ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mericbora
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mart 2012 17:05
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2012 16:52
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
bora meriç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Meriç Bora..

SON 7 MESAJI

Yerlibitki.com
[QUOTE=Sercettin]

Arkadaşlar bu siteden alışveriş yapmayın demeyeceğim tabi size ancak başımdan geçen bir olayı anlatayım size takdir size kalmış:

-Malum öğrenciyiz, bu şartlar altında hobimizi sürdürmeye çalışıyoruz, öğrenciler beni daha iyi anlar şu anda. Midye satın almak istiyordum nerede ucuzsa, bu sitede bi yazı gördüm midyeleri zonguldaktan aldım sağolsun 15 tl'ye verdi 10 midyeyi diye. ben de heves ettim inşallah bana da 15den verir diye, direk sordum gittigidiyor.com'daki ilanı üzerinden yerlibitki.com'a, böyle böyle işte bi arkadaş sizden midye almış 15 liraya bana da indirim yapar mısınız 15e yapar mısınız diye. Bir tüccarın,bir esnafın, müşterisine verdiği cevaba bakar mısınız nasıl da küçümseyici aynen kopyalıyorum:

"Arkadaşım , buradan bu fiyatla listeli 2,5 liranın nesinin pazarlığını yapıyorsan ucuza veren varsa git ondan al . Böyle insanların vakitlerini kuruş pazarlıkları ile boşa çalma "

demiş ve engellemiş beni mesaj atamıyorum geri, ben sana burdan sesleniyorum sayın tüccar, sen o sırada büyük paralar peşindeydin sanırım da biz gibi küçük hobicilere ayıracak iki dakika vaktin yoktu. senin için küçük meblağlar başkası için hiç de küçük olmayabilir. insanları kırmamak önemli olan. ahımı aldın onu söyliyim. herkese saygılar sevgiler, takdir sizin. ben müşterilerine böyle küçümseyici davranan bir satıcıdan değil midye, balık vesaire,selam verse selamını almam. sana bol kazançlar.
[/QUOTE]

2,5 lira için öğrenci olan müşteri kardeşimizi kırmakla gerçekten ayıp etmiş, hem ayrıca pazarlığın miktarımı olur, 1 lira bile olsa pazarlık pazarlıktır.
bitki yapraklarına asılı tel tel örümcek ağı benzeri oluşum
Daha 1 haftalık bitkili akvaryumumda bulunan bitkilerin üzerinde yapraklara asılı tel tel uçuşan örümcek ağına benzer bi oluşum var, sera nın sıvı ve taban gübrelerinden kullandım, acaba bu oluşum sıvı gübrenin fazla kullanımından kaynaklanmış olabilir mi ? ayrıca kullanmış olduğum taban gübresinin bulunduğu yüzeyde de püskül şeklinde beyaz bir oluşum var, bi yerlerde hata mı yapıyorum ? yada tüm bunlar bitkilere zarar verir mi ?
yeni akvaryumum hakkında bi kaç kısa soru

tamamını internetten satın almış olduğum bitkilerle düzenlemiş olduğum akvaryumumda bazı bitkiler özellikle arka plandaki sazlar sararmış olarak elime ulaştı, doğrumu yaptım bilmiyorum ama çok fazla araştırmadan sazları yarı yarıya budadım, ayrıca almış olduğum moss bitkisini sağ tarafta bulunan kayaya tam olarak oturtamadım, sizce zamanla kayayı sarar mı? son olarak almış olduğum mango kökü suyu kısa bi sürede sararttığından çıkarıp su dolu başka bi kaba koydum, acaba mango kökünü akvaryumdan hiç çıkarmasam belli bi süre sonra suyun rengi normale döner mi ?

 
 
 
kahverengi rengine dönen hagen (fotolu)
[QUOTE=pelerinlikedi]Zamanla rengi öyle oluyor, atıklar, bakteriler nedeniyle....[/QUOTE]
ancak akvaryumu kuralı daha 1 hafta bile olmadı.. mericbora2012-05-14 22:45:47
kahverengi rengine dönen hagen (fotolu)

yeni yeni kurulumunu gerçekleştirdiğim akvaryumumda bulunan hagen kumun rengi nerdeyse yarı yarıya kahverengi rengine benzer bi renk aldı, benzer bi başlıkta bi arkadaş kahverenginin normal olduğu yorumunu yapmış gerçi ama inşallah hagen kum diye bi başka kum satın almamışımdır.

 
sadece hagen kum ve gübre kullanımı bitki gelişimi için yeterli mi?
Tabiki yeterince ışık da olacak, ayrıca yukarıdaki yorumdan anladığım kadarıyla her bitkinin farklı ihtiyaçları var ve bitkisine göre de  malzeme eklemek gerekir, yada malzemesine göre bitki  ??
sadece hagen kum ve gübre kullanımı bitki gelişimi için yeterli mi?
Akvaryumda yalnızca yeterince hagen kum ve  gübre kullanarak sağlıklı bitkiler yetiştirilebilir mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.