ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oguzhany
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Nisan 2012 09:02
Son Ziyaret:
22 Haziran 2014 22:40
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan Yalçın
Doğum Tarihi:
05 Mayıs 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuzhan Yalçın

SON 10 MESAJI

Tek astronot
Arkadaşlar 105 litre tankımda yavru bir astronot alıp tek başına beslemek istiyorum. Acaba uygun mudur? Dekor bile düşünmüyorum belki bir iki kalın köklü bitki ve tabana kum.
Sarı Prenses'in yanına?
Arkadaşlar balıklarınız, akvaryumlarınız gerçekten çok güzeller. Maşallah diyorum. Ama ben sanıyorum Ali beyin dediği gibi tek tür olarak saulosi besleyeceğim. Tek korkum başka bir akvaryumum olmadığı için yavru alamamak. Yavru alamayınca acaba sıkılır mıyım diyorum..
Sarı Prenses'in yanına?
[QUOTE=misissippi] Tek ırk fakat renk istiyorsanız saolsi araştırın derim agresifler biraz ama erkek mavi dişi sarı olduğundan çok guzel görüntü oluyor sp çok saklanır strrese girer tavsiyem demosoni veya favorim olan saolusi
[/QUOTE]

Saulosi gerçekten aklıma yattı. Çok hoş duruyorlar. 2e 6-7 dişi şeklinde yaparsam yeterli olur sanırım?
Sarı Prenses'in yanına?
[QUOTE=Müfit savaş] [QUOTE=oguzhany]Arkadaşlar 150 litre bir akvaryumum var. Siyah kum siyah fon sarı-krem renkli kayalar ve anubiaslarla bir dekorum var. 1e 3d sarı prenses düşünüyorum. Yanına bir tür daha eklemek istiyorum aynı şekilde 1e 3d. Sizce hangisi olmalı. Siyah ve sarı tonlarıyla uyumlu?[/QUOTE]

Mp veya saulosi tavsiye ede bilirim size  ama  tek  ırk bakmanız daha  olumlu olacaktır.

1-6 gibi sp bakmanız  bence  daha  mantıklı.
[/QUOTE]

Tek ırkın daha iyi olduğunu biliyorum ama insan biraz çeşitlilik istiyor :)


[QUOTE=mertili]Iceman o akvaryuma mükemmel olur. [/QUOTE]

Aslında bende iceman düşünüyordum ama koyu mavi renginden dolayı acaba dedim siyah akvaryumda belli edebilir mi kendini?
Sarı Prenses'in yanına?
Arkadaşlar 150 litre bir akvaryumum var. Siyah kum siyah fon sarı-krem renkli kayalar ve anubiaslarla bir dekorum var. 1e 3d sarı prenses düşünüyorum. Yanına bir tür daha eklemek istiyorum aynı şekilde 1e 3d. Sizce hangisi olmalı. Siyah ve sarı tonlarıyla uyumlu?
Melek mi canlı doğuran mı?
Peki o zaman. Yarin gidip lepistes valifera molly plati seklinde bir alisveris yapayim. Tesekkurler herkese.
Melek mi canlı doğuran mı?
Henüz göremedim ama çok ümitliyim inşallah çoğalacaklar. Aslında 3 ayı geçti karides baktığım ama erkek karideslerim ilk aldığımda enteresan bir şekilde ölmüştü. 2 dişi kalmıştı. Geçen hafta 2 dişi 2 erkek daha aldım. Erkeklerden birini yine filtrenin üstünde ölü buldum. İnşallah son kalan erkek bitiricek işi :)
Melek mi canlı doğuran mı?
Banada şuan canlı doğuran yakın geliyor. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Melek mi canlı doğuran mı?
Arkadaşlar akvaryumum bu. Boyutları 70x30x50. Şuan içinde 2 çöpçü 2 cüce vatoz, 3 elma salyangozu ve 5 kiraz karides var. Melek balıklarını gösterişli oldukları için ve bi chiclid deneyimim olsun diye istiyorum fakat melek balıklarını tercih edersem çok sevdiğim karideslerimden vazgeçmek zorunda kalıcam. Canlı doğuranları da yavru görmek ve daha renkli bi akvaryum olması açısndan istiyorum fakat onlarda çok mu küçük kalır acaba? Çok kararsızım herkesten tavsiye bekliyorum.
DD Bitkili Kurulum
[QUOTE=KoNsEpT06]Merhaba oğuzhan bey aydınlatma ve co2 nasıl olacak acaba biraz bilgilendirirmisiniz?[/QUOTE]

Akvaryumu arkadaşımdan aldım. Aydıntlatma tesisatı hazırdı. Sıradan bi florasan var. Üstünde ne bi değer ne başka bişey var. Çok bilgili olduğumu da söyleyemem. CO2 ye gelince sistem DD olduğu için bitkilerimin CO2 ihtiyacı çok düşük. Hep bu tarz bitkiler alıyorum. Bu sebeple CO2 takviyesi yapmayacağım.


[QUOTE=MertGun]Parvulalarınız %80 oranında çürüyecektir. Kalan %20'si de sizi tatmin etmeyecektir. Bu yüzden zaman geçmeden parvulaları çıkartıp ayırabildiğiniz en az köke ayırıp (sabırlı biriyseniz tek kök) öyle dikip yaparsanız daha hızlı bir şekilde gelişme ve daha az oranda çürüme yaşarsınız. Kolay gelsin :)[/QUOTE]

Kesinlikle hiç sabırlı biri değilim malesef :) Çok uğraştım dikmeden önce ayırabildiğim en aza ayırmayı ama ayırırken kökleri çok çabuk kopuyor. Elde köksüz yaprak kalıyor. Tutmasa da o kadar önemli değil ne yapalım :)


Arkadaşlar bir de balık tavsiyesi bekliyorum. Bir ay sonra balık ekleyeceğim. Sizce neler olabilir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.