ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kocaayak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Nisan 2012 21:04
Son Ziyaret:
05 Mayıs 2012 20:21
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Poyraz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Isparta
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Poyraz

SON 10 MESAJI

Mavi Prenses Karnı Şiş ve Kıpırdamıyor
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Karnı çok şişti..

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Balığın 3 gündür karnı epey şiş..Isıtıcının altına yer yaptı ordan dışarı çıkmıyordu.Bugün ötekiler biraz zorladı şu an akvaryumun ortasında yatıyor kıpırdamadan.

Ayrıca büyük bi kaba almak istiyorum en azından diğer balıklardan biraz uzak dursun.Dişi midir erkek miir bilmiyorum akvaryumcu verirken daha cinsiyet belirlemek için küçük demişti.Büyük geniş ağızlı bi kaba su doldurdum,tuz yada benzeri bişeyler eklemem dogru olur mu?Hastalık ise en azından iyileşme ihtimali yaratmak istiyorum.Ve bu kaba hava motorunu bağlamam gerekir mi? Elimde 1 tane var ve akvaryumdan sökersem balıklar zarar görür diye korkuyorum.

Sarı Prensesim Yem Yemiyor
Evet aynısı..Teşekkürler..Epey agresiflermiş galiba bizim prensesi bunlar dağıttı.
Sarı Prensesim Yem Yemiyor
Malesef bunları balıklar alındıktan sonra öğrenebildim.Akvaryumcu abimiz saolsun acımadan yapıştırdı cikletleri.Şu an yapabileceğim tek şey rahat ettirmeye çalışmak.140 ltlik bi akvaryum kestirdim gözüme bakalım inş alabilirim balıklar ölmeden.

Bu arada sarı üzerine siyah çizgili olanların türü nedir? Zebra diye düşündüm ama netden baktığım zebralara benzemiyor.Mavi prenses gibi yapıları açıkcası..Mavilerden biride ahli galiba netteki resimlerle birebir gibi.Kendimden utandım şu an balıklara eziyet ettiğim için..
Sarı Prensesim Yem Yemiyor
Akvaryum 20-25 lt galiba.Akvaryumcunun 20 tane ye kadar sorun olmaz demesi üzerine almıştık.Yarın gidip kemiklerini kırmayı düşünüyorum.İç filtre eheim,ısıtıcı elite marka bide ayrıca hava motoru var.Kum olarak kovada gölünden aldığımız midye kırıkları var aynı şekilde 3 tanede bu gölden alınmış kaya.Sıcaklık 24-26 derece..

Yem olarak 4 çeişt yem var elimde.Biri tetra pro,diğer 3ü açık yem.Kırmızı açık yemle besliyordum suyu çok bulandırdığı için 2 gün önce baska yem aldım sonra bulanma epey azaldı.Diğeride yeşil bitkiselmiş galiba.Son aldığım kırmızı yemle sabah akşam yemleme yapıyorum.Başkada ne bilgi verebilirim bilmiyorum.

Balık öldü bu arada.Ama diğerlerini bari kurtarsam iyi olacak hakkaten..
Sarı Prensesim Yem Yemiyor
Diğer balıklara bulaşmaması için yapabileceğim bişey var mı? Daha dün hayvan çok neşeliydi 1 günde gitti gözlerimin önünde.
Sarı Prensesim Yem Yemiyor
Akvaryumum bu balıklara göre oldukça küçük.2 sarı prenses 2mavi prenses 2 tanede sarı üzerine siyah çizgili balık var 1 de salyangoz.Akvaryumcunun bişey olmaz demesi üzerine alınan balıklar.Şu an en azından ölmesinler diye ugrasıyorum.Isıtıcım hava motorum filtrem filan iyi.

Balık çok zor nefes alıyo gibi şu an.Arada bi son gücüyle suyun üstüne çıkmaya çalışıyor sonra kendini bırakıp zemine çakılıyor.



Dışkısı beyaz gibi görünüyor.Ölmek üzere gitti gidecek :/
Sarı Prensesim Yem Yemiyor
Dışkısladığını görmem zor gibi..Şu an farkettim agzının üstü ve yn tarafında hafif kızarıklıklar var.Su değişimi yaptım çok ufak bir parça tuz attım ve sıcaklığı 26ya aldım..Dayanabilir mi bilmiyorum.
Sarı Prensesim Yem Yemiyor
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Yem yemeyi kesti taşların arasında saklanıyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

2 gün öncesine kadar çok iyiydi hatta akvaryumun sahibi gibi dolaşıyordu ortalıkta herkese kafa tuttu kendi bölgesi dahi var kimseyi yanaştırmıyor.Dün bütün gün boyunca iç filtrenin su çıkaran kısmına ağzını dayadı.Dik yüzer bi pozisyonda neden o kadar taktı kafaya anlamadım.

Bugün hiç yem yemedi ve kendini gizleme çabası içinde.Kayaların arasına saklandı cama vursamda tınlamıyor.Bu kadar ani ne olmuş olabilir? Cinsiyeti konusunda bi fikrim yok açıkcası alırken 'henüz çok küçük cinsiyetlerini belirleyemem' demişti akvaryumcu.Fakat internetden yaptığım araştırmalar erkek olma ihtimalini artırıyor.Teşekkürler..

_______________________________________________________________________________



Balık baya baya gidici gibi arkadaşlar yok mu bi tavsiye? Kayalarına rasına girdi yan yatıyo nerdeyse..



Kocaayak2012-04-30 14:54:40
Tetra Pro Uygun Mu?
Merhaba arkadaşlar..akvaryumumda 2 adet sarı prenses olmak üzere 7 tane ciklet var.Şu sarı prensesler dışındakilerinin türünü tam olarak bilmiyorum.2 tane arı desenli 2 tanesi mavi üzerine düz çizgili 1ide daha parlak mavi gibi.Elimde 3 adet yem var ikisi açık biride tetra pro.Açık olanların biri kırmızı diğeri yeşil.Şu aralar hem yemiyolar bu yemleri hemde su fazla bulanıklaşıyor yemler dipte kaldığı için.

Tetra pro kullansam bi zararı olur mu? Daha önce lepisteslerde kullanıyordum.Teşekkürler..


Tetra pro attım yeme resmen abandılar :D Birazdan gidip akvaryumcudan bilgi alacağım ama onlarada güven olmuyor biiyorsunuz :D Bi problem yaratır mı acaba bu yemi tekrarlamam? Yada bu cikletler için en iyi yem hangisidir.
Bu Balıkları Kurtarmam Gerek..
Farkındayım.Çok söyledim 4 taneden fazla alma diye.Gel gelelim akvaryumcu bilir kişimiz öyle demiyor.20-25 taneye kadar rahat kaldırırmış.Satıcam diye hayvanları ölüme mahkum etmek büyük ahlaksızlık elbetde.Populasyon 7 buçuk sayılır şu an.Tavsiye bekliyorum elbetde bunun üzerine balık ekleme gibi bir düşüncem yok.Teşekkürler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.