ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blackwaltz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2014 01:54
Son Ziyaret:
14 Aralık 2014 15:38
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kerem
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem

SON 10 MESAJI

Kılıç kuyruklar
Şu an için herhangi bi hastalık belirtisi göremiyorum balıklarda. zaten ilginç olan gözü düşenler stressiz hareketli şekilde devam ediyorlar. 
yalnız şey çok ilginç. burada önceki mesajlarda suyun ısısını düşürürsen eğer tüm yavrular dişi olur denmişti. yazın ısıtıcı kullanmadım. haliyle düşük ısıda büyüdü yavrular şu an hiç erkek yok yavrularımdan. tecrübe farklı şey saygı duyuyorum :)
bu arada kılıçların yanına moli koyabilir miyim? kavga ederler mi?
Kılıç kuyruklar
Saolun. 16 17 taneler. 
Benim asıl bir problemim var, bugün farkettim. sadece kılıç besliyorum ben yanlarında çöpçüler ve cüce vatozlar var. yazın 20ye yakın yavru büyüttüm. birinin gözü düşmüştü yavruyken. o zaman heralde doğumda veya yavruyken oldu diyip önemsememiştim. zaten çok geç farketmiştim büyük olasılıkla. şimdi birinin daha gözü düşmüş. bu bir hastalık mıdır? yoksa diğer kılıçlar yüzünden mi oluyor. akvaryumda 2 dişi 1 erkek büyük olarak kılıç var. diğerleri aynı jenerasyon ve hemen hemen aynı boyda. günde bir kere bol yem atıyorum. ve çarpacak hasar verecek sivri bir şey yok büyük bir mango kökü hariç. bunun sebebi nedir biliyor musunuz?
Kılıç kuyruklar
Yumurtaları yavruluktan alıp kuluçka makinasına koymuştum. 3 gün önce çıktılar bugün tekrar yavruluğa aldım. 




Resimler çok net değil ama son halleri böyle. kesinlikle cüce vatoz yavruları. 
blackwaltz2014-11-15 15:49:10
Kılıç kuyruklar
Ben de bilemiyorum. cüce vatozun yumurtaları daha büyük olmuyor muydu? benim cüce vatoz yavrularım var 3 tane. ama en fazla parmak kadarlar. 1 yaşında bile değiller. bunlar bu kadar erken mi olgunlaşıyor?
Bir de bir hortumla o mesafeden hava veriyorum. umarım işe yarar. 
Kılıç kuyruklar
Tekrardan merhaba arkadaşlar.  bu yumurtalar kime ait sizce? akvaryumda yumurtlayacak çöpçü ve cüce vatoz var. ama cüce vatozlar en fazla 10 aylık bilemedin 1 yaşında:) şimdden teşekkürler.






bu arada yumurtaları akvaryumun köşesinde yerde buldum. camda ve ya herhangi bir nesnenin üzerinde değil.
blackwaltz2014-11-09 03:02:08
Kılıç kuyruklar
Yazdıklarınız çok yararlı bilgiler, teşekkür ederim. Diğer kılıcımı 2 gündür yavrulukta tutuyordum, bu gece 20nin üzerinde yavru verdi. Sıcaklık düşürme işlemini yaz aylarında yapmak oldukça güç görünüyor. En azından ben yapamadım. suyun belli kısmını değiştirip, soğuk su ilave etmeyi düşündüm ama yavru vatozlarım vardı onu da iptal edince olmadı. bakalım kaç tanesi dişi çıkacak.
Tek erkekli az balıklı akvaryum kurun demişsiniz, benim planım Saussure'nin önerisiyle 4e12d toplam 16 balıklı akvaryumdu. Böyle bi akvaryum olsun istiyorum. uzun süredir 1e2d kılıçla gittim. akvaryum 100 litre ve çok boşluklar oldu. Neden az balıklı akvaryum öneriyorsunuz?
blackwaltz2014-05-26 12:02:21
Kılıç kuyruklar
Akvaryuma baktığımda arkası net olarak görülüyor. suyun temizliği konusunda bir tek bu ölçüm var. büyük akvaryumda %10-15 su değişimi yapıyorum haftada, küçüğünde yavruları koyduğumdan beri yapmadım. bu hafta sonu yaparım.
kılıçlarım 8-9 cm civarında, benim akvaryumda 3-4cm kadar gözle görülür bi şekilde büyüdü. yavrulardan en büyüğü en fazla 2cm'dir, şöyle bi ay geçsin. o zaman eklerim. bu akvaryum benim için geçici ankarada öğrenciyim, 1 yıl sonra büyük bi akvaryum kurarım o zaman bu yavru ekleme olayını yaparım. zaten çok balığım olsun yavrulasınlar gibi derdim yok. ancak gelgelelim yavruluyorlar durduramıyorum=) yavrularda yazık günah olmasınlar diye büyütüyorum.
çok hata da yaptım bugüne kadar. mesela 10cm civarı erkek cüce vatozum var, çöpçü seven biri olarak bu kadar dar alanda onu beslemek hataymış. 85cm boy 30cm en var. yem vakti çöpçüler kaçacak delik arıyor. Allah'tan çöpçülere göre hantal bi balık cüce vatoz da yakalayamıyor. mesela onun yerine SAE diye bi balık varmış, vatozdan oldukça küçük hem de yosun yiyici. onu alabilirdim falan. o yüzden şimdi yavruların gözümün önünde öldürülmesi çok koyar onu biraz erteleyebilirim. 
ilgin alakan için tekrardan teşekkürler.
Kılıç kuyruklar
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. benim erkek standart kılıç kuyruk vücut turuncu yüzgeçler siyah. doğum yapan dişim albinoydu. rengarenk yavrular oldu. dışardan yeni balık eklemek istemiyorum ama yavruların hepsi erkek çıkarsa mecbur dişi eklerim. o zaman da aykuyruk alırım, yeni haberim oldu desem bu balıktan yeri var. kavga etmesinler yeter, çok balığım olsun yavrulasınlar gibi derdim yok, 16 balığı rahat kaldırır diyorsanız sayıyı bu tutarım. baskın kılıç sülüman lakabıyla özgürce dolanır, yavruları da taht kavgası falan takılırlar. 

kurtarabildiğim yavruları da diğer akvaryuma alırım. yavru akvaryumunda sadece java moss ve suyu düzenlemesi için elodea var. su değişimi yapmıyorum hiç. zaten ufak bi akvaryum. 

dış filtreyi daha dün temizlemiştim, bir dahakine midye kırığı eklerim aklımda olur.

Umut Günay olayı bitirmiş canlı doğuranlar hakkında, ihtiyacım olduğunda onun başlıklarındayım bundan sonra. bu yavru alıştırma olayı riskli geldi bana. ilk yavrularım sonuçta canlı yem olmasınlar:)
Kılıç kuyruklar
Merhaba öncelikle herkese. ben sadece kılıç kuyruk besleyen biriyim. kılıçları beslemeye yeni başladım. 100 litrelik bir akvaryumum var. şu an sadece 1 erkek, 2dişi ve 7 yavrum var kurtarabildiklerim diyelim=) denildiği kadar iyi avcılar.

1. bir çok soru var aklımda sırayla başlayayım. kılıçlar diğer canlı doğuranlara göre biraz daha agresifler diye duymuştum özellikle erkekleri arasında mücadele. şimdi hem yavrular büyüyecek hem de diğer dişi hamile er geç doğuracak. soruya geleyim uzatmadan, toplam nüfus 4erkek 12dişiden oluşsa bi sorun olur mu? 100litrelik bir akvaryum için bu sayı fazla mı az mı? diğer kılıç da hamile, yeri gelmişken bu balıkların kuluçka süreleri ne kadar?
2. dişilerimden biri doğum yaptı albino kılıçkuyruk anüs bölgesinde karalık geçmedi, karnı şişmiş değil. doğumun üzerinden 20 gün geçti bu normal mi? 
3. bitkisel ve protein ağırlıklı yemlerle besliyorum. çok görmesem de dışkıları bazen beyaz oluyor, bu kabızlığa ve ya iç parazite mi işaret? eğer öyleyse ne yapmam gerekir?
4. sert sulardan hoşlandıklarını duydum. ben diğer canlı doğuranlar gibi sandığım için mango kökü almıştım, onu çıkarayım mı? eğer sert suda yaşıyorlarsa suyu sertleştirmek için ne yapabilirim? 
5. son olarak kılıçlarda diğer canlı doğuran hastalıkları olabilir mi? yekden sorarsam beyaz benek olmuş bir kılıça hiç rastladınız mı?

Deneyimlerimi paylaşacak olursam saklanacak yer sayısı ne kadar fazla ise yavruları kurtarma şansınız o kadar fazla. benim büyük bir mango köküm var. 7 yavruyu onun altından buldum. özellikle karanlık yerlere pek girmiyorlar. cüce vatozlarım için bulunan küp taş gibi oyuklara hiç girdiklerini görmedim. bitki çok işe yaramıyor, affetmiyorlar kısaca. Akımı yüksek motorlara da aldırış göstermiyorlar. eski tecrübelerimden moliler motor çalışırken durgunlaşırken bu balıklar pek de önemsemiyor. En önemli özellikleri ise bana kalırsa kur yapmaları, 85cm.lik akvaryumda bi ileri bi geri gitmelerini izlemek oldukça eğlenceli. 

aramayı çok denesem de kapsamlı bir kılıç kuyruk başlığı bulamadım. eğer varsa bildiğiniz linki göstermeniz de yeterli. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Öğrenciye Akvaryum Rehberi
50-100 litrelik bir akvaryumla başlayabilirsin. 2.el kaliteli bir şey bulabilirsen ucuza gelir. içine plati ve moli atabilirsin. hem renkli olur hem de doğurur arada bi eğlenirsin.
http://www.akvaryum.com/poecilia_sphenops_(siyah_moli)_tatlisur_5_304.asp#b
http://www.akvaryum.com/xiphophorus_maculatus_(plati)_tatlisur_5_302.asp#b
istersen biraz da bitki alabilirsin, hemen hemen her akvaryumcuda bulabileceğin bitkilerden anubias eledoa pistia(sü üstü bi bitkidir güzel görünür) sazlar alırsın. öyle çok yüksek ışık istemezler zamanla büyürler . ısıtıcı biraz pahalı olabilir ama ucuz motor bulabilirsin. başka bir şey ilk kurulum için aklıma gelmiyor. son olarak taş seçiminde salınım yapmayan bir şey bak. ilerde de kullanırsın ne de olsa kaliteden ödün verme. 
blackwaltz2014-05-01 22:15:10

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.