ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
milkyway
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2012 16:08
Son Ziyaret:
19 Şubat 2013 13:33
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tümay Tulgar
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1989
Yaş:
34
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tümay Tulgar

SON 8 MESAJI

Mantar olabilir?
Fotoğraftaki sarı balığımın ağzındaki yara daha da büyüdü ve kurtaramadım dün akşam kaybettim ne yazık ki ? Bugün durumu çok kötü olan (sırtında yarası olan) balığımı da kaybedeceğim muhtemelen ? yaptığım hiçbirşey işe yaramıyor deep in vitaminini bulabildim bunuda kullanıyorum ama hiçbirisi hiçbir işe yaramıyor.... ! ! ! Mantar ilacı olarak azoo nun anti fungus tabs olan tablet ilacını kullanıyorum ama yinede kurtaramıyorum balıkları... . !
Mantar olabilir?
Canlarının çokça yandığı kesin :( ama balıklarda hafiften iyileşme gözlemliyorum şuan keyifleri çok güzel. Hatta bir tanesini 330 lt lik tanka atıverdim. Tuz muhtemelen iyi geliyor çünkü akvaryumda bolca sporlar mevcut hiç olmassa onları öldürüyordur. Balıklarımız biraz daha iyileşince tekrar resimler ekleyeceğim arkadaşlar. Bu arada Mycopur mantar ilacı siparişi verdim. Hafta sonuna doğruda o gelecek :)

Mantar olabilir?
Yaklaşımınız için teşekkür ederim. En kısa sürede resim de ekleyeceğim. Bugün de sera mycopur ve vitamin bulmaya çalışacağım.. Umarım sağlığına kavuşturabiliriz bu balıklarımızı... 






Arkadaşlar balıklarımız bunlar.. Bugün iki ilacı da bulamadım tüm petshoplara sordum ne yazık ki yok. Fakat eve geldiğimde balıklarda bir hareketlilik gördüm ve yaralarının renkleri düne göre değişmeye başlamış iyileşme var diye umuyorum..
Mantar olabilir?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: çok derin yaralar

Akvaryum Kapasitesi (litre): 40

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: sadece japon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):  -

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: azoo bacteria treatment - kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Bir petshopta gördüğüm 7 adet 5-6 cm lik Japon balıkları içler acısı durumdaydı. Balıkların Üzerlerinde çok derin yaralar vardı ve o balıkların hepsini alıp evimdeki karantina akvaryumuna koydum.. Bir tanesinin ağzı bile görünmüyordu, sadece yara tabakası ve et parçaları !! Bazılarının karın ve gövdesinde neredeyse organlarına kadar açılmış delikler vardı !! Mantar olduğunu düşünüyorum ? Dün akşam tedaviye başladım. Tuz ve azoo nun bacteria treatment ürününü uyguladım. Su 18-20 derecelerde ? Bu şekilde tedaviye devam mı etmeliyim yoksa yüzeysel uygulanacak metotlar var mı ? (tentürdiyot, merhem vb. gibi) eve döndüğümde resim de eklemeye çalışacağım... 

O canlılar bunu hak etmiyor !  lütfen onları iyileştirmeme yardımcı olun ?

yumurta mı ?
Şuan resim koyamıyorum arkadaşlar ne yazık ki.   kahverengi alg olduğunu sanmıyorum bu şekilde görünmüyorlar çünkü. Çok merak ettim belkide salyangoz dışkısı dır ?  bekleyip göreceğiz gözlemlemeye devam
yumurta mı ?
Arkadaşlar 330 lt bitkili tankım var ve içerisinde 
5 penguen
3 rasbora
5 neon tetram
3 elma salyangozum var 
Anubias bitkimin yapraklarının üzerinde daha önce görmediğim 
turuncu renkli birbirine yapışık garip bir oluşum var. Açık turuncu ve kapladığı alan en fazla yarım santim ? yumurta olma ihtimali var mı ne önerirsiniz. ?
tetra ve tetrazon?
Bence 6'lı neon tetra ve 6'lı rasbora çok keyifli olur. Birazda, çabuk geliştiği ve bakımı kolay olduğu için elodea bitkisi muhteşem olur :)
Çok önemli bir sorum var tıklamadan geçme
Benim akvaryumun önünden 3 cm lik çıkıntı, beton üzerinde durmasına rağmen, akvaryumu altından çatlattı kesinlikle güvenli değil.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.