ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AydinGvn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Haziran 2013 02:10
Son Ziyaret:
31 Mart 2014 23:51
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aydın Güven
Doğum Tarihi:
07 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aydın Güven

SON 10 MESAJI

Bitkilerimdeki Sorun Nedir?
[QUOTE=karaefe] Bitkileri ekleyeli daha 3 gün olduğu için pek bir şey söylemek zor. Bitkiler adaptasyon süreci geçiriyor. Bir de bitkilerinizi nereden aldınız , bitkiler emers yetiştirilmiş olabilirmi?[/QUOTE] bitkileri canlipetshop dan aldim. Nasil yetistirildigi hakkinda bilgim yok.. emers yetistirilmeyide simdi sizden duydum.. bi arastiriyim..tesekkurler.

Bu sararmis yapraklari bitkiden ayirmak istiyorum.. Yapragi rizom kisminin tam olarak neresinden kesmeliyim ? Kestiğim bu yerden yeni yaprak verir mi ?
Bitkilerimdeki Sorun Nedir?
Tankım 200 lt lik.6 adet saulosi 4 tane yunus chiclid besliyorum. İç,dış ve hava motoru mevcut.İlk defa bitkili akvaryum kuruyorum.3 tür anubias ekledim.(Anubias broad leaf - Anubias Barteri var.Nana - Anubias Angustifolia ) Bitkileri ekleyeli 3.gün.. Forumdan edindigim bilgilere göre kayalara gövdesi kuma temas etmeyecek biçimde misine ile tutturdum. Bitkiler elime geldiginde de bu şekildeydi. Sıvı gübre ve CO2 katkısı kullanmıyorum. Aydınlatma olarak 1 tane grolüx floresan lamba mevcut. Daha önceki su değişimlerimde az miktarda kaya tuzu kullanıyordum fakat son %20 lik değişimde kullanmadım. Yapraklarda kararma ve büzüşme var. Olabilecek her türlü olumsuz durum mevcut sanırım :S Durumlarını düzeltmem için ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.




AydinGvn2014-03-21 00:38:42
Yeni Akvaryumum..
[QUOTE=Serkan Odabaşı] Aydın bey zevkli birisiniz bence ,bilgi ve deneyileriniz arttıkça harikalar yaratacağınıza eminim . Saygılar.      
[/QUOTE] Teşekkür ederim serkan bey..
Yeni Akvaryumum..
Anubiaslarim geldi.. 3 farklı tür.. kayalara kök saçaklari ve gövdesi kuma temas etmeyecek sekilde misina ile bağladim hersey normal görünüyor fakat içlerinden iki tanesinin yapraklarinda sorun var gibi..Bana geldiklerinde böylelerdi.(ilk iki resimde). ilk defa bitkili akvaryumum kuruyorum biraz bilgi edindim ama nesi var yada ne yapmaliyim bilmiyorum. Birde anubiaslar icin sivi gübre kullanmali miyim ?[URL=#]</a>
[URL=#]</a>
[URL=#]</a>
[URL=#]</a>
[URL=#]</a>AydinGvn2014-03-20 15:24:05
Yeni Akvaryumum..
[QUOTE=mülki] Anubias 'lar fazla gereksinimi olmayan bitkiler,gübre ve co2 kullanımına gerek yok bence.Bitkilerin nasıl geleceğini sormuşsunuz,  normalde su içinde gelir.Ancak bu biraz da siparişi nerden verdiğinize bağlı , eğer <span style=": rgb231, 237, 246;">Canlipetshop 'tan falan verdiyseniz paketi açtığınızda poşetlenmiş anubias yerine gazeteye sarılmış subulatayla bile karşılaşabilirsiniz.</span>[/QUOTE] canlipetshop dan verdim vermeden once aradim bilgi aldim ama nasil yollayacaklarini sormadim :((
bitkileri mutlaka kaya ya tutturun, mango ya tutturmayın, mango kökü ciklet akvaryumunda kullanılmaz zira suyu yumuşatır ve sarartır
[/QUOTE]
Mango kökü cok hos duruyo bitkide cok yakisiyo aslinda ama dediginiz gibi chiclid ler sert su seviyorlar.. akvaryumda kaya var zaten bitkiler gelsin misine ile ona tutturucam ilk canli bitki deneyimim olcak.. umarim basarabilirim..birde birsey sormak istiyorum. Anubias broad leaf ve nana icin kayaya baglama haricinde herhangi bir islem yapmam gerek var mi? Gubreleme vs.elime nasil geciceginide bilmiyorum toprakli mi gelcek su icinde mi ?
Yeni Akvaryumum..
[QUOTE=Leverio] Dekor ve arka fon çok iyi uymuş, tebrikler...[/QUOTE] Tesekkürler..
Yeni Akvaryumum..
Sadece 2 tane yapay bitki var aslinda mustafa bey digerleri kaya chiclid akvaryumunda olmasi gerektigi gibi..canli doguran yada tropikla canlilar icin tasarlanmis gibi dedinz arka fon cok yaniltiyo sanirim. sunni bitkileride canli anubias la degistiricem siparis verdim. Tesekkurler yorumunuz icin.

[QUOTE=Umut_Altan] Dekor olarak kullandığınız kayaları arka fon kağıdındaki kayalar ile çok  uyumlu tasarlamışsınız çok beğendim. İlk bakışta arkada fon kağıdı olduğu anlaşılmıyor :) Tebrik ederim .[/QUOTE]

Teşekkür ederim umut bey.. canli bitki eklicem birde oyle bakalim nasil olucak :)
Yeni Akvaryumum..
2 tür anubias bitkisi siparisi verdim.. Anubias broad leaf ve anubias barteri var nana..yapay olanlari dediginiz gibi cikaricam..Arastirdim sizinde soyledginiz gibi kuma gomulmuyormus kayaya yada mangi kokune musine yada ip yardimiyla baglaniyormus.. bakimi icin cok zahmetli degil fakat gec buyuyen bir bitki sabir gerektirir deniyor. Bakalim beklicez ve gorucez ne cikicak ortaya.. bitkiler geldikten sonra tekrar paylasirim son durumu.. tesekkurler zaman ayirdiginiz icin.
Yeni Akvaryumum..
Teşekkür ederim abidin bey.

Evet portakala benzeyen tür saulosi dir. 4 tane yunusun yaninda 6 tane saulosi var. Yunuslar kendi yavrularim bu arada :) Arada kayalarda var ama dediginiz gibi canli doguran akvaryumu gibi duruyo.. izlemekten keyif aliyorum.. tesekkur ederim.

Bitkiler plastik bitki hayrettin bey. Canli bitki olsa tabiki daha iyi olurdu fakat o konuda biraz cekimserim. Biraz arastirmistim chiclid turleri icin pek onerilmiyor bitkili akvaryum kumu kazip koklerini ve yapraklarini yedikleri icin. Anubias bitki duydum bu sekilde akvaryum kuranlar sadece bunu tavsiye ediyor zaten.Birde onu deniyim.umarim ustesinden gelirim.

Tesekkur ederim soylediklerinizi dikkate alicam. Buyuk tankta ilk deneyimim bu benim.. daha öncede canli bitkili bi akvaryumun hic olmadi. Ama deniyecegim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.