ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kdoganyigit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2012 14:01
Son Ziyaret:
20 Ocak 2016 19:31
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray doğanyiğit
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Koray Doğanyiğit.

SON 8 MESAJI

kombi ile akvaryum isitma
[QUOTE=afarto] [QUOTE=okanbagiscan]Alüminyumun direk balıkların bulunduğu suyla teması tehlikeli olur.Sumpun son gözüne suyun yukarı basıldığı bölümün orta kısmına ayrı kare şeklinde bir odacık yapılsa alüminyım borular buraya koyulsa.Akvaryum suyunla temas etmesi engellenebilir.Verimi düşük olur ama daha sağlıklı olur kanımca. [/QUOTE]

Size katılıyorum sağlıklı olacağı doğru fakat yine ısıtma için daha fazla enerji harcanması anlamına gelmez mi bu durmda.
[/QUOTE]


veriminin düşmesi değil, buharlaşma gözlemlenir. Su ile temas ettirmeden kullanıldığında; içine koyduğunuz yerin suyu bitmesin yeterli olacaktır. 
üretimhane açmak ve ortak bulmak.
Konu kapanabilir, teşekkür ederim.
Büyük Ankara Balık Avı 22-23 HAZİRAN RESİM SY 11-12-13 SAYFA'DA
Aracında uygun yeri olanla beraber gelebilirim. Sokullu'dayım, 554 751 74 78   Kolay gelsin.

üretimhane açmak ve ortak bulmak.
[QUOTE=KULTIGIN]Aylık 1800-2000 arası elektrik faturası,,1876 liralık faturayı gözümle gördüm,,üretimhanesi olan abimiz gösterdi..Düşünün her ay bu fatura eksilmeden geliyor düzenli olarak..Size bir fikir olsun diye söylüyorum,,önemli olan balığı satabilmeniz,,satamadığınız zamanda buna maddi olarak ne kadar dayanabileceğinizle alakalı..Bence siz 1-2 türü bodrum katı  veya evinizin bir köşesinde düşük maliyetlerle önce bir üretin,sonra onları toptan ya da parakende pazarlamaya çalışın,sattığınız kişilere balık veya tür çeşidi yetiştiremediğinizde,,o fiyatı size göre cazip gelen üretimhaneyi almaya çalışın,,zaten siz o aşamaya gelene kadar daha bir çok üretimhane çok cazip fiyatlara düşer..[/QUOTE]

söylediğiniz elektrik faturası ciddi bir gider, rica etsem üretimhanesi olan abinizin kaç akvaryumu vardı söyler misiniz? Giderleri öngörebilirsek daha makul kararlar alınabilir... Isıtma sistemi neydi mesela? Yalıtımı var mıydı? hangi türleri üretiyordu... vs ? bütün bunları birleştirdiğimizde ekonomi yapılabilecek çözümler üzerinde yeni bir alt başlık açılabilir.  

üretimhane açmak ve ortak bulmak.
[QUOTE=MCELİK325]Takip ettiginiz ilanda neler mevcut akvaryumlar sistemler vs vs .[/QUOTE]

30 adet 3'lü set (300lt) 
6 adet 2'li set (160 lt) 
2,500 civarı canlı ve gerekli tüm ekipman. ilanda yer alanlar bu şekilde.
üretimhane açmak ve ortak bulmak.
Son zamanlarda üretimhanesini devretmek-satmak isteyen  bir kullanıcının ilanını takip ediyorum ve kendisi gün geçtikçe düşürdü istediği rakamı. Benim de "üretimhane kurma" fikrim ateşlenmişken fiyat cazipleşmeye başladı ya da benim bu işe ticari yaklaşımıma uygun düşüyor şimdilik. Üretimhanesi olan, kurmayı düşünen, konu hakkında bilgi sahibi olan site kullanıcılarından bilgi paylaşımında bulunmalarını rica ediyorum. Konu hakkında ciddi tecrübeleri olmayan biri olarak konu açmayı uygun gördüm, umarım gerekli bilgilere ulaşmak isteyenlere de ulaşabiliriz bu sayede. Sözü geçen üretimhane için maddi-manevi ortak olma koşullarını konuşabiliriz. Konu dahilindeki kullanıcılara şimdiden teşekkür ederim...
kusturmalımıyım
Ben de damacana kullanıyorum ve altı delik değil, bunu şu şekilde faydalı buluyorum: delme işlemini genelde dışarıdan içeri doğru yaptığımız için sivri kenarlar oluşuyor. gece balık dibe çöküyor, sivri yerlerinden sakınmak gerek. temizlik işlemini de damacana içine biraz yüksekten akvaryum suyundan boşaltırsanız halletmiş olursunuz. basınç nedeniyle dışarı çıkan suyla beraber pislikler de çıkar. Kolay gelsin. damacana içi dip çekimi hem zahmetli olur hem de mazallah kayıp yaşanabilir. 

[QUOTE=yabaninciri]Elime yavruluk olarak kullanabileceğim küçük bir akvaryum geçti.Anaç balığı içine atarken korkup kendi kusarmı yumurtaları.[/QUOTE]

Kusabilir. Yeni farkedilmiş olan ağzı dolu dişiyi başka bir yere alacaksanız eğer on-on beş gün sonra başka yere alın bence, kusması halinde en azından kurtarabileceğiniz yavrular olur. 
160*70h*35 akvaryumumda yaşananlar
Elindeki balıklara göre yorum yapıldığı için durumu kurtarma çabası görüyorum, ama elin değmişken tek türe mi indirsen diyorum. Tankın hacmi de güzel, verimli bir başlangıç olurdu. Bol şans.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.