ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
LaLuna
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Kasım 2013 20:20
Son Ziyaret:
26 Ekim 2019 12:52
Toplam Mesaj:
174 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Ay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14)
[QUOTE=Yusuf Tanrıverdi]

Yavruların ne çıkacağı dişinin gen havuzuyla alakalıdır. Dişi daha önce albino erkek ile çiftleştiyse yavrulardan albino da atabilir.[/QUOTE]
Selam, sanırım dişinin genlerinde albinoluk varsa yavrulardan albino çıkabilir demek istemişiz, doğrudur, bu ihtimal var. Genelde albino çekinik gen olduğundan yavruların çok büyük kısmı siyah düz vatoz çıkar anlamında ifade etmek istemiştim ben. Hatta super red erkek ile L144 dişinin çiftleşmesinden bile tüm yavruların siyah cüce vatoz çıktığına bizzat şahit oldum. Genelde bu tür çaprazlamalarda balıklar baskın genler nedeniyle hep "özüne" dönüyor. :)

Sadece yanlış anlaşılabilecek küçük bir detayı düzeltmek isterim, dişinin "gen havuzu" kendisinin daha önce çiftleştiği balıklarla ilgili değildir. Genetik doğuştan gelen bir yapıdır. Bu anlamda dişinin ebeveyinleri (anne/babası) veya daha önceki soyunda albino bir birey varsa kendisi albino olmasa da genlerinde albinoluk taşıyor olabilir diyebiliriz. Ayrıca albinizm bir mutasyon, başka bir ifade ile genetik bir "hata" olduğu için soyunda hiç albino birey olmasa da, maruz kaldığı dış etmenler sebebiyle (radyoaktivite, mikrodalga etkisi, kimyasal maddeler..vb) de yavrularda böyle bir durumla karşılaşılabilir.

Çok uzun ve teknik bir açıklama oldu galiba, kusuruma bakmayın :)

Selamlar, sevgiler... [EDIT]LaLuna,2016-12-23 14:17:37[/EDIT]
L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14)
[QUOTE=Semihcetin1453]L144düz erkek ile siyah düz cüce dişi eşleşip döllenir mi?[/QUOTE]
Merhaba,

Evet eşleşip döllenir, yavrular da düz siyah cüce vatoz olarak çıkar...
İstanbul'da Hobihane Arıyorum
Arkadaşlar merhaba,

Burası çok doğru bir başlık olmayabilir ancak belki bir destek veya ilgili biri çıkar diye buraya yazmak istedim.

Bir kaç yıldır evde sürdürdüğüm akvaryum hobisi zaman içinde biraz ilerledi. Evdeki akvaryum sayısı artınca artık ev ortamında sıkıntı yaratmaya başladı, ev fazla büyük olmadığından bu işe de ekstra bir oda ayıramadım.

Sözün özü ya evdeki üretim tanklarımdan vaz geçip bu işi noktalayacağım veya bütçeme uygun bir yer bulup akvaryumları oraya taşıyıp hobihanede devam edeceğim noktaya geldim.

Sanırım bu başlıkta yazan herkes hemen hemen aynı yollardan geçmiştir :)

İstanbul - Anadolu yakasındayım, (Ümraniye, Ataşehir..vb tarafı bana yakın yerler) bütçeme uygun 15-20 m2, elektriği, suyu, tuvaleti...vb olan bir yere ihtiyacım var, veya hali hazırda hobihanesi olan bir arkadaşın bana tahsis edebileceği bir alanı varsa, giderleri paylaşacak şekilde bir organizasyon da yapabiliriz.

L serisi vatozlarla ilgileniyorum. Şu an 1 adet vatoz üretim setim var. Yaklaşık 1m genişliğinde ve 3 katlı. Uygun bir yere geçtikten sonra ikinci bir seti daha ekleyebilirim...

Önerilerinize açığım...

Selamlar,

-ÖZGÜR-[EDIT]LaLuna,2016-11-28 17:31:14[/EDIT]
Koyu Yeşil Nokta Alg Sorunu
Merhaba,

Maalesef çözmedi. Neriteler çok fazla yosun tüketmiyorlar benim gözlemlerime göre.

Bir miktar yediler ancak anladığım kadarıyla tüm sorunu çözmek için çok fazla sayıda salyangoza ihtiyaç var. Bende 5-6 tane vardı ve yeterli olmadı. Doğrusu ışıklandırma ve su değerlerini düzelterek yosun oluşumunu ve sorunu temelden çözmek. Yosun oluşmaya devam ettikçe oluşan yosunu salyangozlarla çözmeye çalışmak biraz beyhude oluyor.

:(
Discus Cinsiyet
Evren Bey merhaba,

Yumurtalar beyaz derken, süt beyazı gibi beyaz ise o yumurtalar mantarlaşmış/bozulmuş demektir.
Discuslar mantarlaşan yumurtaları, sorun diğer yumurtalara sıçramasın diye hemen ayıklayıp yerler.
Sağlıklı yumurtalar koyu sarı gibi bir renkte ve yarı saydam oluyorlar.

Ek olarak resimden cinsiyet tahmini yapmak Discus için neredeyse mümkün değil.
Davranışlardan bir şeyler çıkartmak mümkün olabiliyor ancak o bile %100 değil der üstadlar.

Kolay gelsin...

Super Red Longfin Besleyenler
Merhaba,

Bende de var birkaç tane. Ancak dayanıklılıkları konusunda benim tecrübem aynı yönde değil.
Bendeki L144'ler, super red lerden daha dayanıklı çıktı.
Neredeyse hiç normal L144 LF kaybım olmazken super redlerden kayıplar yaşadım.
Aynı akvaryumda, aynı şartlarda yaşıyorlar ve aynı yemlerle besleniyorlar.
Ek olarak super redler çok daha yavaş büyüyorlar.
Discus beslemek istiyorum ama...
Arkadaşlar merhaba,

Mevcuttaki 150lt lik bitkili discus akvaryumumu birazcık daha büyüteceğim ve bir aksilik olmazsa 100x40x50 lik bir tanka terfi edeceğim. Mevcut akvaryumumda da bana göre şu ana kadar iyi idare edebildim durumu ancak bu akvaryum en baştan kurgu olarak Discus'lara uygun planlanmamıştı, canlı doğuranlarla başlayıp sonradan Discus'a dönmüştüm.

Yeni tankta ise acele etmeden herşeyi Discus'lara göre hazırlamayı istiyorum. Bu kapsamda kum seçimi konusu biraz kafamı kurcalıyor. Biliyorum genelde cama cam öneriliyor Discus için ancak ben bitki olayından vaz geçmek istemiyorum. Mevcut akvaryumda siyah hagen kum vardı ancak yenisinde beyaz renk kum kullanmak istiyorum. Siyah kum stresi arttırıyor deniyor zira.

Piyasadaki kumları biraz araştırdım, Reeflowers Pearl White görüntü olarak hoşuma gitti ancak genelde açıklamalarında hep tuzlu su akvaryumlarında kullanımı anlatılmış. Tatlı su ve Discus için bu kumun uygunluğu konusunda bilgisi olan var mı acaba ?

Bu kapsamda hem bitkiler için uygun olabilecek, hem suyun değerlerini bozmayacak beyaz kum olarak üstadların olası önerilerini de almak isterim.

Şimdiden çok teşekkürler...

LaLuna2015-05-28 23:21:17
Dondurulmuş Yemler (ocean.nutrition.frozen.foods)
Merhaba, ben uzun zamandır Discus ve Ramirezi'lerim için dondurulmuş Bloodworm, Discus Formula, Discus Food, Discus Food + Krill ve Mysis ürünlerini kullanıyorum. Çok iyi sonuçlar aldım, çok da memnunum. Balıklar da mutlu.

Haftada 2-3 gün olmak üzere 1 küp mysis, 2 küp bloodworm, 1-2 küp discus formula/discus food dan oluşan kokteyl olarak kullanıyorum.   (4 adet discus, 7 adet ramirezi, 7 tane panda cory ve L serisi vatozlar var)

Tek sorun İstanbul'daki fiyatların çok değişken ve pahalı olması. Örneğin Discus Formula için İzmir Akvaryem'de 18 TL fiyat varken, burada 40 TL diyorlar. Hal böyle olunca insana zorla internetten alışveriş yaptırtıyorlar. :)

Bu aralar yavru (2-3 haftalık) L144 yavrularına protein takviyesi olarak vermek için dondurulmuş yem araştırıyorum. Herkes yavru artemia çıkartıp vermeyi öneriyor ancak gerçekten her gün uğraşamıyorum bu işle.

Gördüğüm kadarıyla arkadaşlar yavru balıklar için Rotifer ve Microplankton önermiş.
Vatozlar özelinde bu konuda başka bir deneyimi veya önerisi olan arkadaş varsa dinlemek isterim.

Çok teşekkürler...
Discus Uv lamba
[QUOTE=m.erat]Sahsi fikrim kullamilmamasi gereken bi urun oldugu yonunde. Zararli bakterilerin yaninda yararli bakterileride yok ederek akvaryum canlilarinin her turlu mikroba ve hastaliklara karsi bagisiklik sistemini bozuyor.... [/QUOTE]

Merhaba, UV filtreler sadece suda serbest yüzen bakteriler ve alglere karşı etkili olduklarından ben bu tanıma pek katılamıyorum maalesef. Bahis konusu yararlı bakteriler iç veya dış filtre medyalarına tutunmuş olarak yaşadıklarından UV filtrenin bu bakterilere herhangi bir etkisi yoktur.

Bunun yanında suda gezen mantar, alg, mikrop, bakteri..vb etkenleri yok ettiklerinden su kalitesine, berraklığa ve balıkların sağlığına olumlu etkileri vardır.

Ben bir yılı aşkın süredir kullanıyorum, son derece memnunum, balıklarım da sağlıklı...
Vatoz akvaryumu bilgi
Merhaba,

Siyah cüce vatozlar ve L144 ler arasında kavga gürültü çıkmaz. Sadece ileride tüm balıklar üreme boyuna ulaştıklarında siyah cüceler ile L144 ler çiftleşebilir ve türleri karışabilir. Bu bir sorun olabilir.

Tank sıcaklığı 25-26 derece normal vatozlar için...

Neon ve melekler ise daha yüksek sıcaklık isterler. 28-29 derece gibi, bu nedenle çok uygun değiller aynı tankta bakılmak için. Ayrıca balıklarınızın yavruları olursa özellikle melekler avcı balıklar olduğundan küpten çıkan yavruları da yiyebilirler.

Yavrular için yine tehlikeli olmakla birlikte mutlka tankta bir tür daha olsun derseniz lepistes türleri olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.