini tavsiye edebilirim. Şimdiden hayırlı olsun tankınız.[/QUOTE]

bi ara tanganyika besledim memnundum balıklarımdan ama teras katında bakmak zorunda olduğumdan pek keyfini çıkaramadım şu anda amacım tanganyika ile beraber frantosa beslemek. daha onun araştırmasını yapmadım. 


[QUOTE=vhd+9]Frontoza çok güzel olur o tanka. Hem görsel, hem büyük balıklar, hem de akvaryum hacmi yeterli.

Akvaryum araştırması derken akvaryumunuz var mı yok mu. Yokta mı yaptıracaksınız orayı anlayamadım.
[/QUOTE]

akvaryumu yeniden yapıcam daha doğrusu yaptırıcam :) hobiyi bıraktım başlıkta da dediğim gibi balıkları görünce balık aşkım yeniden şaha kalktı. bende senin gibi düşünüyorum frantosa ama bi ara tanganyika b esledim beraber yaşarlarmı bilgin varmı ?


[QUOTE=Ezekiel] İlker kardeşim ankara da olsaydın Ali Kuştepesi abimiz yapabilirdi istediğin akvaryumu . İstanbulu bilmediğim için bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur.
 
Tür tavsiyesi olarak Frontoza Blue Zaire Moba çok güzel olur o hacimde bir akvaryuma
[/QUOTE]

eywallah kardeşim aynı balığa sevdalıyız sanırım :)


[QUOTE=kralbosna]Huzur verecek tek akvaryum benim gorusum bitkili akvaryumdur. Bitkili akvaryumlara bir goz atin hayran kalicaksiniz.[/QUOTE]

günde 12 haftada toplamda 72 saat çalışıyorum :) bakıcağım tankın çok emek almaması lazım bitki akvaryumunuda o yüzden pek düşünmüyorum.
160*60*70 (672 lt)
Herkese hayırlı ve bol bol sağlıklı balıklı günler olması dileğiyle.

akvaryum merakımı yaklaşık 6 ay önce sonlandırmıştım geçenlerde bu siteye öyle bir göz gezdirirken tekrardan akvaryum merakım başladı. bu sefer işe 672 lt lik bir tankla girişicem.

özellikle bu tankım için (mobilyalı ledli) güzel bir akvaryum araştırması yapıyorum. bu işin piri olan birisi varsa bana tavsiye edermisiniz.

tür olarak tavsiyeleriniz nelerdir? ben üretim ya da ticari olarak girişmiyorum bu işe amacım gece yatarken onlara bakarak huzuru yakalamak. :)

Allah'a emanet olun. vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
selamlar saygılar bütün akvistlere

Akvaryum sahibi olarak yeni değilim uzun zamandır akvaryumum var ve uzun zamandır sizleri okuma şansına nail oluyorum. Şimdi akvaryumu mu 150 x 60 x 60 ölçülerinde yeni tankla değiştiriyorum. 10 mm camla kayıtlı kuşaklı siparişini verdiğim akvaryumu 225 tl ödeyerek sahip oldum. Asıl önemli konum sizlerinde önerisini alarak değerlendirmek istediğim konu bende 4d 1e yunus var ortalama 15 cm civarında ve 14 adet s p var. Bunları yeni akvaryumuma geçtiğim zaman alt kumundan taşlarına kadar, yemlerinden suyun değiştirilmesine kadar yavru almak için neler yapmam neler kullanmam lazım ?

MiSoSiKiaN2011-05-26 15:15:03

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.