ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Feyzee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mayıs 2011 18:11
Son Ziyaret:
23 Eylül 2011 20:03
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fevzi Zengin
Doğum Tarihi:
04 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


60lt akvaryum: 1 Betta, 1 Çöpçü

SON 10 MESAJI

Bettam hasta mı?
Bu arada akvaryum ölçüleri de 15x15x18...
Bettam hasta mı?
Merhaba,
 
Kullandığım ilaç resimde görülmektedir. Hergün %50 su değişimi ile 1/5 oranına yakın olarak (göz kararı) ilaçtan ekliyorum. Şu anda hergün azalttığımdan çok az miktarda ekliyorum. Sarı tabaka iyice azaldı ama hava kabarcıklarının çıktığı köşedeki köpüklenme devam ediyor. İlacı bugünden itibaren keserim. Hergün kontrol ediyorum. Galiba bugün çok az da olsa kenardaki beyazlıklar kapanmaya başlamış.
 
Bettam hasta mı?
Tekrar merhaba Işıl Hanım,
 
Köpüğü betta yapmıyor. Ben ilaç koyduktan sonra oluyor. Sürekli devam ediyor. Köpüğün oluşma nedeni hava motorundan çıkan baloncuklar. Her akşam geldiğimde akvaryumun üst yüzeyi sarı ince bir katman oluyor. Su değişimlerini ve temizliğini günlük yapıyorum.
 
Ana tanka gelince halen çalışmakta. İçinde bir adet çöpçü ile bir adet cüce vatoz bulunuyor.
 
Kan kurdu ile beslemeye devam ederim. Diğer yemlerden de veriyordum.


Belli bir süre ardından su üstünde biriken sarı tabaka:
 
Bettam hasta mı?
Tekrar merhaba,
 
Bettamın son durumu resimde görülmektedir. Tedaviye rağmen herhangi bir değişiklik gözlemleyemiyorum. Fazla mı aceleciyim yoksa yanlış tedavi mi uyguluyorum ya da uygulamada hatalar mı var? Şu an tedavinin 3. günündeyim.
 
Feyzee2011-09-06 21:25:55
Bettam hasta mı?
Merhaba,
 
Bayram tatiline çıkacağım için tedavi işlemine geçen hafta başlayamadım. Otomatik yemleme sistemim ana tankta vardı. Bugün döndüğüm gibi almış olduğum malzemeleri kurdum. Bahsettiğiniz gibi tedaviye başladım. Karantina akvaryumunu resimde görüldüğü gibi kurdum, uygun mudur? İlaç ekledikten sonra resimde görüldüğü gibi köpürme oldu, normal midir? Tedavi sırasında bettamı nasıl beslemeliyim?
 
Karantina akvaryumum:
 
İlaç eklendikten sonra köpürme:
 
Bettam hasta mı?
İlginiz alakanız için teşekkür ederim. Bugün hemen tedaviye başlayacağım inşallah. Sonuçları buradan tekrar paylaşırım.
Bettam hasta mı?
Kayayı özellikle seçtim. Sivri uçları yok. Ortası delik. Dekorasyon amaçlı. Peki ilaç tedavisini nasıl uygulamak gerekir? Bettanın ne problemi var? Midesi ile ilgili bir sorun mu? Kuyruk ve yüzgeç erimesinin sebebi ne olabilir? Akvaryumu ilk kurduğum zaman kalabalıktı. Hevesle pek çok çeşit balık besliyordum ama hiçbiri bettaya saldırmıyordu. Genelde betta saldırıyordu ama sonra alıştı. Zaten 1 aydır akvaryumda tek arkadaşı çöpçü. Diğerlerini geri verdim. Japon, lepistes ve cüce gurami vardı. O zamanlar herhangi bir belirti yoktu. Ağustos ayı itibarı ile başladı diye hatırlıyorum. Havalar çok ısındığı zaman özellikle Temmuz ayında akvaryum sıcaklığı 30 - 31 derece seviyelerindeydi. Bu sıralarda gelişen bir bakteri olabilir mi? Bu olasılığa karşı akvaryumcumdan temin ettiğim bakteri ilacını kullanmıştım.
 
Bettanın durumunu şimdi tekrar kontrol ettim. Hafif yüzme problemi var. Genelde sabit duruyor ama yem attığımda saldırıp alıyor. Bir iki kere kaçırdığında peşinden gitmeyi bırakıp yemin aşağı inmesine izin verdiğini gördüm. Yüzme problemi olduğundan kaynaklanıyor galiba. Ara sıra gezip tur atıyor akvaryum içinde.
Bettam hasta mı?
 
Merhaba Işıl Hanım,
 
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Akvaryum işinde yeniyim. Pek bilgim yok. Elimden geldiğince balığımı iyi beslemeye çalıştım. Tek çeşit değil farklı çeşit yemleme ile diyetini zenginleştirmeye çalıştım. Arada da 2 tane bezelye haşlayıp veriyorum.
 
1- Balığım yemek yiyor. Belki eskisi gibi yemiyor olabilir. Bu aralar akvaryumda tam resimde gözüken yerde takılıyor sadece.
 
2-Çöpçüm gayet sağlıklı görünüyor.
 
3-Resun marka RS-1000 idi galiba. Resimde görüldüğü gibi çok fazla dalga ve hareket yapmasın diye çıkışını direk cama verdim. Akvaryum içerisinde dalgalanma yok.
 
Bu aralar yosunlaşma başladı akvaryumda haftada bir temizliyorum. 3 aylık akvaryumum. 10 litrelik su değişimi için tuttuğum bir kovam var onda tedavi edebilir miyim bettamı? Bahsettiğiniz ilacı birazdan alırım.
 
Bettam hasta mı?
Fotoğraf:
 


Canlıdaki Belirtiler: Yan tarafında oluşan beyaz bölgeler, yüzgeç erimesi.
 
Akvaryum Kapasitesi (litre): 60lt.
 
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 adet çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Malum yaz olduğundan sıcaklığı pek engelliyemedim. 28 - 30 arası değişiyor. Bu sıralar 28de sabit.

Filitrasyon: İç filtre kullanıyorum.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hastalık belirtisi olduğunda akvaryumcumdan aldığım 1 adet sarı - yeşil renginde hap attım. Bakterilere karşı iyi imiş. Akvaryum rengi 1 hafta kadar sarı yeşil arası oldu. Su değişimleri ile düzeldi.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Her hafta 1/3 su değişimi, filtre temizliği yaparım. Yeterli miktarda günde 2 kere yemleme yaparım. Akvaryumda yosunlaşma başladı. Onları temizliyorum. Cüce vatos almayı düşünüyorum. Akvaryumda canlı bitki olarak sazlar var.
Akvaryum için tavsiye
[QUOTE=Türk]Bence şu minareye benziyen dekorru çıkar ve soldaki taşı ortala birde şu iç moturun ucundaki aparati varsa çıkar ve camma doğru vursun baktığın balıklar nazik türler hayvanların gelişimine ve yaşamalarına engel olabilir. [/QUOTE]
 
İlk iş olarak peri bacalarını çıkartırım. İç filtrenin ucuna taktığım aparat sayesinde filtreden çıkan su direk cama vurup akvaryum içerisinde akıntı oluşmasını engelliyor. Eğer hiç takmazsam iç filtreden ileriye doğru sürekli akıntı oluyor. Balıkların bundan hoşlanacağını sanmam.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.