ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erhant2005
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ağustos 2013 09:54
Son Ziyaret:
03 Mart 2021 13:52
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan TULUMBACI
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bulanıklık
Ben genelde markalarin hazir kumlarini kullanmiyorum. Bu nedenle kumlari tanka koymadan once yer yer 8-10 kere yikadigim oluyor, bu nedenle yikamaniz az gelmis demekki.
Yeni Tank İçin Co2 Siz Bitki Önerisş
Merhaba,
Ek olarak Echinodorus dikebilirsiniz. Ben de co2siz tankimda bakiyorum, guzel filizler veriyor.

Tabi bunlarin yaninda mossball ve christmass moss da kullanabilirsiniz.
Lowtech, Bitkili, Karides, 58lt
İki gun once kirmizi karideslerden bir tanesinde de yumurtalar gordum, umarim saglikli bir sekilde yavrulari gorebilirim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150839/011120201232081.jpg[/IMG]
Bulanıklık
[QUOTE=rstrst]Ben daha önce hiç akvaryum sahibi olmadım, 40 yaşında kısmetmiş :)

Sizlerin yorumlarını okuyarak bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.

Bulanıklık geçmiyor diye aşağıdaki ürünleri de satın aldım fakat içerisinde balıklar var, suyu düzeltmeye çalışırken onlara zarar vermekten endişe ettiğimden dolayı kullanmadım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227269/011120201112271.jpg[/IMG][/QUOTE]

Reeflowers urununu ben kullaniyorum, bu urun cesme suyundaki cloru ve agir metalleri yok ediyor ve cesme suyunu akvaryumda daha saglikli bir sekilde.kullanmanizi sagliyor. Suyun berrakligina bir etkisi oldugunu sanmiyorum, kullanim klavuzunda da boyle bir ibare yok diye biliyorum.

Tetrayi kullanmadim onun icin yorum yapamam.

Aski/selale filtre kullaniyorum 58 lt akvaryumumda, selale filtrenin icini degistirdim; en onde sunger, ortada seramik, suyun alvaryuma dokuldugu yerde elyaf malzemem var ve su yaklasik 3,4 gunde cam gibi oldu.
Kireçli suya çözüm
Akvaryumunuz muhtemelen normal cam? Cam, Extra clear oldugunda cok daha hassas oluyor, bulasik teli cizer diye dusunuyorum.
Walstad Glossostigma Ve Parvula Bilgilendirme
Gelismeleri merakla bekliyorum.
Ben de lowtech bir kuruluma sahibim, bitkilerde gelisim gozlemliyorum ancak fotosentez goremedim henuz..
Walstad Glossostigma Ve Parvula Bilgilendirme
[QUOTE=NuggetSurat95]Selamlar. Biraz uzun oldu fakat sizlere faydali olacağını düşünüyorum. Sizler de Walstad metodu ile yaptığınız akvaryumlari nasıl yaptığınız ve hangi bitkileri kullandığınız hakkında bilgi verirseniz hobi hakkında ilgisi ve aklında sorusu olan kişileri bilgilendirebilirsiniz. Bu gonderinin altına yazabilirsiniz.

2 tane elimde küçük tankım var. Bitkilerim Glossostigma elatinoides ve Eleocharis Parvula. Parvula walstad da gayet güzel büyüyor fakat Glossostigma? Foruma birkaç ay önce Glossostigma Walstad a olur mu diye sormuştum. Fakat kimse cevap vermedi. Kimse denemedi mi yoksa cevap mi vermek istemediler bilmiyorum. Her neyse benim bir tane büyük akvaryumum vardı. Hafif low tech e yakin. Mayalı CO2 ,gübreleme ve iyi ışıklandırma. Tabanda Jbl aquabasis üstüne manado, lav kırığı,vitasand kum. Bitki olarak sadece Glossostigma vardı. Ve BUYUMEDİ. DOGRU DÜZGÜN YAYİLİM GOZLEMLEYEMEDİM. 3 ay sonra yeni sürgünler vermeye başladı. Ondan sonra zaten saç yosunu sardı ve akvaryumdaki çoğu bitkim öldü. Ben de bozmak zorunda kaldım( SAE CAE NERİTE OTOCAT gibi canlıları bulamadım. Karantina dönemi kurduğum için ithalat kapanmış ve şimdi bile çoğunlukla hala kapalı. O yüzden alamadım.) Akvaryumda kalan tek tük bitkileri küçük bir 2 litrelik kabin içine aldım. Az miktar Parvulayi da arkadaşımdan temin ettim. Tabana markasını bilmediğim 2 cm saksı torfu üstüne 3 cm vitasand kum. (NOT: Eklemeden önce yosundan tamamen temizledim.) 1 ay boyunca gram büyüme ve gelişme gözlemlemedim. 1 ay sonra Glossostigma ve Parvula sürgünler vermeye başladı. Glossostigma Maşallah 1.5 ayda 10 sürgün verdi. Evimizde bir tane kavanoz vardı 10L ortalama. Tabanına aynı taban torfu biraz daha kalın ortalama 3 cm üstüne yine aynı şekilde 4 cm vitasand kum. Elimde kalan son glosso ları da ektim. Ve şu an 1.5 Ayı gayet güzel büyüyor. Arkasına da ludwigia diktim. İkisi de gayet güzel büyüyor. Fakat Monte Carlo,. Hemianthus Cuba gibi bitkiler özellikle Cuba ben walstad da yetistiremedim. Cubanin zaten kökleri kısa ve benim açımdan en zor taban bitkisi. Monte Carlo ektim kavanoza az bir miktarda. cubaya göre daha uzun köklere sahip ve daha kolay bir bitki. Gelişmeleri yazacağım.

KULLANİLAN CANLILAR:
Kiraz Karidesler 10L kavanoza 6 tane
Adi salyangoz bitkileri yemez sadece çürümüş kısımları yer. Tanka hiçbir zararı yoktur. Tek kötü yanı hızlı ureyip görselliği bozmaktir. Çürüyen bitkileri yediği için tankın dengesini korumakta ve amonyak patlamalarini engellemektedir. Bu yüzden de yosun oluşumunu önler. Çoğu yosunu yediğini de gördüm.
Cüce albino vatoz

[/QUOTE]

Merhaba,
Bilgi paylasiminiz icin tesekkurler, guncel durum nedir, mumkunse fotografli paylasabilir misiniz?
Lowtech, Bitkili, Karides, 58lt
Hamile karidesten bir kare.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150839/291020201628061.jpg[/IMG]
Lowtech, Bitkili, Karides, 58lt
[QUOTE=CANTEK]Kurulumunuz hayırlı olsun neocaridina karidesler kendi aralarinda kırılıp çıkan yavrular yavaş yavaş vahsi(doğal) formlarına kahverengi,siyah formlarına dönerler birde tabanda hayvan gübresi ilk defa duydum şuan mevcut canlılar buna adepte olması ilginç çıkan veya çıkacak olan yavrularda gelişim esnasında problem yaratabilir yavrularda ölümler meydana gelebilir[/QUOTE]

Yorumlariniz icin tesekkurler.
Karideslerin kirilmalarinda bir sorun gormuyorum.
Daha once fanusda sadece bitki torfu ile bitki yetistirip karides bakimini tecrube etmistim. Simdi onu biraz daha degistirip denemek istedim, ilerleyen gunlerde neler olacagini gorecegiz.
Lowtech, Bitkili, Karides, 58lt
[QUOTE=Aqua Discovery]Farklı bir taban uygulaması olmuş tebrik ederim ,kurulumdan bu yana planarya gibi canlılar türedi mi akvaryum da ? Birde sanki mavi tonları fazla gibi yada bana öyle geldi resimden dolayi gerçekten hoş ve sade bir kurulum elinize emeğinize sağlık taban çok ilgimi çekti güncelleme leri bekliyorum takipteyim ,keyifli hobiler..[/QUOTE]

Merhaba, son bir haftadir beyaz minik canlilar goruyorum, bir baska konuda bunlar nedir diye sordugumda Cylops oldugunu ogrenmistim.

Ve yine ogrendigim kadariyla ozellikle ufak baliklar bunlari afiyetle yiyorlarmis ancak henuz balik eklemedigim icin serbestce dolasiyorlar simdilik.

Aydinlatmayi forumdan bir arkadasa yaptirmistim, bitkili lowtech icin bir aydinlatma istedim o da bu sekilde uygun gordu. Fotograflarda oynama yok, orjinal halleri ve normalde mavimsi gelmiyor bana ama tabi beyaz da degil.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.