ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
timucin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ağustos 2006 11:02
Son Ziyaret:
05 Mayıs 2019 12:52
Toplam Mesaj:
31 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
safak
Doğum Tarihi:
03 Aralık 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
IT Pc Hardvare Softvare
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şafak GÜRSOY / İstanbul 23
200 Lt 13 Frontoza 28,08,06
180 Lt 7 Demasoni 28,08,06

SON 10 MESAJI

Akvaryumun yüzde kaçı?

Ben her zaman sıfır su koyarım. Akvaryumumda kayıtlar, üst kapak ve cam olduğu için Demasoni ve Frontozalarımın atlama şansı yok. İkisi ayrı akvaryumda.

Demasonilerin beslenmesi hakkında
Önemli olan camda değil kayada oluşan yosundur balıklar için yararlı olan.
BAŞINIZA GELEN KOMİK OLAYLAR VAR MI?
Benim de başıma gelen bir kaç maceram var. 5 yıldan fazla bir deneyimim var akvaryumda.

     60 litrelik en büyük tankım vardı babam bir dünya söylenmişti getirdiğimde. Yeni taşınacağımız eve yapmış olduğum 2 katlı akvaryumumdan 1m lik haberi yoktu. Çatı katında da üretim. Bir gün su taşıyordum değişim yaptım bitti. Kovaları düzeltirken 3 lü priz aşağı düşüyordu bende tuttum sol elimle yerler ıslak ve kolum komple ıslak birden elektrik çarpmaya başladı bırakamıyordum elimdekini deli gibi titriyordum sonra ağırlığından dolayı elimden düştü diğer kablolar baskı yapıyordu. Kendime gelmem uyuşukluğun geçmesi 2 gün sürmüştü.

Artık akvaryumu eve taşıdık çatı katında babam baskın yapıp bir dünya laf etsede eve salona kurdum.
 
Akvaryum dolabı ile akvaryum arasına 3 parmaklık boş alan var sarı prensesim atladı ve o araya düştü. Aşağıda balık satacağım kişi bekliyordu beni balıkları teslim ettim eve geldim matkapı aldım vidaları söktüm özel sac vidası ve 8 tane dolabın içinde ve dışında yavruluk akvaryumları var 2 tane akvaryumun dışınada kaçak kat çıkmıştım dolabın üzerinde olan 45 lt dolap içi 30 lt zar zor çektim balığı aldım akvaryuma attım tekrar vidaladım. Sonuç balığım yaşıyordu.
 
2001 senesinde ilk büyük tankım olan 70 cm lik tankımda ahli ve yunusum var yeni ve amatör sayılırım. Gece uyurken akvaryumun üstünü ne kadar kapattıysamda arada bulunan bir açıklık vardı yem boşluğu gece birden bir ses geldi sonrası sessizlik. Uyandım ışığı yaktım yerde Ahlim yatıyor akvaryuma geri atıp sabah bakmıştım. Sonuç oda yaşıyor.
 
Komik, acı, anılarımla.
İyi balıklar.
acemi412007-07-25 12:21:18
Büyük temizlik

Size olmazsa olmazı sayayım. Siz de bu tarz bir girişime girmeyin ben 7- 9 ayda bir %50 su ve kumu dışarı çıkarmadan bir köşeye yığarak karıştırır, pisliği çeker, yeni suyu koyarım.  İçine ekstradan 3 tane iç filtre atıp su durulmaya başladığında da balıklarımı ilave ederim. Bunu akvaryumu aksattığımda falan yaparım.

 
Dış filtrenizi balık sayısına bağlı olarak 15 gün ile 1 ayda temizleyin
 
İç filtrenizi haftada bir temizleyin,
 
Dip çekimi en önemli faktor,
 
İç filtre ve dış filte akvaryum içerisinde doğru sirkulasyon yapmalı,
 
Yemler yere düşmedeN bitecek şekilde veriniz,
 
Suyunuzu balık sayınıza göre aylık olarak % 20 - 30 değiştirin,
 
Bunları düzenli yaptığınızda kesinlikle komple bir bakım yapmanıza gerek kalmayacaktır.
acemi412007-07-25 11:03:21
Frontoza Orjinalmi
Bu konuyu burada tarışacak olursak işin içinden çıkamayız arkadaşlar Fransa Türkleri her nekadar sevmesede biz onların renault, Citroen, Peugeot araçları tüketmeye devam edeceğiz arkadaşlar ticaret işin içine girince değişiyor burda milliyetçi davranabildiğim kadar davranıyorum ama Türkiyede de herkes bir birine bir kazık atma peşinde şimdi. Telefon alırken Motorola değilde LG amerikanlar kazanacağına kore kazansın bana göre yapsın bizimkiler alıp kullancam tofaş araba kuş serisinden çıkamadı vede türkiyede dahi pahalı satılıyor arkadaşlar. Ben yapabileceğimi yapıyorum ya sizler neler yapıyorsunuz. Alman yami kullanmıyormusunuz. Sera Yem olarak Onlarda Türkleri pek severler.
İtiraf edin.

Ölecek balığı anladıysam elimle yakalar 6. kattan aşağı çimenlerin üstüne atarım ordan geçen bir kedi yer. Kusura bakmayın arkadaşlar ama herkesin düşüncesi farklı.
ben masumum

Frontoza Orjinalmi

Türk ürünlerini kullanmayı tercih ediyorum ama biliyorsun sn. mehmet fiatlar ve satıcı önemlidir. Güvendiğim arkadaştı ondan satın aldım onada yurt dışından geliyor. sorun o değil burda ki arkadaşlar satsınlarda güzel fiata alalım. Akvaryumcudan yüksek fiata satıyor herkesin balığı kıymetli oda ayrı.

Frontoza Orjinalmi

Merhaba Mustafa AVCI

Balıkları getirtme sebebim güvendiğim bir akvaryumcu idi o yüzden ondan aldım. Burda aradım arkadaşlar 15 20 gibi fiatlar çekti tanesi bana 14 e geldi. bir tane fire verdm şu an çok sağlıklılar karınları da doydu çok tatlı oldular. ewe gidince tekrar resim upload edeceğim 1 ay olmalarına az kaldı.

böyle bir şey görmedim

Hack ana sayfayı hacleseydi site sahib ihemen anlardı ama farklı bir sayfayı hacledi we kimse farkında bile değil :D

yunusum nasıl ve safmı ? daha 1 yaşında
Yunusun bakışları duruşu dişi bir yunus yanına biraz daha dişi atın ve erkek atın daha sonra yabanileşiyormu ne oluyor hiç yavru vermiyor :(

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.