ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Koray-
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ekim 2012 12:50
Son Ziyaret:
07 Kasım 2012 14:29
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Koray -
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Koray -

SON 10 MESAJI

Lepistes akvaryumuna koyulabilecek en büyük balık türü?
Merhaba akvaryumumun kapasitesinin sınırlı olmasından dolayı sadece bir adet erkek kılıçkuyruk ve ayrıca bir dişi bir de erkek platy almayı düşünüyorum.  Yani toplamda 3 balık alıp balık alma işlemini sonlandıracağım. Akvaryumum şuan zaten kalabalık ve ancak bu şekilde alabilirim. Tek yaşayan erkek kılıçkuyruk diğer türlere karşı sorun yaratır mı? Kılıçkuyruk'un dişisini almak istemiyorum çünkü yerim yok. 

Bir de genç erkek gösterişli kılıçkuyruk alın demişsiniz. Balığın genç olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? İri kocaman bir kılıçkuyruk gördüm. Bu balık yaşlı olabilir mi? Yaşlılık açısından kıstas boyutu mudur yoksa başka bir belirleme yöntemi var mı?

Cevap için şimdiden teşekkürler. Koray-2012-11-07 14:31:23
Farklı tür salyangozlar bir arada yaşar mı?
 Arkadaşlar akvaryumumda bitkilerin arasından çıkan ve üreyen pek çok "sivri salyangoz, minare salangozu" var. Fakat ben elma saylangozu ya da önereceğiniz başka bir sevimli ve zararsız bir salyongoz türü almak istiyorum. Başka bir salyangoz türü ile yeni alacağım türün birbirlerine zararları olur mu? Beraber yaşarlar mı? Balıklara ve birbirlerine zarar vermeyen, hangi türleri tavsiye edersiniz? saygılar ;)

Ekte salyangozumun resmi mevcut:
Lepistes akvaryumuna koyulabilecek en büyük balık türü?
Merhabalar. Öncelikle cevap veren herkese teşekkürler. Bugün akvaryumcuda çok büyük bir kılıç balığı gördüm. Şimdiye kadar gördüklerimden daha büyüktü ve Fiyatı da makuldu (7,5 tl). Lepistes yavrularım yaklaşık 11 günlük olduğundan dolayı alıp almamak konusunda tereddüt ettim. Aldığım zaman akvaryumdaki en büyük balık kendisi olacak. Ve durmadan kovalar mı diye düşündüğümden dolayı birkaç gün daha bekleyeyim ki en azından yavrular 3 gün sonra iki haftalık olmuş olur. Şuan akvaryumumda yaklaşık 10 tane lepistes 2 adet end ve 1 büyük 4 yavru balon molly balığım var ve balıkların keyifleri gayet yerinde görünüyor. 1 tane büyük kılıç balığı ( akvaryumumda baskın balık türünün lepistes olmasını istiyorum bu yüzden de diğer balıklardan mümkün mertebe daha az almaya çalışıyorum)  2 adet de platy akvaryumun dengesini bozar mı? Çünkü daha önceden 2 adet gökkuşağı denilen balıktan aldım ve balıklar diğer balıkların üzerinde tahhakküm kurmuşlardı ve kendi bölgelerine diğer tüm balıklarımı yaklaştırmıyorlardı. Akvaryumun yarısını 2 gökkuşağı balığı  diğer yarısını da diğer balıklar kullanıyordu ve ben de bir an önce o balıklardan kurtulup akvaryumcuya geri vermiştim. Kılıç kuyruk ve plattylerde aynı sorun olur mu acaba? Daha önce diğer cins balıklar sorun yarattığından dolayı yeni balık almaya da açıkcası çekiniyorum. O dönem pek çok balığım da ölmüştü fakat o balıklar gittikten sonra ölüm olayı olmadı. Hem yavrular açısından, hem diğer balıkların rahatlığı açısından, hem de ölüm olayları açısından yeni balık almaya korkar oldum. Bu yüzden bu sefer yeni birkaç tür ( kılıçkuyruk ve plati) almadan önce daha bilinçli davranıp sizlere sormak istedim. Daha önce akvaryumuma kabus gibi çöken ve sorun yaratan balıkların resimlerini ekte.  Koray-2012-11-07 00:34:51
Lepistes akvaryumuna koyulabilecek en büyük balık türü?
Cevaplar için çok teşekkürler.

Umut Günay her soruya içtenlikle cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.  Plati almaya karar verdim özellikle de kırmızı olanları çok hoşuma gitti. 3 Tane 10 günlük lepistes yavrum var acaba yavruları yerler mi bilmiyorum. Diğer lepisteslerim ve balon mollyim yavrulara bir şey yapmıyor. Genel olarak platiler yavrulara karşı nasıl bir tutum sergiler?

Mehmet bey plati ile kırma türler ortaya çıkar demiş?... Platiler lepisteslerle mi çifleşiyor yani?

Sbm84 arkadaşımız otçul köpekbalığını tavsiye etmiş... Bu fikir çok hoşuma gitti fakat lepisteslerle gerçekten yaşar mı bu balıklar? Yavrulara ve diğer balıklara zarar vermeden?

Ek'e bugün baktığım ve almayı düşündüğüm Platilerin resmini koyuyorum. Sevgiler
balıklarımın hangileri hamile cinsiyetleri ne ?
[QUOTE=umutgunay]Sarı-kırmızı renkli olan balığı diyorsunuz sanırım, 11. saniyede erkek mickey mouse plati görünüyor.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. 
Lepistes akvaryumuna koyulabilecek en büyük balık türü?
Merhaba arkadaşlar lepistes'lere zarar vermeyecek büyük balık türlerine dair bilgisi olan var mı? Küçük klasik varyetelerin dışında (moli,kılıç vs) başka değişik küçük balık önerileri olan arkadaşların önerilerine de açığım. Şimdiden teşekkürler =)
balıklarımın hangileri hamile cinsiyetleri ne ?
Arkadaşın videosunda 11. saniyede'ki büyük kırmızı balığın cinsini bilen var mı? Merak ettim ( Lepistes değil!)
Akvaryumda Bilinmeyen Canlı! (Unknown=)
Slm arkadaşlar. Dün akvaryuma düzenleme yaparken, bilinmeyen böceği de akvaryumdan çıkardım. Üstelik çoğalmış ve tam 3 tane olmuşlardı!!! Böceği merak edenler için; Umut Gunay Arkadaşımızın gönderdiği video'dakilerin aynısı. İlgilenen herkese çok teşekküler.
Akvaryumda Bilinmeyen Canlı! (Unknown=)
Slm uzun bir aradan sonra yeni girbildim (bayram tatili vs). Evet video'dakilere benziyor. Resmini de çekmeye çalışırım ama genelde bitki arasında olduğundan denk getirmek zor ama deneyeceğim. Akvaryumdan alıp almamak konusunda kararsız kaldım...
Akvaryumda Bilinmeyen Canlı! (Unknown=)
6 bacağı var... Sanırım bir sualtı böcek türü ama zararsız görünüyor... Bilemedim ne olduğunu yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler =)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.