ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OZCAN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2006 12:08
Son Ziyaret:
13 Ekim 2007 00:53
Toplam Mesaj:
64 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
OZCAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Para Finans® Özcan

SON 10 MESAJI

BU FİLTREYİ TANIYAN VARMI
Arkadaşlar herkese selam bu filtreyi bilen, kullanan varsa fikirlerini forumda paylaşsın lütfen 2000 lt/h debisi var diye yazıyor.
İncelemek isteyenler linke tıklasın .
DIY DIŞ FİLTRE İÇİN HAZNE

GİRİŞ         :Arkadaşlar geçen hafta 2 adet filtre denemesinde bulundum. Foruma başlık yazdık ama yeni bi fikir gelmedi. Bende Evde güzel bir peynir bidonu vardı onu gözzüme kestirdim. Bir iki gün içini suyla doldurup ters çevirdim kapaktan sızma yapmayınca bu bidonu kullanmaya karar verdim.

Uzatmayayım filtreyi yaptım. Hortum giriş ve çıkış yerlerine conta koydum teflonla sardım. v.s. Ama filtreyi çalıştırınca basınçtan hem üst kapakta hemde hortum girişlerinden sızdırma yaptı.
 
SONUÇ           : DIY filtre yapımı benim için sonsuza dek sona ermiştir. Bu işlerin şakası olmuyor. Mazallah filtre yapıcaz diye evi su basabilir. . En iyisi hazır Almaktır diyen arkadaşlara katılmakta fayda var. Tavsiyem kimse boşa zaman harcamasın. Ekol 15 denen filtre 50 ytl 'miş.
DIY DIŞ FİLTRE İÇİN HAZNE

Arkadaşlar; bence turşu bidonu fikri uygun değil.

Hem görsel; hem de işlev olarak daha iyi bir şey lazım.
DIY DIŞ FİLTRE İÇİN HAZNE
Evet; İç filtre aynen akvaryumda kalıcak. İç filtrenin akvaryuma su çeviren kısmında bir hortumla suyu kendi dış filtre kovamıza alttan verecek ve üst taraftan yhine bir hortumla artılışmış suyumuzu akvaryuma alacağız. Hatta debi ayarlaması yapmak isteyen arkadaşlar suyun dönüş hortumuna bir musluk koyabilecek.
DIY DIŞ FİLTRE İÇİN HAZNE
Birde evlerde kullanılan plastik saklama kapları var ben onlarıda inceledim. hatta forumda bu malzemeyle yapılan bir kaç projede var. Ancak Bu üründede kapak ve şekil sorunu var. bakmak lazım illaki yapılmış bir şey vardır.
 
Bir de yabancı dil bilen arkadaşlar yurt dışı akvaryum sitelerinden DIY dış filtreler hakkında çalışmaları bize aktarırsa iyi olur.

Ne demişler arayan bulur.
 
DIY DIŞ FİLTRE İÇİN HAZNE

Termos fikri biraz pahalı gibi olur bence;Ama suluk olur. Sonuçta yaratacağımız ürünün ekonomik olması öncelikli tercih.

DIY DIŞ FİLTRE İÇİN HAZNE

Ben ilk alışverişe çıkışımda bakıcam bu suluk olayına. Oldukça makul bir fikir gibi geldi bana

DIY DIŞ FİLTRE İÇİN HAZNE
gxlbrkt Arkadaşımızdan Öğrencilerin okulda kullandığı suluk fikri geldi bence çok güzel. hacmi yeterli bir suluk Olabilir ve denenebilir.

DIY DIŞ FİLTRE İÇİN HAZNE

Aslında **DIY**  forumuna  katılan  oldukça yaratıcı ve yetenekli arkadaşlar var. Özellikle arka fon çalışmalarında. Bu yetenekli arkadaşların fikirlerini bekliyoruz.

Hadi arkadaşlar hadi, hadi, Durmayın çalışalım, üretelim, kazanalım.
 
DIY DIŞ FİLTRE İÇİN HAZNE
Yukarıda da söylediğim gibi benim şu an için bir filtre ihtiyacım yok. Bunu şu an için sadece kişisel bir tatmin ve maddi olarak bu konuda sıkıntılı arkdaşlara bir yardım olarak düşünüyorum. Ama bir akvaryum sever olarak akvaryumun kalbi olan mükemmel dış filtreyi bir  şekilde yapmak istiyotrum. Diğer DIY projelerinde olduğu gibi insanın kendinin uğraşarak yaptığı bir şeyin tadını asla başka birşey veremez. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.