ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tekmeno
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2012 15:22
Son Ziyaret:
03 Haziran 2012 20:20
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur TEKMEN
Doğum Tarihi:
06 Mart 1990
Yaş:
34
İl:
Hatay
Meslek:
Gazeteci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


170*50*57 Malawi
150*50*50 Malawi 160*50*50 Malawi
80*35*35-70*35*35-60*35*35 Yavru Tankı

SON 10 MESAJI

Tür Tavsiyesi 2m Akvaryum için!
[QUOTE=katakumpe]Onur o boyutlarda sana kesinlikle frontosa türlerini tavsiye ederim.
Moba ya gelince, biri sana yanlış bilgi vermiş. Mobalar 2 - 2.5 yaşından itibaren cinsel olgunluğa ulaşır  ve uygun ortam ve su şartlarında yavru verirler.Mobadan yavru alman için 2 önemli şey var, 1.cisi sabır ikincisi büyük bir akvaryum.

[/QUOTE]
peki bu frontosa'lar için suyun ph'ını nasıl dengeliyeceğim veya ph arttırmak ıcın bır ılac varmı? birde siz frontosadan anlıyorsunuz herhalde yavruyken akvaryumun ıcıne 1 şişe soda koymak gerekiyormuş cinsel oluşumunu tamamlamaları için ama bana saçma geldi bir doğruluğu varmı birde sizde satılık frontosa varmı?
Tür Tavsiyesi 2m Akvaryum için!
Merhabalar ben 200x70x100h bir akvaryum yaptırdım 19mm camdan cok saglam bır akvaryum oldu benım yaptırmadan oncekı dusuncem frontoza ıcındı ancak yaptırdıktan sonra kurdum ve balıklar ıcın arastırma yaptım ogrendım kı frontosa blue zairelerden yavru almak ıcın 5 sene beklenıyormus ve F0 dan yavru almak allaha kalmıs ben akvaryum konusunda kendimce cok bılgılı bırıyım malawi türleri arasında tek arzum frontosaydı ve akvaryumunu sagladım ama bunu ogrendım 5 sene beklemem gerektıgını hem sıze moba hakkında bu bılgıyı danısıcagım hemde baska tur tavsıyelerı almak ıstıyorum malawi turlerının arasında hepsını besledım ve urettım tropheus turlerınden ıstıyorum suanda 160x50x50 mpanga 170x50x50 afra hara 150x50x50 yunus besliyorum ve üretiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ahli Balığım hasta!
Cevabınız için teşekkürler ama tuz konusuna gelince kaya tuzu ve iyotsuz tuz akvaryumda kullanılır bıldıgım kadarıyla demıyıcegım öyle evde kullandığımız tuzlar iyotlu tuzdur ve arkadasımızın dedıgı gıbı ıyotsuz tuz ınsanlar ıcınde ıyıdır :)
Ahli Balığım hasta!
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Sağ gözünde beyazlama ve şişme balıkta kararma siyahlaşma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 400

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Yunus 4 , Sarı Prenses 7  , Ahli  4, C.vatoz 1

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:Atman 400lt iç flitre jebo 835 Dış Flitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Dezenfekte , İyotsuz Tuz , Düzenli Su değişimi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Suyun sıcaklığı sabit 28 C'dir

Balıklarım ölüyor.
[QUOTE=SELAMİ]Kardeşim 150 litre yazmışsın sarı beyaz portakal yazmışsın yunuslar ölüyor yazıyorsun 150 litrede kaç balık bakıyorsun balıkların baklıması gereken hacimler hakkında biraz araştırma yap.[/QUOTE]
s.p. yunus portakal b.p. 40 taneyi aşmamalıdır ki arkadaşın akvaryumunda 40 adet balığın olduğunu sanmıyorum ki yine vurgulamak istiyorum balıklar 4-5 aylık ise 1.5 m'lik akvaryuma 1500 balık rahatlıkla alır,
prenes& Vatoz
[QUOTE=ercan87]Sirf biz istiyoruz diye hayvanlarin olecegini bile bile akvaryuma koymak ne derece dogru olur bilemiyorum. Ayrica 2 baligi olduren baliklar 3. Yude oldurebilir hic bir garantisi yok yani. Sonuc olarak sizinde belirttiginiz gibi cuce vatozlar ciklet baliklari ile uyumlu degiller diyebiliriz[/QUOTE]
Tabiki ben bunu söylüyorum zaten birbirleri ile uyumlu balıklar değiller 3.balığında garantisi yoktur onada birşey söyleyemem ama isterse karşıdaki kişi öldürür öldürmez karşıdaki kişinin düşüncesine kalmış birşey tutupta karşıdakiye akıl verecek yaşta değiliz takriben 20 yaşındadır berdandemir arkadaşta yani.
beyaz benek problemiacil
Normal tuz eklenirmi neyse konuşmaya bile gerek yok biz burda bas bas bağırıyoruz kaya tuzu diye yani iyotsuz tuz diye
Akvaryum tuz
[QUOTE=tekmeno]Filtreni kapat ve 2 avuç tuz at 5-10 dk sonra filtreni acıp devam edebilirsin.

[/QUOTE]
23 litre falan gbi teknik ölçüm pekte önemli değil ama dediği gibi söylemeyi unuttum kusura bakma büyük bir detay söyleme gerekliliği duymadım kısacası ama iyotsuz tuz olucak.
prenes& Vatoz
[QUOTE=acemibalık]Ercan bey akvaryumcunuza helal olsun ve benden selam söyleyin gerçekten iyi niyetli bir akvaryumcuymuş. Mecbur kalıp  vatoz eklemek zorunda kalsanız, yukarıda yazılan gibi küçük akvaryuma cüce, büyük akvaryuma normal vatoz değil. Büyük akvaryuma normal ve cikletlerden büyük olacak şekilde vatoz, küçük akvaryuma ise vatoz olmaz her şekilde sıkıntı olacaktır bölgeci olmalarından dolayı. [/QUOTE]

Yazımı detaylı okursanız ben cüce vatozlar problem çıkartır diye yazmıştım genellikle cichled'ler öldürüyorlar ama çok isteniyorsa 2 veya 3 tane c.vatoz atarsınız 1'i illa hayatta kalıyor demek istedim bu yazımdada herşey ortada c.vatoz cichled'lerle olmuyor kısacası!
lepistes ve cüce vatoz
Nitrit ve nitrat olayı suyun değiştirilmediğinde kimyasal bozulması yani düzenli olarak su değiştirdiğinde bu problem kalmaz zaten dediklerimide anlamışsın yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.