ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berkyvz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2012 23:08
Son Ziyaret:
10 Aralık 2013 17:21
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berk Yavuz
Doğum Tarihi:
23 Eylül 1995
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Japonlar acemilerin fanusta beslediği ucuz balıklardan çok daha fazlasıdır aslında ...

SON 10 MESAJI

Tatil yemi ile ilgili(önemli)
Tatil yemini önermiyorum bitkilerim oldu balıklar bi gün geç gelsem olucekmis gibiydi ve su neredeyse siyahtı..
Gözde şişme
Su tertemiz arkadaşın dediği gibi  metilen mavisi ile pansuman yaptım indi gozu fakat daha sonra ana tankta tekrar şişti bilgilendirmek istedim.
Gözde şişme
Tatilde olduğum sure içerisinde oldu suyu değiştiremedim ondan sanırım . Teşekkürler .
Gözde şişme
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Sadece sağ gözünde bir şişlik var uzerinde beyaz bir perde falan yok sadece şişlik.

Akvaryum Kapasitesi (litre):35 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 adet Japon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:Atman şelale filtre 300l/h

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Metilen Mavisi ve Vitafish

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir su degisimi ve dip çekimi.


Gözü tatilden dondugumde sisti yani geldiğimde bu haldeydi . Darbe almış olabilicegini dusunmuyorum diğer balıktan , sürekli beraberlerdi ve ilk defa oluyor boyle bir şey lutfen yardım edin benim icin cok değerliler.

Japon balığımın rengi gitti.
Aynı olay bende kışın oldu İstanbulda oturuyorum. Balığımın bir sorunu yok sadece su değerlerinden olabilir diye VitaFish kullanmaya basladım ve hafif turunculuğu geri dondu sanda oneririm birde Sera goldy color . Saygılar
Masam küçük geliyor
Basıncı tabiki azaltmış olursunuz ama yinede çok çok fazla . Ben hatta hesapladım ve geçiçi kullanmanda bile sakınca oldugunu dusunuyorum artık . 360 lt su hacmi yapar ki akvaryumun yuksekliğinden dolayıda camın kalın olması gerekli 50 kg oldugunu varsaysak , 410 kg civarı bir ağırlık , o masa için çok fazla ne yazıkki ... 120*50*50 de 350kg gibi bir şey oluyor ki bence 50cm yukseklik daha iyi senin içinde .. bu arada bir de 50kg edermi akvaryum veya daha mı fazladır bilemem . Yeni bi masa yaptırman konusunda ısrarcıyım.
Masam küçük geliyor
Aslında fazla bir sorun teşkil etmez ama en sağlıklısı siz ona uygun bir masa yaptırın , altında filtreyi , yemleri vs. koyabiliceğiniz bir yer olur bu masaya gore daha geniş ve SAĞLAM olsun , dediğiniz boyutlardaki akvaryum içi su ile doluyken bayağı ağır olacaktır . Bu şekilde geçiçi olmak şartıyla kullanmak için bence masaya bir kaydırmaz ekleyin sonra onunda ustune 120*50 boyutunda bir tahta bu şekildede olabilir en azından yandaki ağırlık, ne biliyim belki camı falan ezerse(10cm bişey yapmaz ama) kurtulmuş olursuunuz. Tecrübeliler daha iyi bilir tabi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana . berkyvz2012-05-24 11:06:50
Akvaryum SS'sini koyabilecek var mı?
Nasil birşey duşunuyorsun bilemem ama benim odamda kucuk bir populasyon var :) http://www.akvaryum.com/Forum/acemiyim_onerilerinizi_bekliyorum_k545477.asp standart akvaryum :)
Akvaryum-Balık-Malzeme TAVSİYELERİ
G.t. favorimdir benimde cok harika bir balık astronotlarda oyle . Isıtıcıya bence gerek olabilir ne olursa olsun ısnının sabit kalabilmesi icin . Canlı bitki bakmak cok sıkıntılı bir iş benim ufak bir akvaryumum var anubias var çok basit bir bitki ama bu turler için iyimidir bilemem . Tabi ben biraz tembelimdir gozunuszu korkutmayayım . eheim 2226 vardı bir tanıdıgımda iydir sanırım . Birde 300 ile 450 litre arasında çok fark var fiyat çok ciddi değişiyor. berkyvz2012-05-09 15:07:16
Japonumdaki renk soluklugu (Resim Eklendi))
Fotografların daha iyisini cekebilecegim bir makine yok elimde fakat turuncu balığımın pullarının kuculdugunu farkettim . Gözü kesinlikle sorunlu sağ tarafına dusen yemleri goremiyor . Goruntudede belli oldugu gibi rengi bembeyaz oldu (birinci ile ikinci fotograftaki aynı balık) sanırım bu goruntu pullarının kuculmesinden kaynaklı . Kırmızı şekilde derisini gozukuyor (Derimi denir buna bilmiyorum) . Vitamin önerinizi deneyeceğim teşekkürler.


[QUOTE=rheme]Balıklarınızda pek bir problem göremedim.Sarı renkli balığınız biraz zayıf gibi ama zamanla düzelir.
[/QUOTE]

Orda turuncu sırtlı olan balık ikinci resimdekiyle aynı balık demek istediğim rengi kayboldu albino balıklara benzedi . bakın gozu surekli o kırmızılıkda fakat digeri deyil .
berkyvz2012-05-09 14:54:59

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.