ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DrDenizTosun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2012 12:14
Son Ziyaret:
11 Nisan 2018 09:47
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz Devrim Tosun
Doğum Tarihi:
11 Aralık 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Dr. Deniz Devrim Tosun

İstanbul Üniversitesi

Su Ürünleri Fakültesi

SON 10 MESAJI

Lepistes Yüzeyde
Oksijen sorunu olabilir mi? Hava motorunuz çalışıyor mu?
Deniz Akvaryumları
Ensar bey mesajınızı gözden kaçırmışım şu an fark ettim. Eğer yeterli sayıda (20-30) katılımcı sağlanabilirse fakültelerde kısa süreli eğitim programları düzenleyebiliriz. Tubitak bu tür eğitimler için destek veriyor, bizlerde sizlere ulaşma fırsatı bulmuş oluruz. Aslında bu çok güzel bir fikirmiş keşke daha önce gözden kaçırmasaymışım.


lepistes
Klavyenizde "Ğ" sıkıntısı mı var? 13 yaşında yazı yazmayı bilmiyor olamazsınız diye düşünüyorum. 
un kurdu
Biyoloji - Ekoloji- Su kimyası - Organik Kimya ve benzeri dersler az önce kahırlarından öldüler.


un kurdu
[QUOTE=pekozgur]Tunahan kardeşim öncelikle biraz noktalama ve imlaya dikkat edebilirsen ve paragraf yapılarını kullanırsan yazılarının okunabilirliği artar. Bu şekilde yazdığında ne anlatmak istediğini takip etmek zor oluyor. 

Ayrıca şu konularda az da olsa bilimsel bir şeyler kullanmaya çalışırsanız mantıklı olur. Her konuyu Allah, kitap, evrim, Darvin gibi şeylere getirmeyelim ama bir dayanağı da olsun. Bir de küfür kullanmayalım. İçinde yumurta olmayan un içerisinde sadece bir damla su ile un kurdu yaratamazsınız. Allah da yaratmaz çünkü bu bir mucize olur. Mucizeler çağının da Hz.Muhammed ile kapandığını ve Hz.İsa tekrar yer yüzüne inene kadar olmayacağını bilgili bir müslümansanız bilirsiniz. Konumuz bu değil. Bu konulara girersek çıkamayız. Darvin'in teorisini de "şimdiki maymunlar neden insan olmuyor" gibi kısacık bir cümle ile çürütemezsiniz bu işler o kadar basit değil. Evrim zaten teoridir, kanıtlanmamıştır ama çürütülememiştir. Çünkü evrim teorisinde bir türün değişip gelişmiş başka bir türe dönüşmesi için gereken süre yüzlerce ve binlerce yıl ile ifade ediliyor. Doğru olduğunun kanıtlanması için gereken süre yanlış olduğunun kanıtlanması için geçen süre ile aynı olunca teori olarak kalıyor. Olayı "insanlar maymundan gelmiş" gibi basite indirgemeyin.

Tükettiğimiz gıdaların, içtiğimiz suların çoğunun içinde bu şekilde yumurtalar, sporlar ve benzeri yabancı maddeler karışıyor. Bu işlem sırasında olduğu gibi işlem sonrası paketleme aşamasında da olabiliyor. Her unda kesin olur ya da hiç bir unda olmaz diyebilecek durumda değilim uzmanlık alanım değil. Tunahan kardeşimiz deneyeceğini söylüyor. Bekleyip göreceğiz ama çok umutlu değilim muhtemelen hepsinde oluşacaktır. Mesela üzümün şaraba dönüşmesi için gereken maya bakterileri üzümün kabuğunda bulunuyor dolayısı ile un kurdu (aslında un böceği) yumurtasının da buğday üzerinde olması ve dolayısı ile una karışıyor olduğu düşüncesi çok makul. 

Bir ziraatçi gelse de doğrusunu söylese.
[/QUOTE]

Ukalalık gibi oluyor ama amacım bu değil; bilimsel dilde "Teori" ile günlük yaşamımızda kullandığımız "teori" kelimeleri sadece sesteştir. Anlamları tamamen farklıdır. Lütfen vaktiniz olursa bilim dilinde "teori" kelimesinin ne anlama geldiğini derinlemesine inceleyiniz, ben kısaca tanımlamaya çalışacağım;
Bilimsel Teoriler, bilimsel çalışmalar doğrultusunda verilerin gösterdiği en muhtemel sonucu tek bir çatı altında toplayan ve içerisinde bilimsel yasaları da barındıran en üst kademedir. Buna verilebilecek en bilinen örnekler; izafiyet teorisi (Einstein) ve Yerçekimi Teorisidir. Her iki teorinin de matematiksel ve fiziksel tüm kanıtları mevcuttur. Yerçekimi kanunu, yerçekimi teorisinin altında bir başlıktır. Tıpkı bu teoriler gibi, Evrim Teorisi'de elde edilen veriler doğrultusunda altında birçok yasa barındıran bir üst başlıktır. Evrim teorisi, sadece bir teori diyerek değerlendirilebilecek bir bilimsel olgu değildir. Bir inanç meselesi hiç değildir. İstediğinize inanabilirsiniz, ama inançlar bilimsel verileri değiştirmezler. Evrim teorisi insanların maymunlardan geldiğini hiçbir zaman söylememiştir, söyleyemez, teorinin kendi içeriğine aykırı bir iddiadır. Ayrıca Evrim teorisi tüm canlıların topraktan geldiği savını en temelden söyleyen bilimsel yaklaşımdır. Lütfen bazı şeyleri tartışırken daha detaylı ve derinlemesine inceleyelim, kulaktan dolma bilgilere çok fazla itibar etmeyelim. 
un kurdu
[QUOTE=cevter123][QUOTE=gurkooo]Kültüre gerek yok bencede ,bu husuta Arkadaşa hak veriyorum.Bozulan gıdalar elbet kurtlanır.Örnek olarak link veriyorum ;
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kuru-erzaklarim-neden-kurtlaniyo.556390/
[/QUOTE] Öncelikle bu söze gelir isek su piresi de bir sinek larvası fakat siz boş suda istediğiniz kadar bekleyin sinek larvası olmaz fakat değerini değiştirecek maddeler atın içinde belki de su piresine benzer canlılar olacak fakat bu asla su piresi değildir. Arkadaş çok iddalı fakat öncelik de Allah'ı büyük harfle başlarsan çok sevineceğim. Asla ve asla un kurdunu kültür olmadan üretemezsin yorum istemiyorsan hiç konu açmayacaktır. Elbette Allah her şeyi yapabilir fakat yanlış anlaşılmasın bunu elbette yapabilir fakat yanılıyorsunuz. Evet canlılarınız un kurdu fakat bunun sizinle hiç bir alakası yok. Bunu başka cins güvenilir bir unla deneyebilirsiniz yanıldığınızı göreceksiniz ve ya yanılmamış gibi yaparak o unun içine un kurdu koyacaksınız bilemem. Fakat bilmeniz gereken tek şey o unun içinde daha önceden yumurta olduğu gerçeği. Son olarak da un kurtlarınızın resmini indirip yakından inceledim aynı değil. Sizinkilerin dışı sümüksü bir sıvıyla kaplı fakat gerçek un kurdunun en küçüğünün bile üstü sert yapı ile kaplı.[/QUOTE]

Su piresi sinek larvası değildir. http://tr.wikipedia.org/wiki/Su_piresi
un kurdu
[QUOTE=cevter123]Bence de bu un üreticilerinin hatası. Aynı artemia yumurtası gibi unun içinde yumurta olmuş olabilir. Un kullanımı olarak da öneriler 3 çeşit un kullanımının daha iyi olacağını söylüyor.[/QUOTE]

Aynen söylediğiniz gibi, un üretimi esnasında gerektiği gibi hijyen sağlanmadığı için yumurtalar paketleniyor. Uygun şartlarda bu yumurtalar açılıyor.


Köpek Balığı
İ.Ü. Su Ürünleri Fakültesi olarak balığa bakabiliriz. Geniş hacimli tanklarımız mevcuttur. 
Sınıfça akvaryumumuz için el ele verelim GÜNCEL
Söz konusu materyalin cam olduğu ve ergenliğe yeni girecek bir grubun söz konusu olduğu ortamda camın büyük sağlık riski taşıdığı unutulmamalıdır. Yardım güzel birşey ama sonuçları istenilenden kötü olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.