ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alperderya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Nisan 2013 21:28
Son Ziyaret:
28 Aralık 2013 23:16
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Derya
Doğum Tarihi:
14 Temmuz 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper Derya
50x20x30 Bitkili Lepistes Akvaryumu

SON 10 MESAJI

Tetra 5 in 1 Test Sonuçları Yorumlanması
Yorum yapabilecek olan var mi acaba?
Tetra 5 in 1 Test Sonuçları Yorumlanması
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün tankımda ki su değerlerini ölçmek için Tetra test kiti satın aldım. 
Sonuçları karşılaştırdım, anladığım kadarıyla değerler şu şekilde.

pH = 7.2 ile 7.6 arası(renkler çok yakın kesin olarak karar veremedim)
KH = 6d
GH = >10d
NO2 = 0
NO3 = 25

Tankım 30 Litre Lepistes ve Elma salyangozu var. Ciddi bir bitki yoğunluğumda mevcut. (Saz, eleoda, su mercimeği)
Resun CY20 Dış filtrem var. 

Bu şartlar altında yukarıdaki değerleri yorumlayabilir misiniz?
Teşekkürler


Lepistes - Ic parazit suphesi ve tedavisi hakkinda
Selim Bey tesekkurler. 
Karantina tankim maalesef yok. Sanirim bu tedaviler baligi banyo ettirme seklinde uygulaniyor. Hastalikli baliga plastik bir kap icinde bu ilaci uygulasam nasil sonuc alirim? 
Bir de asil merak ettigim, bunun bir daha olmamasini nasil saglarim? Salyangozum, bazi baliklarim ve bitkilerim oldukca saglikli gozukurken bir grup baligim bu hastaliktan cok daha fazla etkilendi. 

Ortami iyilestirmek icin tavsiyleriniz nelerdir? 
Lepistes - Ic parazit suphesi ve tedavisi hakkinda
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Ozellikle yavru baliklarin diskilarinda gorulen, beyaz pamuk gibi kalin diskilama.Ic parazit belirtilerinden biri olan karin cokmesi de yavrularda belirgin degil fakat yetiskin bir iki baligimda cok emin olmasam da goruluyor diyebilirim.  

Akvaryum Kapasitesi (litre):30

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Bitki ve elma salyangozu

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sicaklik hastalik baslamadan once 26 dereceydi. Hastaligin ic parazit oldugunu dusundugum icin 29 dereceye sabitledim son 1 haftadir. 

Filitrasyon: 200 L/H Resun CY-20 Dis filtre.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Forumda okudugum onceden acilmis konu ve makalelerden yola cikarak, Ic parazitden suphelendigim icin, 3 gunluk sarimsak suyuna batirilmis yem ve sarimsak suyunu akvaryuma enjekte etme seklinde bir tedavi uyguladim. 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Haftada bir %20-%40 arasi su degisikligi yaparim.  Tankimin basina her aksam gecerim ve 1 saat kadar onlari izlerim ve yemleme, su ekleme, su degisikligi gibi ihtiyaclari varsa bunlari yaparim. Aklimda olan koklu bir degisiklik yok. 2 aylik bir tank. Bastan 3 -4 balik kaybim oldu. Yeni kurulum hatalari ve stresten kaynakli. Bu hastaliga kadar 1.5 ay boyunca bir tek yavru dahi kaybetmedim. Bu hastalikla birlikte birkac yavru ve 1-2 yetiskin oldu. Olumler azaldi fakat hala diskilamada pamuksu beyazlik devam ediyor. Olumlerin devam edecegini dusunuyorum. Kimyasal kullanmadim kullanmak da istemiyorum dogrusu. 

Yapmami onereceginiz bir tedavi varsa detayini ya da ayni problemi yasayanlarin tecrubelerini ogrenmek isterim. Cevap veren, vermeyen herkese tesekkurler.

alperderya2013-06-04 13:06:48
Balık Yemi
Asagidaki iki linki incelerseniz kendinizce bir cozum bulabilirsiniz diye dusunuyorum. 
Karistirip veren arkadaslarimiz da mevcut, kesinlikle karistirmadan verenler de. 

http://www.akvaryum.com/forum/bitkisel_ve_hayvansal_yemler_k76992.asp
Balık Yemi
Merhaba Suleyman Bey,

Sera Flora nispeten daha bitkisel bir yemdir. Canli doguranlar icin mutlaka kullanilmalidir. Sera ve Vipan protein tarafi daha kuvvetli olan yemlerdir. Renklerinin canlanmasina saglar ve hizli gelisim saglarlar. GVG mix ise biraz daha ozel bir amaca hizmet eder. Iyot ihtiva eder. 

Kendi beslenmemizde ki kahvalti, ogle yemegi ve aksam yemegi mantigindan yola cikarak, hepsini karistirip vermektense belirli bir duzende vermeniz daha saglikli olacaktir. 

Ilgili firmanin sitesinden veya forumda yer alan Yem bilgi sayfalarindan tam iceriklerini ogrenip buna gore uygulabilirsiniz. 

Yerli Mi Alman Mı ?
Herkesin akvaryumcusu ayni degildir muhakkak ama iki hafta once "Bunlar yerli mi" dedigimde "Tabii abi" diyen iki hafta sonra "Bunlar ithal mi" dedigimde "Tabii abi biz yerli balik sokmuyoruz buraya hepsi Ithal" diye cevap veriyor. O yuzden ithal de olsa yerli de olsa tanka almadan once gerekli surecleri duzgun takip edip iyi bakim yapilirsa baliginiz saglikli oluyor. Imkan varsa yerli olsun yoksa da caniniz sagolsun. Iyi bakim ve ozen herseyi cozer. (Genetik problemler varsa bunlara bir sey diyemem) alperderya2013-05-29 14:43:46
Lepistesler neden rafyanın altında duruyor ?
Tankinizi yeni mi kurdunuz? Baliklarinizi ne zaman tankiniza saldiniz? Baliklarin genel halleri hakkinda bilgi verirseniz hastaliga iliskin daha dogru yorumlar yapilabilir. 

Rafya yeterli midir ?
Tankinizda bulunan isiktan rahatsiz olduklari icin rafyanin altinda duruyor olabilirler. Isigi kapattiginizda geri akvaryumun icinde farkli yere dagiliyorlarsa bu fikri desteklemis oluruz. 
Bu konuyu kapayabilirmiyiz.
Kutlu Bey,

Gercekten cok guzel bir ortam olusturmussunuz kendinize, tebrikler. Bu isten oldukca zevk aldiginiz belli. 2 japon baligindan 12 m2 lik bir hobihaneye 8 yillik bir sabirla olmasi zaten emeklerinizi gosteriyor. Umarim daha da guzel gunler gecirirsiniz hobihanenizde. Bol saglikli yavrular.  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.