ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Woland
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
45
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2012 13:07
Son Ziyaret:
17 Saat 55 Dakika önce
Toplam Mesaj:
87 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
aktug yilmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

aktug yilmaz

SON 10 MESAJI

Chihiros Aquatic Studio
Şimdi petpazara bakınca wrgb 2pronun satıldığıni gördüm. Chihirosun kendi sitesinde 449dolar. Şuanki kur ve yüzde 25 vergi desek 90cmlik wrgb 2 pro 10600tl kendisi sitesinde ama petpazarinda 12750. Vergiden sonra bile yüzde 20 fark fazla bence. Deziğiniz gibi büyük ebatlı ürünler sıkıntı olabilir ama dozaj pompası vs de kendi sitesinden almak çok daha mantıklı
Chihiros Aquatic Studio
Vergi net olmamakla beraber daha ucuza gelecek gibi görünüyor.
Ayrıca wrgb II pro henüz türkiyede satılmıyor.
Chihiros Aquatic Studio
Merhaba,

WRGB II veya pro ve co2 regülatör düşünüyorum. Vergi durumu nasıl oldu?
Artık vergiden muaf bir durum yok bildiğim kadarıyla. Vergileri size yansıttılarmı?
Yanlış bilmiyorsam aliexpresste vs geldiği zaman başakşehirde bi yerde diye hatırlıyorum gidip vergisini ödeyip öyle alıyorduk.
Malesef kalkıp başakşehire gidip alacak vaktim olmuyor. Siz ücretsiz kargoylamı sipariş ettiniz?
Ücretli kargodaki firmalar genelde gümrük vergisi işlerini sizin adınıza halledip teslimatta size yansıtıyorlar acaba öylemi yapmak lazım.
Chihiros Aquatic Studio
Merhaba,

Chihiros'un kendis satış sitesi chihiros aquatic studio'dan alışveriş yapan arkadaşlar varmı?
Sitedeki yorumlara bakınca türkçe yorumlar var. Acaba sipariş sonrası gümrük vergi işleri nasıl halledildi merak ediyorum.
Sitede vergi dahil diyor fiyatlar için. Daha önce alışveriş yapan aydınlatırsa sevinirim
Demir Profil
40*40 2 mm de hiç bi sıkıntı olmaz. Bu şekilde de konabilir fakat yer düz değilse dengelemek veya su dokuldugunda temizlemek zor olabilir
Atila Yuva Marka Co2 Tüp
Arkadaşlar merhaba

Bugün bir internet sitesinde atila yuva marka co2 tüp satıldığını gördüm. Atila yuvayı aradığımda biz çinde yaptırıyoruz toptancıyız dediler. Ben bu markayı tanîmıyorum. Bilen kullanan varmı?
Nijer Nehri Biyotopu İçin Tavsiye Gerekiyor
Nijer nehri baya uzun bir nehir. Bamako, niamey ve port harcourtta (nijerya sizin odaklandığınız yer) görme şansım oldu. Bamako ve p. harcourtta doğa yeşilken niameyde tam tersi kurak nerdeyse çöl vari bir yer. Kimi yerlerde baya genişliyor ve kimi yerlerde daralıyor. Bamakoda ve p. harcourtta suyun rengi normalken niameyde koyu kahverengi gibi akıyor. Port harcourtta okyanusa dökülmeden önce baya dallanıyor delta oluşturuyor. Kısaca uzun bir nehir ve farklı coğrafyaları geçtiğinden elimizde çok bilgi olmasada spesifik bir yer seçip ordaki spesifik nijer biyotopu yapmak lazım. Çünkü kendi içinde farklılıklar gösteriyor. Nijeryaya odaklancak olursak nijeryaya özgü bir kribensis türü var. Acaba bizim bildiğimiz kribensisle nijeryaya özgü kribensisin nerede yaşadığını bilmek lazım. Neyse balık olarak bilemiyorum ama niamey dışında bitki olarak su sümbülleri, tilki kuyruğu ve nilüfer gördüm. Belki bitki olarak bunlar kullanılabilir. Bilgi olmadığından zor bir iş şimdiden kolay gelsin:)
200x50x60h High Tech Co2 Difüzör
Sump oldugu iyi olmus bence. Akvaryumdan sumpa donus sifonlama olursa co2 kaybi azalmis ve ses sorunuda halledilmis olur. Dediginiz protein skimmer yontemi denenebilir belki. Pompanin icine mash vs konularak karistirma orani arttirilabilir. Aslinda Co2 sorununu cozmek birazda nasil cozmek istediginize bagli. Klasik yontemlerde Reaktorler genelde seslidir inline atomizerlarda ses olmaz. Reaktorlerin debisine gore motor kullanmak gerekir. Atomizerlarda suda sprite etkisi yapar. Herseyin kendisine gore bir artisi bir eksisi var. Tavsiyem co2 regulator sonrasi takip 3-4 cikis alabilceginiz parcalardan kullanip co2yi tek inline veya tek reaktor ile halletmeye calismayin. Eger 2-3 tane upaqua veya qanvee atomizer kullanirsaniz su sprite gibi olcaktir ama rahatliklada istesiginiz co2 seviyesine ulasirsiniz.
Eve 2m Akvaryum Kurmak Istıyorum
2 metre akvaryuma bence alt sump olmalı. Evet su tasirma ihtimali var ama bu tamamen senin yapacagin hatalara bagli. Dikkat edeceğin bir kac hususla sikintisiz sekilde kullanabilirsin.
Zaten akvaryumun alt sumpli gelince bi iki denemeyle nasil olmasi gerektiğini hemen anlarsin.
Bean Animal Pvc Önerisi - Sessizlik Huzuru (soru)
Evet alttan delmek tehlikeli olabilir ben aslinda onerirken aklimda kule vardi. Kule dusundugun gibi iceride biraz yer kaplayip goruntuyu cirkinlestirebilir ama diger yandan bitkili yapacaksan sazdir viviparadir vs hep overflowa kacicak ve co2 vereceksen daha fazla vermen gerekecek.

Yurtdisina gerek yok o motorlar aslinda akvaryummerkezi.com da var ama dedigin gibi biraz tuzlular:)

Aslinda dusundugun motorlarin ne kadar yuksege basacigini dusunerek ustlerindeki basış grafigine bakmak lazim ama buyuk ihtimal 2000lik isini rahatca gorcektir. Kimi arkadaslar akvaryumun 10 kati kadar basmali vs diyor ama bence 5 kati iyidir. Seninki sump haric 280 yapiyor. 2000lik alsan yukari basmadir vs derken kayipla 1500 basacak gayet yeterli olur.[:iyi:]


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.