ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafakirgul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2012 12:46
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2016 21:41
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Kırgül
Doğum Tarihi:
11 Ağustos 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Kırgül

SON 10 MESAJI

Co2 Difüzör Yapımı .... (nasıl Yapılır? Resimli Ve Yazılı Anlatım)
Pamukları ne sıklıkta değiştirmek gerekiyor? Bir de akvaryumunuzun camında korkutucu bir çizik var sanki. :D
Yeni kurduğunuz tankta hızlıca partikül temizlemek
Mekanik olarak filtre etmek istediğiniz parçacıklar öncelikle motorun pervanesinden geçip daha sonra çıkıştaki şişeye doluyor anladığım kadarıyla. Bu parçalar, özellikle yoğun şekilde kirli akvaryumlarda, motora ya da pervanesine zarar verebilir. Özellikle ince kumlar motorun yatağına, miline ve pervanesine zarar verebilir.
Fraglama diye buna derim ben fuji mercanların fraglanması,görün derim
[QUOTE=kar_delen6]Sürdürülebilir canlı hayatı için iyi birşey değil yine de... [/QUOTE]

Videoyu sonuna kadar izlediğimizde, adamların ürettikleri mercanların bir kısmını tekrar geri diktiklerini görebiliriz. Aslında, normal şartlarda hayat olmayacak yerlere, çoğalttıkları canlılığın bir kısmını taşıyorlar. Sürdürülebilirlik bu değil midir?
mustafakirgul2012-06-11 00:20:37
KOİ ''Türler,Üretim,Havuz yapımı,Hastalık
Yaklaşık 60.000 litrelik bir havuzda Koi beslemek istiyorum. Bu kadar büyük bir havuzda filtre olmadan besleyebilir miyim? Çok fazla balık koymayı düşünmüyorum. Nilüfer bitkisi ile dekore edeceğim. Havuz yılda 3-4 kez temizleniyor. Derinliği ortalama 1 metre kadar. Sizce besleyebilir miyim?
Jaubert Filtre ve Denitrifikasyon
Jaubert ile Monaco aynı sistem zaten... Ben bunu bir reef akvaryumu için kullanacağım. Detayları paylaşırım...
Balıklar toplu halde duruyorr
Umarım bir sıkıntı yaşamazsın. İyi haberler duymak dileğiyle.
Balıklar toplu halde duruyorr
Sarımsak suyu ile, dirençle alakalı bir durum değil mevzu sanırım. Hava motoru için yarın geç olabilir. Su yüzeyini hareketlendirmeye çalış. Akvaryum kapağı varsa bu gece açık bırak. İç filtre suyu köpürtürken aynı zamanda oksijeni çözüyordu suyun içinde. Ona benzer bir etki yaratmaya çalış. Ama hava olayında zaman önemli. Sabahı falan bekleme. Her şeye rağmen sorunun kaynağı başka bir şey olabilir ama sen önlemini al. Hava problemini çöz. Akvaryum kaç litre ve kaç balık var? Türleri ne?
Balıklar toplu halde duruyorr
Oksijen alamıyor olabilirler. Akıntıdaki değişim onları bir köşeye toplanmaya itiyor olabilir. Bunlar dışındaki seçenekler filtrenin içindeki malzeme ile ilgili olabilir ve daha ciddi sorunlara yol açabilir.
İlk DIY Dış Filtre Denemem
O halde, en azından iç filtrenin süngerini yerinde tutun ki hem pislikler hem de yavrular filtreye kaçmasın. Güle güle kullanın. Elinize sağlık.
İlk DIY Dış Filtre Denemem
Elbette faydasını göreceksiniz. :D Ben oldukça faydasını görmüştüm. Sizinki de çok başarılı bir çalışmaya benziyor. Tek sıkıntı şurada: Anladığım kadarı ile akvaryumun içerisindeki bir kafa motoru ile filtreye suyu basıyorsunuz. Bu durumda akvaryum içindeki kaba pislikler önce kafa motorunun pervanesinden geçiyor. Bu kaba pislikler ve yem artıkları çok kısa sürede (Yemleme sıklığına ve canlı miktarına göre değişmekle birlikte yaklaşık 10 gün) pervanenin üstünü ve yatağını kaplayıp debiyi inanılmaz düşürüyor hem de motoru zorluyor. Filtrenin %100 sızdırmaz olduğundan eminseniz, kafa motoru ile su basmak yerine yine aynı kafa motorunu tersine bağlayıp filtrenin çıkışından suyu çekmek üzerine çalışmalar yapmanızı öneririm. Bu şekilde filtrenizi çok daha uzun süre verimli kullanabilirsiniz. Akvaryumda ne besliyorsunuz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.