ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ab99167
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2012 23:45
Son Ziyaret:
22 Mart 2012 13:16
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aydın Karagülle
Doğum Tarihi:
27 Ocak 1977
Yaş:
47
İl:
Bartin
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

480 Lt karisik

SON 10 MESAJI

Balıklarda titreme sorunu?
Dış parazitte sürtünmeyle birlikte pullarda bozukluk, renk değişimi vs gibi etkenler de olur. O faktörler olmadığı için ben iç parazit olduğunu düşünüyorum. Sonuçta tavsiyemiz ortakmış en azından.
ice man yumurta
[QUOTE=ErmanBey]Yumurtalar nasıl ilk günde döllenmez onu anlamıyorum balıklar çiftleşirken dişi her yumurta alışından sonra erkeğin yumurta beneği ni ağzına yaklaştırması sonucu erkek tarafından dölleniyor yumurtalar...yanlışmı biliyorum?[/QUOTE]
Avkvaryumdaki ciftlesme olayini bölen baska balik olup da döllenmeyen yumurta olursa, agizdaki yumurtayi dahi erkek disaridan annenin agzinda dölleyebiliyor. Nadir de olsa yarim kalan döngüyü bu sekilde tamamlayabiliyorlar.

Mücevherim Doğurdu Galiba İçeri
Mücevherler çok iyi anne baba olmalarına ragmen kendilerinden boyca küçük ve hızlı cikletlerin yavrularını yemesine engel olamazlar. benim mücevherlerim yumurtaladığında ben sineklikle böldüm ancak akvaryumun diğer tarafını gördükleri için diğer tarafa geçmeye çalıştılar, strese girdiler ve yumurtalarını yediler. bir sonraki yumurtalama da ben başka bir arkadaşımın yaptığı gibi buzlu cam ile bölecegim. zaten 1 hafta 10 gün sonra yavrulukta yem yemeye başlarlar. bölme imkanınız yoksa ve yavruları  yiyecek balıklarınız çoksa yavruları sifon ile çekebilirsiniz, tül kepçeye gelmezler ve deliklerinden çıkarlar, anne babayı da strese sokarsınız. kolay gelsin ve tebrikler tekrar.
150 litrede amerikan cikletlerim
Elimizden gelen yorumlarımızı ve tavsiyelerimizi kendimizce yaptık zaten. İlle de bu türlerin tamamı aynı tankta olacak diyorsan sen bilirsin bizim yorumlarımız nafile.
bahsi geçen türler arasında en kolay yavruyu GT'den alabilirsin. 150 lt tank için yanına da başka balık koymanı ben ısrarla tavsiye etmiyorum halen.
Green Terror Yumurtaları
Ben resim göremiyorum ama yumurtaların rengi koyulaştıysa döllenmiştir, döllenmeyen yumurta beyaz renk olarak kalır ve söner zaten. Anne yumurtaların başında, baba ise annenin biraz açığında etrafında bekler diğer balıkları yanaştırmamak için. Yumurtaları koruma sırasında baba anneye, annne de yumurtalara yakın olur. 120 litrede sadece bir çift GT varsa da babanın beklemesinin pek bir anlamı yok zaten. iyi yavrular
Mücevherim Doğurdu Galiba İçeri
Tebrikler çoktan yeni mücevherlere baba olmuşsunuz ama farketmemişsiniz. .
ağzı dolu demasoni
Kutay kardesim;
3-4 cm annenin ilk yumurta almasinda yavruları çıkarmasını bekleme bence. en azından 1-2 sefer yumurtalarını yutacaktır. o boyda ağzına yumurta almasına şahit oldum ama acemilikten yumurtaları yutmasına ya da çok erken yumurta halinde kusmasına daha çok tanık oldum. bence oluruna bırak, 3-4 cm anneden yavru almaya çalışma.. çıkaracağı zaten 3-5 yavrudur. 3-4 ay sonra ise 30 yavru verebilecek duruma gelir bence acele etme.
Demasoniler
o tankta strese girmeyecek balik düsünemiyorum. hacime göre balik sayisi astronomik yüksek. o sayida çeşidi günlük balik satan akvaryumcular bile aynı tankta tutmaz. bence şimdiden size kolay gelsin.
Akvaryumun suyu üzerinde baloncuklar
suyun berraklığı kalitesini göstermez. hatta çok fazla berrak su biyolojik dengenin oluşmadığını gösterir. iyi ve kaliteli filtrasyon döngüsü olan su tam berrak olmaz, hafif sarimsi olur. bence de dip çekimi ve 1/3 su değişimi gerekli. yem kalitesi konusunda fikrim yok.
150 litrede amerikan cikletlerim
hiçbir türde küçükken sorun çıkmaz, sorun büyüyüp eş tutma dönemlerinde ve dahası çiftleşmeye başladıklarında çıkacaktır. o türlerden yakın aralıklarla yavru almanız teorik olarak mümkün değil. 3'lü sayılarınızı bence bozmayın. eş tuttuklarında boşta kalanı tanktan çıkarıp verin. ancak okadar balığın arasına bir de jaguar ya da Gt gibi tür eklemeniz ilk çiftleşmede terör ortaya çıkaracaktır ve balık ölümleriniz kaçınılmaz olacaktır.
600 ya da 700 lt tank dahi onların tamamı için güvenli ya da huzurlu bir yer olmayacaktır. :(

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.