ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jaske1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ağustos 2013 14:50
Son Ziyaret:
09 Kasım 2013 00:48
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Geçkin
Doğum Tarihi:
29 Ağustos 1992
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


200LT

100*50*40 Chiclet

SON 10 MESAJI

Bu balığın cinsi nedir ? ?
chicklet baliği olduğunu biliyorum cinsini merak ediyorum zaten :)  Ve yunus değil bu arkadaşım lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın.
Bu balığın cinsi nedir ? ?
Mavi imparator diye aldiğim bu balığın cinsini merak etmeye başladım Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.


http://foto.akvaryum.com/fotolar/150685/IMG_8260.JPG 

Jaske12013-09-05 16:26:49
İcemanlar Çıldırdı
Dostum selam, Benimde 9 adet İceman 'ım sebebini anlamadığım şekilde hayatını kaybettiler bence biran önce su değişimini yapmalısın mutlaka nitrat patlaması yaşiyor gibi tankın Ve ayrica protein değilde bitkisel yem kullan günde 1 kez yemleme yap daha fazlasını yapma şimdilik.
200Lt yeni Chickled akvaryumu
[QUOTE=YYILDIZ51]Akvaryuma sayıdan ziyade çok tür koymuşsunuz. O yüzdem balıklar ne oldum delisine dönmüşler.200 litre için sarı prenses,iceman yeterlidir diğer türler agresif türlerdir ki sürekli sıkıntı yaşarsınız.Bu balıklar 5-6 cm olduklarında çiftleşmeye başlarlar fakat bu akvaryumda büyüme,gelişme ve çiftleşme olmayabilir.Tür sayısını ve balık sayısını düşürürseniz hem balıklarınız hızlı büyür hemde balıklar rahat haraket ederler. [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim ilginiz için dediğinizi yapmaya çalişacağim biraz daha büyümelerini bekliyordum erkek ve dişilerin belli olma seviyesine gelmelerini ondan sonra ayıracağım :)

Balıklarım ölüyor :(
[QUOTE=emre05_1907]Havasızlıktan veya akvaryumunuzda hastalık olmuş olabilir diye düşünüyorum[/QUOTE]

Ya havasızlık büyük ihtimalle suyun üstüne falan çıkıyorlar ne yapicam ? Hava motoru çalişiyor hiç kapatmadimmm

[QUOTE=CERBERUS01]akvaryumun suyunu 3/2 oranında değiştirin,motorun süngerini temizleyin,moto bol oksijen vercek şekilde çalışsın.
[/QUOTE]

Suyu değiştireli 2 gün oldu değiştirdim büyük ihtimalle havasızlıktan suyun üstüne çıkıyorlar  hava motorunun baloncuklarına ne yapmam lazım şu anda ya ?
Balıklarım ölüyor :(
Arkadaşlar Merhabalar, az önce eve geldim ve 30 adet Chickletlerimden SP,Mavi imparator,albino prenses ve iceman cinsi balıklarımdan Sadece 4 adet İCEMAN balığımın öldüğünü gördüm akvaryumun içinde diğerlerinin durumu iyi gibi gözüküyor ama sağlıklı olan 4 icemanımın neden öldüğünü merak ediyorumm sebebi ne olabilir ? Balıklarım 4-5 CM arasındadır.

[QUOTE=Jaske1]Arkadaşlar Merhabalar, az önce eve geldim ve 30 adet Chickletlerimden SP,Mavi imparator,albino prenses ve iceman cinsi balıklarımdan Sadece 4 adet İCEMAN balığımın öldüğünü gördüm akvaryumun içinde diğerlerinin durumu iyi gibi gözüküyor ama sağlıklı olan 4 icemanımın neden öldüğünü merak ediyorumm sebebi ne olabilir ? Balıklarım 4-5 CM arasındadır.[/QUOTE]

 Ve balıklarımın bi kısmı suyun üstüne doğru çıkıp yüzmeye başladılar bugün olmaya başladı bu
200Lt yeni Chickled akvaryumu
[QUOTE=Serkan BUZCU]Kalabalık olunca beraber hareket etmeleri normal ve yavrular daha zamanla erkek dişi ortaya çıktıkça saklanacak ve yer tutacaklardır.[/QUOTE]
Öyle zaten bugün 10. günü olacak ve gayet başarılı şekilde alıştılar tanka ve mutlu bir şekilde yaşiyorlar şimdilik :)

[QUOTE=Berkay61]Kardeşim çok fazla ciklet koymuşsun 30 adet 200 ltrelik bir akvaryuma koyulmaz 10-15 arasında balık beslemelisin Saygılar...[/QUOTE]

Balıklar daha 4-5 cm arasındalar şu anlık bir problem yok biraz daha büyüdüklerinde zaten ayıracağım koloni şeklinde en fazla 15 adet kalacaklar.

Biraz daha büyüdükleri zaman dişi-erkek ayırt edilmeye başladığında ayırmaya da başlayacağım zaten.
Balıklarım saklanıyor
Blue acara cinsini bilmiyorum ancak Oscarlar cins olarak ağır başlı hayvanlardır, Mehmet beyinde dediği gibi birbirlerine zarar verebilirler oscara kendi eşiyle bakmak daha mantıklıdır çünki tankın hepsine yeterli büyüklükte değil malesef. :(

Blue acaralar ve oscarlar hiç mi yem yemiyor ? Lakin sadece Acaralar mi yemiyor ?
ASTRONOT BALIĞI AKVARYUMU
Benim 100*40*50 ölçülerinde 200 Litrelik tankım küçük gelir diye Oscar almadım, bence derhal tankını değiştirmelisin eziyet etme o güzelim hayvanlara çünki gerçekten sahibini benimseyen akıllı bir cinstir oscar ve uzun ömürlü bir yaşam olmaz onlar için.

Işığı açınca kayboluyorlar
[QUOTE=asabijapon]Günde ortalama 10 saat açık olması önerilir ışıkların. Bitki olsun olmasın. Balıklarda canlı onlarında gece gündüz döngüsüne ihtiyaçları var. Gece 12 den sonraya açık kalmaması gerekir ışıkların. Balıkları sadece gece uyku moduna geçtiklerinde salgıladıkları hormon muydu enzim miydi bir şey vardı. Forumda araştırma yazısı vardı diye hatırlıyorum.
ayrıca dediğin gibi kaçışıp durmamaları ve strese girmemeleri için gündüzden ışıkların yanması alışmaları gerekir. yoksa açınca ışıkları hurraaa kaçın noluyor burada moduna girerler.  
[/QUOTE]


Şu an açtım ışığı ilk etapta yine dediğiniz gibi " Hurraa noluyor kaçın " Moduna girdiler ama şu anda azda olsa geziniyorlar bir kaç saat açık bırakmayı düşünüyorum bende. Teşekkür ederim ilginize.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.