ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
casanova_7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mayıs 2012 19:58
Son Ziyaret:
16 Haziran 2012 21:15
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Olkan Akarkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Isparta
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Olkan Akarkan.
80x45x30 Malawi Cichlid Akvaryumu
9 Sarı Prenses , 2 doktor çöpçü , 1 vatoz.

SON 10 MESAJI

Tatil geliyor ve tatil yemi ?
İşte öyle olunca yem makinaları fiyatıda çok güzel oluyor. peki bana önerebileceğiniz yem makinaları nelerdir yardımcı olurmusunz?memnun kalınan makinalar nelerdir fiyatlar çok uçuk olmasın bütçem çok değil.
Tatil geliyor ve tatil yemi ?
Evet bende yem makinası diye düşünüyorum ancak yemin nemlenmemesi gerekiyormuş makinanın içinde onu nasıl halledicem? Sonuçta akvaryumun üstünde durcak cihaz ve akvaryumdan buharlaşan su buharı makinaya gelicek ordada nem yapıcaktır. : 
Tatil geliyor ve tatil yemi ?
Merhaba arkadaşlar.Haziranın 10undan 25ine kadar 15 günlük tatilim var daha sonra yaz okulu için geri döneceğim bu süre içerisinde balıklarıma tatil yemi atacağım daha önce 4 balık için tatil yemi atmıştım 14 gün sonunda geldiğimde hiç bir sorun yoktu sadece su biraz kirlenmişti onuda hemen değiştirdim.Şimdi ise akvaryumum daha çok büyüdü ve 80 cm ve 9 Sarı P. 2 doktor çöpçü 1 vatoz var daha çok balık daha çok tablet tatil yemi mantığıyla mı hareket etmeliyim ne yapmalıyım şu tatil süreleri hep sıkıntı oluyor önümde 1 aylık bir tatil daha var yaz okulundan sonra o zaman içinde tatil yemi kurtarır mı? 
Kabızlık sorunu
Balıklar için çok fazlası tabi zarar ama ben şahsen hafta da 2 defayı geçirmiyorm çünkü bezelye suyu çok çabuk kirletiyor sararıyor su bu yüzden sana kalmış bu suyunu ztn değiştirceksen arka arkaya 3 gün bezelye ama dha fazla verme çünkü bezelyenin ne kdr besin değeri yüksek olsada yemler kadar değil.Ayrıca bi tane su üstü yemi var yeşil yaprak gibi %70 bitkisel%30 protein ağırlıklı bunun sarım sakla takviye edilmiş olanı ve sade olanı var bu yem parazitlere ve sindirime çok yardımcı oluyor sadece bundan versende olur ben artık bezelye vermioyorm belki önceden verdiğim için kabızlık geçti belki bu yem sayesindede dengelendiler bilemicem ama kabızlık tekarlanmadı bende.Kilosu 20-25 tl bu yem denemeni tavsiye ederim... Saygılar sağlıklı hobiler....
80x45x30 Huzurum
İlgine çok teşekkür ederim kaya tuzunun bende fazla olduğunu düşünüyorum az önce su koydum dinlendirmeye bıraktım yarın yada yarından sonra dip çekimiyle suyun %25ini değiştireceğim.Ancak akvaryumu daha güzel göstermek derken ben berraklık konusundan söylemiştim acaba o konuda bişey yapalirmiyiz ilk gün olduğu gibi berrak değil kaya tuzundan ve bezelyeden kaynaklanabilir suda hafif bulanıklıkla birlikte sanki hafif yeşilimsilik var.Ayrıca forumda biraz araştırdım su mercimeği koymamın yararlı olabilceğini düşünüyorum suyu berraklaştırıp temizliyormuş bu konu hakkında düşünüyorsunuz?Ayrıca su mercimeği suyun üstündemi duruyor yoksa dibe mi gömeceğim kök salıp çıkacakmı nasıl olucak onun hakkında pek bir bilgim yok :(
Işık konusunda da balıklar sanırım hala korkuyorlar onuda şurdan anlıyorum ışığı öne aldığımda kayaların arkasına saklanıyorlar böylece bende onları göremiyorum buda benim canımı sıkıyor arkaya aldığımda kayaların önüne çıkıyorlar napacağımı bilemedim sanırım led ışık ile akvaryumun her yerini eşit bir şekilde aydınlatsam zamanla alışırlar diye düşünüyorum sizin düşünceleriniz nedir acaba şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim saygılar...
casanova_72012-05-15 02:52:17
Kabızlık sorunu
Aynı sorun bende de vardı arkadaşım ben bezelye verdim şuan bir sorun kalmadı.Bezelye tanelerini haşlayıp dışındaki zarınından çıkart daha sonra küçük parçalara ayır yavaş yavaş ver afiyetle yesinler hem çok seviyorlar kormadan verebilirsin.
Yağmur Oluğundan Akvaryum Kapağı Yapımı
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Ancak benim bir kaç sorum var.Kaplama kağıdını nereden alabiliriz acaba? (dc-fix) diğer bir sorum da kendinden yapışkanlı mı bu? Bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler.
Sarı Prenseslerim ölüyor
Balıklara bezelye verdim tarife uygun hazırladım iştahla yediler ancak suyu biraz sararttı sanki biraz :s suyu berraklaştırsın ve parazit oluşmasın diye kaya tuzu almaya gittim bana tablet kaya tuzu verdiler 108 litre için 5 tablet et dediler bunda hem parazit engelleyici bileşenler var falan dediler bende onu attım ancak su bu seferde hayalet çökmüş gibi beyaz perde gibi tortularla dolu oluyor. (ancak filtreyi kapattığımda belli oluyor) Ve hafif sarılıkta hala var bunun bezelyeden olduğunu düşünüyorum.Sizin görüşleriniz nelerdir?
400 litre 3 katlı otomatik PLC kontrollü sistem
Arka plan pek hoşuma gitmedi ancak çıkarttığınız işçilik ve onca emeğe şapka çıkartıyorum eminim ki imkanınız olsaydı onuda daha güzel bir şey yapardınız.
Ben ilk defa akvaryum alırken bana bu işin sonu yok bu bir hastalık demişlerdi de ben inanmamıştım 20 lt lik akvaryumla başlamıştım ve şimdi 110 litre akvaryum kurdum daha 1 buçuk hafta önce ve şuan sizin bu çalışmanız biraz gözümü korkuttu biraz hoşuma gitti sanırım bende bu hastalığa kapılanlardanım şuan öğrenci evimde akvaryumu bu kadar büyütemesemde ilerde eminim ki bende böyle bir çılgınlık yapacağım :) bu çalışmanızı asla unutmayacağım çok saygıya değer olmuş tebrik ederim umarım her şey yolunda gider sağlıklı mutlu yaparsınız hobinizi.Emeğe saygı...
80x45x30 Huzurum

O dinozor ağzını ve testileri kayalardan çok seviolar kayalarda saklancak yer pek bulamıolar sanırım. Birde arkadaşlar akvaryumun dha canlı gözükmesi için ne yapmalıyım ?bunlar kaya balığı diye fazla ışık koymak istemiyorum rahatsız oluyorlar çünkü belkide alışamamışlardır dha ondandır. Ayrıca kaya tuzu suyu bulandırdı sanki :s bu tablet şeklinde kaya tuzlarından verdiler bana 108 litreye 5 tablet atsan olur dediler ama su kendine gelmedi hala. İlk gün olan netliğine ulaşabilmem için ne yapmalıyım ?herhangibir kimyasal yada bişey ekleyerek suyu canlı gösterebilirmiyim? ayrıca şu ışık konusundada bi fikrinizi söylerseniz bana çok yardımcı olursunuz. ...Saygılar. .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.