ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
melake
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Eylül 2006 15:56
Son Ziyaret:
21 Ocak 2008 19:44
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hüsnü
Doğum Tarihi:
22 Ocak 1975
Yaş:
49
İl:
Bilecik
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüsnü-Narlıdere/İzmir.
http://sanalpetshop.com.tr.tc

SON 10 MESAJI

Kişi Profili

Arkadaşımız çok önemli konuya değinmiş diğerini görmedim, fakat buraya katılmadan edemedim. Benimde kişisel web sitem var bende orada bu tür sıkıntıları yaşıyorum. Bir örnek vereyim. Bir üyemiz köpek satışı yapacak. İlan aynen şöyle. ''Köpeğime bakamıyom satıyom.'' bu ilanın sahibine defalarca özel mesaj yollasamda ulaşamadım. İsim belirtilmemiş!! şehir yok!! Fiyat yok! secere yok!! cinsi belli değil!! fiyatı yok!! adres bilgileri verilmemiş!! sağlık problemi varmı!! aşıları yapıldımı!! Siz olsanız böyle bir ilanla ilgilenirmisiniz? Bu sadece örnekti burada genel anlamda düşünürsek en azından isim ve bulunduğu il yazılsa yeterli bence çok birşey istenmiyor sizden.

SAYGILAR... 

Hafta sonu ölümü :(

Yeni alınan balıkları karantina akvaryumunda gözlemlemeliydiniz. Sorun onlarda görülüyor. Bu ölçülerdeki akvaryum için nufus biraz kalabalık geldi bana tabi bu balıkların boylarıyla orantılıysa sorun yok, biliyorsunuz balıkların cm. farklarına göre akvaryumdaki su ihtiyaçları farklılaşıyor. Düzenli aralıklarla ve makul orantıda dip temizliği yapıp yerine dinlenmiş su kullanırsanız sorun kalmaz gibi görünüyor. Dediğim gibi yeni alınan balıklar enaz bir hafta mutlaka gözlenmeli sorun yoksa ana akvaryuma alınlıdır.

SAYGILAR...

melake2006-11-6 14:48:18
Lespitesin yanına?

Lepistesin yanına lepistesten başka balık olmuyor denedim gördüm. Canlıdoğuran türü olabilir ama bir yere kadar. Sonuçta farklı su değeri istiyor yemleri farklı oluyor su ısısı farklı oluyor ve belli bir zaman sonra hastalıklar ortaya çıkıyor ve sonrası malum kaçınılmaz son. Bu durumu bilebile hiç riske girmeyin bence. Tek tür olsun annesi lepistes babası lepistes sonuçta. Canlı doğuran türleride denedim gördüm, platiyle lepistes yada kılıçkuyrukla moli çiftleşebiliyor. Sonuçta ortaya çıkan yavru ayı suratlı maymun misali bişey oluyor. Genleri değişik olan balıktanda bişey beklenmez. Kısa bir zaman sonra kayıp edersiniz, üzülen siz olursunuz. Bukadar sözden sonra seçim size kalmış.

SAYGILAR.

Deprem acil

Sözü geçen bölgede bulunan arkadaşlara çok büyük geçmiş olsun diyorum buarada bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Merkez üssü Balıkesir-Manyas gölü açıkları Şiddeti ise 5.9 arkadaşlar. 23:05 itibari ile son haber bu.

SAYGILAR...

ideal akvaryumcu nasil olmali??

Sayın Baran Yeşil,

Bundan sonra görebilirsiniz!!! Mirza bey bu konuda çok iddalı sonuna kadar güveniyorum kendilerine. Bende İzmir-Narlıdere'de açmayı düşünüyorum. Bakalım nasip kısmet.

Saygılar...

Raven2006-11-1 2:19:54
lepites akvaryumuna dekor lazımmı?

Lepistesler grup balığıdır kalabalık ortamlardan hoşlanırlar yani akvaryum kapasitesine göre en az 5-6 tane olursa iyi olacaktır. Dişi-erkek orantısıda arkadaşların belirttiği gibi 1 erkeğe 3 dişi şeklinde olmalıdır. Bulundukları akvaryumda bol miktarda bitki olması hem yetişkinler için hemde yavruların saklanabilmesi için ayrıca dekor bakımından önemlidir. Yanlarına başka tür istiyorsanız canlıdoğuran türleri olan moli, plati, veliferra, kılıçkuyruk önerebilirim birde yanlarına çöpçü ve vatos alabilirseniz akvaryumunuz hem renkli görünecektir hemde lepisteslerle iyi uyum içinde olacaktır.

SAYGILAR...

M_R_T2006-10-19 20:41:12
canlı doğuranlar akvaryumu?

      Akvaryumun ilk kurulduğu dönemde balıksız halde sade suyu ortalama 1 ay bekletin bu arada sanki balık varmış gibi filtreyi çalıştırın, bir parça küçük yem atın, böylelikle akvaryumunzda biyolojik denge kurmuş oluyorsunuz. Akvaryumunuza kesinlikle dezenfektan adı altında birtakım ilaçlar atmayın bunların hiçbir yararı olmadığı gibi balıklarınız için yararlı bakterileride yok etmektedir.

SAYGILAR...

M_R_T2006-10-20 8:46:37
C. doğuranlarla uyumlu tür?

Fikirler Timur bey gibi devam edecektir eminim bundan. Akvaryumda farklı türleri bir arada tutmak, kediyle köpeği aynı kafese kapatmaktan farksızdır.

SAYGILAR...

Kaplumbağada su değişimi

Arkadaşlar akvaryumdaki suyun tamamı değiştirilmez şöyleki;

Suyu komple değiştirmeniz halinde yararlı bakterileride alıp götürürsünüz. Ayrıca su ısısı değişeceğinden kaplumbağanız çok çabuk hastalanabilir. Kaplumbağalar sanıldığının aksine çok hassasdırlar. Bunları dikkate alarak suyu komple değiştirmeyin.

SAYGILAR...

balıklar çok durgun

Kaya tuzunu alın ölçüsü her 10 litreye 1 tatlı kaşığı olmalıdır. Bir bardak yada fincanın içine akvaryumdan su alın tuzu ekleyin iyice karıştırın. Bu karışımı parça parça belli aralıklarla akvaryumunuza ekleyin. Tuzu direkt olarak yada suyu birden bire karıştırmanız balıklarınızın derisini tahriş eder, buna bağlı olarakta deride kızarıklık başlar pullarda dökülme meydana gelir dökülen pulların altında deride deformasyon oluşur. Zamanla balık bu acıya dayanamayacak duruma gelir ve balıklarınızı kaybedebilirsiniz.

SAYGILAR...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.