ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bardolf
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2013 10:37
Son Ziyaret:
20 Aralık 2014 12:20
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yasar sen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yaşar Şen

SON 10 MESAJI

Yunus Balıklarımın cinsiyeti doğrumu acaba
Alttaki yunus balığını dişi diye satın aldım gerimi vermeliyim acaba 
Yunus Balıklarımın cinsiyeti doğrumu acaba
Üstteki resim erkek alttaki dişi diye tahmin ediyorum doğrumu acaba 









Malawi Amerikan tür tavsiyesi
[QUOTE=asrete]Merhabalar efendim malawi beslemek istiyorsanız tek tür besleyin ve yunus besleyin 2e8 dişi çok güzel bir koloni olacaktır karar size kalmıştır tabikide ayrıca yunuslarınıza güzel dekorlar vererek akvaryuma doğallık kazandırırsanız tam anlamıyla görsel bir şölen olacaktır izlemesi keyif verecek ve hobiden sıkılmayacağınızı düşünüyorum son karar sizin tabikide. Saygılarr[/QUOTE]
Şu anda elimde 90-40-50 ölçülerinde bi tank daha var yunus beslemeyi düşündüm aslında ama hacim yetersiz diye vazgeçtim :) şayet tekrar tür değiştirsem besleyeceğim tür yunus :)


[QUOTE=pckobat]Merhaba,
Akvaryum ölçüleriniz güzel. Bu tankta karma yapacaksanız çift olmamasına özen gösterin. 
Ateş kafa, Makav gibi ılımlı türler ekleyebilirsiniz.
Kesinlikle Midas gibi sert türler eklemeyin.
Astronot konusu biraz muamma bence ekleyip görmek lazım. Çok sorun olacağını düşünmüyorum ama tankdaki hiyerarşi dengeye oturana kadar iyi gözlemlemek lazım. İyi hobiler...
[/QUOTE]

yorumlarınız için teşekkürler öncelikle akvaryum kuralı 10 gün oldu 3 gün önce green terror ekledim tankta 2 gün kaldı yanına jak dempsey ekledim fakat green terror dürekli kavalıyo jak dempsey balığımı iki balığında boyları aynı hemen hemen 15 cm, Astronot biraz ufak alsammı acaba 10 cm civarı dahamı uyumlu olur bide makrakanta 7 cm civarında diğer tankımda bulunmakta büyük tanka alsam sorun olurmu ?
Malawi Amerikan tür tavsiyesi
[QUOTE=alyagiz]Birer erkek jd, green terror, midas, texas ve kayalarla güzel bir tasarım oldukça uygun olabilir..
[/QUOTE]

Şu an green terror ve Jak depsey türü var Astronot eklesem sorun olurmu acaba 
Malawi Amerikan tür tavsiyesi







Bardolf2014-04-01 22:30:12
Malawi Amerikan tür tavsiyesi
[QUOTE=hakanzebek]Bence gold severum besleyin harika bi tür tavsiye ederim.[/QUOTE]

Gerçekten güzek balık dediğiniz tür bi tane erkek alıp yanına 2 türün erkek balığından alsam karma olurmu oscar ve green terrror 3 uyumlu olurmu acaba :)

Malawi Amerikan tür tavsiyesi
Selam arkadaşlar yeni bi tank kurdum tank ölçülerim 120-40-60 ebatında daha önce malawi türü besledim fakat değişklik olsun istiyorum amerikan türü olurmu sizce 2, 3 tane büyük kaya ileve edip ne beslesem acaba :)










Bardolf2014-04-03 01:25:33
300 litre Amarikan tavsiye
Elimde 15 kg kadar hagen kum var 10 kg daha ilave edim o zaman ilgi ve yorumlarınız için teşekkür ederim mete bey 
Saygılar







Bardolf2014-03-26 00:28:16
300 litre Amarikan tavsiye
[QUOTE=egouard]Astronot öneririm.Green terrörden 1000 kat daha duygusal.[/QUOTE]

Astronot  benimde beğenydim balık türü fakat dış filitrem yetersiz kalır diye düşünüyorum, astronotlar tankı baya kirletiyor diye okumuştum 
300 litre Amarikan tavsiye
[QUOTE=Mete Duru]
Her şeyden önce hayırlı olsun tankınız. Bu akvaryum aşısı hepimizde aynıdır başta ufak sonrasında devlere doğru balık bağımlılığı .
Tank hoş görünüyor. 15 kg yeterli gelmeyebilir. Bende 120x60x60 var 40-50 kg anca geldi. Ancak malawi türü besliyorum size 25-30 kg yeterli olacaktır muhtemelen. Eğer iç filtrede büyükse yeterli olacaktır. Arka fon düz mavi yerine düz siyah kumla güzel bir uyum olur. Dekor için büyük mango kökleri kullanabilirsiniz. Hem suyunuzu yumuşatıp ph ıda düşüreceği için daha doğal olur.
Son olarak balık türüne gelirsek. astronot ve green terror arasındaki farklar şunlardır. Astronotlar küçükken elinize alıp sevdirecek kadar sevimli hareketli ve balıktan çok evde kedi köpek varmışcasına bir balıktır. Ancak green terror astronotun aksine biraz daha kendi halindedir. Büyüdüklerinde astronot hantallaşır ancak yem için size çeşitli sevimlilikler yaparlar. Hatta iyi alıştırırsanız su üstünden zıplatıp dahi besleyebilirsiniz. Ancak green terror büyüdüğünde hantallaşmanın aksine durmadan volta atar akvaryumda. Ancak belirtmem gereken husus astronot çok iştahlıdır ve suyu çok kirletir ancak bağımlılık yapar  
Eğer böyle bir tanka kendim için bir amerikan tankı kuracak olsaydım, tek tük veya az balıklar yerine daha küçük, bitkili biotopa yakın, kalabalık bir tank kurardım. Yani içi cüce güney amerikanlarla falan dolu olan doğadan bir kesit tank gibi, ancak karar size kalmış.
Saygılar.
[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkürler :) hagen kum dışında başka önerebilçeğiniz kum türü varmı tür konusunda halen kararsızım tankı bi kurim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.