ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
doritos222
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Temmuz 2013 10:23
Son Ziyaret:
17 Nisan 2016 16:50
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan soysal
Doğum Tarihi:
11 Mayıs 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan SOYSAL
Canlı doguranda amatör

SON 10 MESAJI

su bulanıklıgı
Arkadaşlar merhaba,3 gün evde olamıcam için akvaryuma jbl marka tatil yeminden 1 adet atmıştım,döndügümde akvaryum suyu bulanıklaşmış,su degişimleri yapmama ragmen bulanıklıgı bir türlü geçmiyor.sistem yeni kurulmadı kafadan 6 ayı var,70 lt bol bitkili ,albino full red lerim var.yardımlarınızı bekliyorum.doritos2222014-03-23 18:13:06
fotosentez
Mayalı sistem co2 vortex difuzerle kullanıyorum,bitki köklerinde misket gübre ve aynı zamanda ,potasyum,nitrat,demir,ve fosfat sıvı gübre kullanıyorum.2 tane sylvania grolüx ve philips sin 2 adet 865 kodlu florasanlarını kullanırken azda olsa gözlemliyordum,daha iyisi olacagını düşündügümden 1 tane osram fluora aldım,ama var olan fotosentez de gitti.tankında 15 çeşit bitki var hepsinin adını sayamam ama,saz,gül,sulata,aşk merdiveni,elodea,macar yosunu,ince çim tabanda başka yer bitkileri vb

Suyun sıvaklıgı 25 derece
fotosentez
Merhaba arkadaşlar,70cm boyundaki akvaryumumda 4 adet t8 florasan kullanıyorum 2 tanesi sylvania fluora ,bir tanesi osram fluora digeride philips 865 kodlu florasan,bitkiler güzel gelişmekte fakat fotosentez göremiyorum,size sorum florasan seçimimde sıkıntı mı var?
Min. 4-6 aylık lepisteslerimde gelişim yok
NE zaman boy attıkları, renklendikleri belli olmuyor  Ortalama 4 ay da yetişkin anaç duruma geçiyorlar diye okumuştum.
lepistes akvaryumunda ilginç olay

lepistes akvaryumumda 1 vatoz aşağı yukarı 10 cm ,5 tane de cüce vatozum,1 tane de elma salyangozu

Elma salyangozun yemesı ımkansız ,ama helana(Katıl salyangoz) olsa olabilir.Saklanmıstır bir yere ,Ya da öldüyse akvaryumdaki leş yiyiciler bitirmiş olabilir.Diger vatozlar ,salyangozlar gibi..
 
Kum degişimi
Denemekte fayda var,Mevcut beyaz silis kum da bitkilerin kökleri çürüyor,kök salamıyor.0.5-0.7 MM inceliğinde dolayısıyla cok sık bir kumu var ve değiştirmem gerek.
Kum degişimi
Merhabalar arkadaşlar.Bir proplem var?
 
Güzel bir lepistes tankım var ,Fakat kum seçiminde hata yapmışım,Bitkiler mevcut kumumda kök salamıyorlar ,Yerine Bitki kumu yada Hagen kum alıp koymak ıstıyorum.Sorun şu ki,Mevcut kumu akvaryumdan çıkarıp yenisiyle değiştirmek istiyorum.Akvaryumu bozmadan içindeki dengeyi en az sıkıntıya uğratarak nasıl değiştiririm.
 
Teşekkürler.
Akvaryum suyumun rengi yemyeşil.
Merhabalar 
geçen hafta akvaryumumda oluşan mantar hastalıgından dolayı akvaryumcumdan bir ilaç aldım antibakteriyel bir ilaç,akvaryumcu ilacı akvaryuma dökmemı soyledı ,buraya kadar porplem yok ama doktügüm ilaç yeşildi ve akvaryum yeşile boyandı desem yeridir. Su oranın 3/2 oranında boşalttım ama renk yine ayın ne yapmam gerek yardımcı olun lütfen. .
Lepisteslerim can çekişiyor.
Mikofish süspansiyon (akvaryum balıkları için veteriner antibakteriyel ve antimikotik) yeşil bir ilaç akvaryuma gün aşırı bu ilacı vericem ,hasta balığımı çıkarmak zorunda kaldım ,içerde kalan bakterileri bu şekilde tamizleyebilirmiyim acaba,birde hergun 1/3 oranında su değiştirmeyi düşünüyorum. .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.