ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gulut91
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Haziran 2012 23:18
Son Ziyaret:
16 Nisan 2017 02:11
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağlar TAŞDELEN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağlar TAŞDELEN

SON 8 MESAJI

Öğrenci Evinde Bitkili Karides Ve Salyangoz
[QUOTE=AzmiKibar]Başlangıç için ilaç almana gerek yoktur. Sadece su düzenleyici alman yeterlidir. Suyunun tam olarak oturması ise 2 ayı bulur. Su değişimlerini ve dip çekimlerini düzenli yaparsan suyun oturduktan sonra anormal bir durum oluşmadıkça bu tarz ürünleri kullanmana gerek olmayacaktır senin düşündüğün akvaryumda. Çünkü akvaryumda kullandığın her ilacın suyun dengesini bozma ihtimali vardır ve gereksiz yere kesinlikle kullanılmamalıdır.

Sera toxivec-amonyum ve nitriti yok etmek için ve ağır metallerin suda pasifize edilmesi için kullanılır.
Sera bio nitrivec- amonyum ve nitriti azaltıp artık yemlerin çözünmesini hızlandırır.
Tetra aqua safe- suda ki zararlı bileşenleri nötralize eder.
Biyo ichthyo- hastalık tedavilerinde kullanılır örneğin beyaz benek (bunu akvaryumunda kesinlikle bir hastalık gözlemlemediğin sürece kullanma yararlı bakterileri de öldürebilirsin)

Sana satılan bu ilaçların hepsi gereksizdir. Neden dersen; Örneğin akvaryumu yeni kurdun diyelim, balık yükün çok fazla su oturmamış henüz, yemlemeden ve balıkların dışkılamasından dolayı suda amonyak artar bu nitrite dönüşür daha sonrada nitrata bir anda balıkların ölür. Yada akvaryumunda su oturmuş örneğin 1 senelik akvaryum diyelim, düzenli su değişimlerini yapmadın temizliğini yapmadın suda ki faydalı bakteriler oluşan bu döngüyü karşılayamadı ve nitrat patlaması yaşanıyor o zaman kullanacaksın bu ilaçları. Suda ki değerleri normale çevirmek için. Burada en önemli husus suyun dengesini oturtman. Bunun için sabırlı olman gerekecek. Akvaryumunu kur bitkilerini yerleştir su düzenleyicini ekle ve sabırla faydalı bakterilerin oluşmasını suyun dengesinin oturmasını bekle ( ben sabırsızım o kadar bekleyemem dersen bu süreci hızlandırmak için yine yöntemler vardır). Çünkü suda oluşan bu amonyak nitrit nitrat vs. gibi zararlı bileşenleri bu faydalı bakteriler dönüştürmektedir. Bu konuyla ilgili çok detaylı yazılar mevcut forumda. Suyun dengesini oturttuktan sonra zaten bunların hiç birine ihtiyacın kalmayacaktır.

Sana onları satan akvaryumcu dayıya onları iade etmeni ve başka ürünler almanı aynı zamanda da başka bir akvaryumcu bulmanı tavsiye ederim.[/QUOTE]

Neyse zaten hiçbirini açmamıştım iade ederim hepsini. Akvaryumu gayet uyguna verdi demek ilaçlardan parasını çıkartıyormuş [:x]
Canlıları ondan almayı düşünmüyordum zaten. Uyarınız için teşekkürler.
Öğrenci Evinde Bitkili Karides Ve Salyangoz
[QUOTE=çelebi]Kısıtlı bütçe ve akvaryumcu tavsiyesiyle ürün almak çok örtüşmüyor. Mesela ilaçları hiç almasaydınız, o parayı filtre bütçesine ekleyip dış filtre alabilirdiniz.

Oda sıcaklığında bakacaksanız (yani kendi yaşadığınız ortamda) karides ve salyangoz için ısıtıcı almanız gerekmez. Onların yaşadığı sıcaklık aralığı bizimkinden daha geniş. Tropikal balıklar ve bazı karidesler için ısıtıcı gerekir. Hangi canlılara bakmak istediğinizi tam anlayamadım.

Biraz araştırarak alışveriş yapmanızı öneririm. Ormana odun toplamaya gitmeniz gerekmez böylece :)[/QUOTE]

Öğrenci evi olunca insanın da oda sıcaklığı normal değerlerin biraz altında kalıyor.
Bakmak istediğim canlılar karides ve salyangoz az biraz da görsel olarak hoş görünen balık ( karides ve salyangoz yemeyecek cinsten). Belli bir tür yok illa şunu bakmak istiyorum diye.
Aslında şu 4-5 gündür .ok fazla şey okudum fakat bu akvaryum olayı derya deniz olunca (ironik oldu biraz) edindiğim bilgileri işe yarar hale dönüştürmekte sıkıntı çekiyorum.
Öğrenci Evinde Bitkili Karides Ve Salyangoz
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kafamdaki bazı şeyleri netleştirdi.
Son olarak bilgisi olan arkadaşlar bakımı kolay ve seyir zevki yüksek (ucuz da olmalı) karides ve salyangoz önerirse sevinirim. Ayrıca Beşiktaş civarlarında üretim yapan varsa konu altına mesaj olarak satış linklerini vs. ellerle ise onlardan alışveriş yapmak isterim.
İyi Hobiler [:)))][EDIT]gulut91,2015-12-26 02:43:53[/EDIT]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/130935/20151226_032323.jpg[/IMG]
Akvaryumcu dayı bunları aldırdı bana. 4 ünü de ilk kurulumda kullanmam 2 sini haftalık olarak diğer 2 sini de gerektiğinde kullanmam gerekiyor.
Karides + balık akvaryumu için bunları kullanmam sıkıntı olur mu?
Öğrenci Evinde Bitkili Karides Ve Salyangoz
Merhaba arkadaşlar. Bu cumartesi günüde akvaryumu alacağım. Çok fazla okudum fakat yine de merak ettiğim birşeyler var. Ayrıca önerilerinizi de bekliyorum (Akvaryumcu dayı baya yardımcı fakat yine de onun bilemediği/yanlış bildiği şeyler olabilir)

İlk önce almaya karar kıldığım akvaryum ve özelliklerini yazayım.

55*35*35
25 watt ısıtıcı
20-30 watt arası ışık
filtre
siyah kum (ne tür bilmiyorum)
bitkiler için katkılı (gübreli sanırım) kum vee burada param bitiyor :)

Bunları alınca taş veya sopa için param kalmıyor pek.
Doğadan veya denizden aldığım taşları kullanabilir miyim?
Ağaç dalı vs kullanabilir miyim (direk ormandan alıcam ) ? Ne tür kullanabilirim ? kuru veya yaş olması fark eder mi? Fırınlama vs gerekir mi?

Akvaryumumda istediğim görsellik ormandaymış etkisi . Bu sebeple ne tür bitkileri önerirsiniz?
Şu mayalama veya bitkilerin ihtiyacı olan şeylerin (maddi ) en az olacağı şekilde hangi türler olduğu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yardımlarınız için çok teşekkürler.[EDIT]gulut91,2015-12-25 01:42:35[/EDIT]

En önemli soruyu sormayı unutmuşum. Bakımı kolay ve görsel olarak canlı renklere sahip karides/salyangoz türleri nelerdir ve kaçar tane almam gerekir?
Bugün aldığım ve yurtta bakacağım akvaryumum
Rasborolardan biri dengesini sağlayamıyor . Ters ters yüzmeye başladı sanırım gidici o :( . onun dışındakiler iyi gibi durumu fakat attığım yemi pek yemiyorlar
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır heves ettiğim akvaryumuma bugün kavuştum ve bu siteye üye oldum . Herkese iyi günler dilerim.
Bugün aldığım ve yurtta bakacağım akvaryumum
Yem olayı dediğin gibi meraklısı bol odaya her giren yem atayımmı diyor sakladım bile yemi ( karınca vermeye calısan 2 kişi cıktı zor engel oldum :) ).

Bugün aldığım ve yurtta bakacağım akvaryumum
Fotoğraf:




Boyut (cm):25*25*25
Kapasite (litre):15,5 lt
Canlılar:1 adet vatoz , 1 adet köpekbalığı, 3 adet neon , 5 adet adı şuan aklıma gelmeyen sürü halinde takılmayı seven balık

Malzemeler:1 adet beyaz ışık,turuncu taş, su filtresi

Akvaryum Bakımı:bugün aldım ama akvaryumu satan arkadaşın dediği 20 günde bir su değişimi ve 1 kapak mavimsi yeşilimsi sıvı.

Kullanılan Yemler:bilmiyorum :)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: mavimsi yeşilimsi sıvı.

benim sormak istediğim yurt ortamında beni fazla yormayacak (imkanlar kısıtlı ) hayvanları telef etmeyeceğim bir akvaryum . ne yapmam gerekir her türlü önerilerinizi bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.