ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ally
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2014 12:55
Son Ziyaret:
22 Ekim 2014 14:47
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Sendur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Sendur

SON 9 MESAJI

Ocean Free OF Hydra 30 yok sa Ehıme 2010 mu?
Ocean Free OF Hydra 30 iç filtre görevi görüyor.
Fluval 306 ve Eheim 2217 karşılaştırma
480- 500 Tl aralığında Fluval 406 bulabilirsiniz.(Filtre malzemesi dolu olarak geliyor.)
Dediğiniz iki modelden de daha iyi bir ürün bence. 
Ben 405 kullanıyorum memnunum ki, arkadaşımın aldığı 406 hem sessiz hem daha güçlü. 
zeoliti temizleme
Ben seachem purigen in temizleme şekli ile birlikte kullanıyorum. 
1’e 1 oranında katkısız çamaşır suyunda ve metal olmayan bir kapta 24 saat bekletilir. İyice çalkalanıp 8 saat boyunca sulandırılmış 2 çorba kaşığı ChlorGuard, Prime veya eşdeğer klor giderici ile bekletilir. Sonra tekrar iyice çalkalanır. Tatlı su için bir kısım suda 1 çorba kaşığı buffer (Discus BufferNeutral Regulator veya Acid Buffer) ile 4 saat bekletin.
Sonra kurutuyorum işlem tamam.
Mücevher Yavrularını başka tanka alma hakkında yar
Arkadaşlar, mücevherler yavruladıktan yaklaşık bir hafta sonra bir sarı prenses ve bir ahlinin ağzında yavru gördüm. Bu iki balığı akvaryumdan ayırıpı başka bir akvaryuma koymam mantıklı mı?
Ya da başka bir öneriniz var mmı?
2. soru olarak da şunu sormak istiyorum. Mücevher balığının daha büyük yavruları arasına ahli ve sarı prenses yavrularını bu mücevher yavruları arasına koyabilirmiyim. 
Teşekkürler
Mücevher Yavrularını başka tanka alma hakkında yar


Arkadaşlar kolay gelsin. Akvaryumu alalı çok uzun zaman olmadı. O yüzden yardımlarınızı almak istiyorum.
Mücevher balıkları yavruladı ve ben karma akvaryumda yaklaşık 40-50 cm yer ayırarak akvaryumu tül ile böldüm. Yavrular bugün yüzmeye başladılar. 
Ebeveynler yavruları uzaklaşınca toparlayıp geri koyuyurlar ama koyduğum perdelerin kenarları nda boşluklar ve yavrular öteki tarafa geçebilirler.
Bunu önlemek için başka bir akvaryuma taşımak en iyisi ama yavruyu dişi ve erkeği taşıdığım zaman problem çıkar mı? Yada sadece dişi ile yavruları mı taşıyayım? 
Sadece yavruları taşısam olur mu?
Taşıdığım akvaryum küçük; iç filtre olacak. Yavruların iç filtre tarafından yakalanmaması için ne yapacağım. Yoksa filtre değil de sadece ısıtıcı mı kullanmam gerek. 
Ya da hiç taşımasam yavruların öteki tarafa geçmesini anne baba engeller mi?

Bir sürü soru işte ne kadar hızlı cevap alırsam o kadar yavru kurtarırım sanki 
Şimdiden teşekkürler.
İlk akvaryum kurulumu hatalar hatalar.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=JvgfNRXrRD4&feature=youtu.be[/VID]

Akvaryumun son hali.
Sadece sarı prensesi tanıyorum, diğerlerinin adını bilmiyorum. 
Ocean Free Hydra 30 işini gerçekten iyi yapıyor. Suyun özelliğini test etmeyi öğrendikten sonra, bu cihazsayesinde amonyak ve nitritin suda hiç olmadığını söyleyebilirim. 
Sadece üç ayın sonuda filtrenin içindeki süngeri temizledim. Zaten büyük filtr olduğu için çok da kirli değildi. Piyasada satılan kapsülü 7-8 ayda bir değiştirmeyi düşünüyorum. 
İlk akvaryum kurulumu hatalar hatalar.
Bir akvaryuma sahip olmayı hep istedim, ama kendime sunabileceğim binlerce bahane ile bir türlü akvaryum alamadım. 
Bir gün müşterilerimden biri bana iki kaplumbağayı plastikte getirdi, "bakarmısın" dedi. Benim akvaryum maceram böylece başladı. Önce plastikte bu canlıların yaşamayacağını düşündüğüm için mağazaya koyabileceğim büyüklükte bir akvaryum aradım. Akvaryum buldum ama, ya arkadaş alışken biraz daha iyisi oldun diye 20 litrelik yerine 50 -60 litrelik büyükçe birşey aldım, içini süsledim. Sonra baktım kocaman akvaryuma 2 kaplumbağa az geliyor; bari iki üç balık alayım dedim kendi kendime. Tabi sonradan öğrendim insanlar kendi kendine konuşurlarken saçmalıyormuş! Evcil hayvanlar satan bir mağazaya gittim oradan karışık 10-15 kadar küçük balık seçtim; hepsinin adını ve özelliklerini sonradan öğrendiğim, Japon, Melek, Tetrazone v.b. Arkadaş bir Allah'ın kul demez mi bu balıklar aynı akvaryumda biraz zor yaşar diye... Hele kaplumbağa ile !!! Arada ısıtıcı lafı duydum bir ısıtıcı aldım, soğuk balıklara iyi gelmezmiş. (İyi de arkadaşımın japonları neredeyse buzlu suda yaşamıyormuydu ?)
İlk önce japonlarım gitti, kayboldular! Resmen akvaryumdan kayboldular. Ölünce diğer balıklar yediler diye düşündüm. Sonra adını bilmediğim bir balık da kaybolunca ciddi ciddi kaplumbağalardan şüphelenmeye başladım, Birkaç gün sonra pusuya yatan kaplumbağayı Melek balığını yakalarken görünce kaplumbağalara teşekkür ettim ve gönderdim. 

Birkaç yeni balık hediyesinden sonra 60 cm'lik akvaryumunda yaklaşık 60 balık oldu, bir gün balıklardan biri öldü diğer gün iki üç tane daha öldü; ertesi gün iki üç tane daha... Ayrıca balıklar da garip davranışlar sergilemeye başlayınca evcil hayvan mağazalarından birine gittim durumu anlattım. Bana iki ilaç verdi diğer akvaryumlardan gelen balıklardan birinin hasta olduğunu ve bütün akvaryuma yayıldığını söyledi. (Dikkatinizi çekerim ben hala amonyak diye bir şey bilmiyorum ve Azotu da periyodik cetvelden tanıyorum.) İlaçları aldım, akvaryumun ısısını artırdım, tuz ekledim ve ilaçları kullanmaya başladım, iki gün balıklara bir şey olmadı ve üçüncü gün tekrar ölümler başlayınca ben de soluğu bir başka mağazada aldım. Bana elimdeki balıkların dayanıksız olduğunu ve bu işe başlayacaksam çiklet balıkları ile başlamam gerektiğini çikletlerin dayanıklı neredeyse ölümsüz olduklarını anlattı. (Gördüğünüz gibi henüz balığın adını bile yazmayı bilmiyorum.) 

Bu arada bir arkadaşım 2.5 metrelik bir akvaryum yaptırdığını ve eski 1.5 metrelik akvaryumu istersem bana verebileceğini söyledi ben de atladım. (O zamanlar akvaryumların patlayabileceğini bilmiyordum.) Yeni akvaryumu aldım, güzel az kullanılmış bir filtreyi arkadaşımdan aldım. (Fluval 405) ve herşey yeniden başladı. Elimdeki balıkları chichlid ile değiştirdim. (Balık hakkında ansiklopedik bigiyi aldım tabii; yazılımını öğrendim en azından. ) Arkadaşlar sağolsun bu sefer hediye olarak değişik türde chichlid balıkları getirdiler. Böylece ikinci maceram başladı.

Birkaç gün herşey güzel devam etti. Çünkü işi öğrenmiştim  yeni akvaryum için iyi bir ısıtıcı aldım, akvaryumu doldurdum iki gün sistem çalıştı su ısındı. Üçüncü gün bütün balıkları attım içine 60 küsür balık büyük akvaryumda eğleniyorlardı. Akvaryumun eksik kalan suyunu ilave ettim mağazayı kapatıp huzur içinde evime gittim. Sabah  iş yerine gelip arka tarafa geçtiğimde sanki suya bastım, akvaryuma baktığımda suyun yarıya düştüğünü gördüm en önemlisi de kocaman bir çatlak gördüm. Önümüzdeki birkaç saat temizlikle uğraştıktan sonra bedava akvaryumu kaldırıp onun yerine para ile alabileceğim bir akvaryum aramaya başladım ve böylece bedava başladığım işin astarı yüzünden pahalıya gelecek şekilde akvaryum aldım. Yeniden suyu doldurdum ısıtıcı ve filtreyi çalıştırdım ve bir gün bekleyip balıkları içine attım. (Aslında doğrusu iki gün beklemek !!! ama bir günde yeter dedim. Bakın hala amonyak nitrit nitrat bakteri azot v.b. hiçbir şeyden bahsetmiyorum çünkü hala bilmiyorum. Sitelerde gözüme çarptığını hatırlıyorum ama hele bir akvaryum çalışsın balıklar yerleşsin öğrenirim diye düşünüyorum. )

Aradan 1 hafta kadar geçti balıklar sanki kuma sürtünmeye başladı sonra da filtrenin su girişinde toplanmaya başladılar. Hareketler durağanlaştı ve bir iki gün içinde de ölmeye başladılar. Önce kocaman iki yunus gitti sonra masmavi ahli... Ben hemen öğrendiğim gibi karbonu filtreden çıkardım yerine zeolit koydum filtreyi güzel klorlu belediye suları ile pırıl pırıl yaptım ve çıktım. Ertesi gün geldiğimde birkaç balık birden ölmüştü.... Yine mi hastalık bulaşmıştı bir yerlerden akvaryuma! Yoksa suyu temizlerken ellerim mi mikropluydu ! Neden bu balıkların rengi koyulaşmaya başladı... 

Bunları düşünürken bir anda kafamın içinde dönmeye başladı. Amonyak nitrat nitrit hidrojen oksijen azot döngüsü. Olayın hastalıktan farklı bir şey olduğunu bir anda farketmiştim ve hatamın da sonradan ilgilenmeyi düşündüğüm amonyak nitrat gibi kelimelerin anlamlarının, benim düşündüğümden çok daha önemli olduğunu anlamıştım. Kesinlikle akvaryumu boşaltıp yeniden temiz sularla doldurmanın, filtreyi camları temizlemenin bir işe yaramayacağını farkettim, yapmam gerekenin ne olduğunu öğrenmem hem de bir anda öğrenmem gerekiyordu.

O gün hiç mağazadan ayrılmadım, ertesi gün gece 4 e kadar mağazadaydım ve başta "akvaryum.com" olmak üzere birçok yerli yabancı siteyi inceledim. Azot döngüsünü öğrendim. (Öğrenmek!!! Ben zaten lise de öğrenmemişmiydim! Liseyi bitireli çeyrek asırdan fazla oldu diye mi unutmuştum bu temel gerçeği.!!!)

Bundan sonra yapacaklarımı keşke ilk önce yapsaydım... Keşke okuma özürlü olmasaydım işin sonunda değil de başında okusaydım....

İlk önce acil durum temizleyicisi olarak suyun içinde amonyak ve nitritin çok miktarda olduğunu farkettim ve Sera Toxivec isimli sıvının amonyak ve nitriti anında azalttığını okudum. Çünkü bir azot döngüsü için önce amonyak oluşuyor ve bunu nitrit ve nitrata çeviren bakteriler gerekiyordu. Amonyak da henüz bakteriler oluşmadığı için balıkları öldürüyordu. Toxivec den sonra bakteri kültürü olan Sera Nitrivec kullandım. Böylece amonyağı parçalayan bakteriyi de suyun içine ilave ettim. Suyun sıcaklığını bakterilerin hızlı gelişebilmesi için biraz artırdım. Ben Sera diyorum ama değişik ürünler de var piyasada. Üçüncü gün ölümler durdu balıklarda, sonra da hareketleri normalleşmeye başladı. Artık su değişiminden önce suya mutlaka bir su düzenleyici ilave ediyorum kloru gideriyorum. 

Araştırmalarım sırasında Ocean Free markasının Hydra 30 modelli bir cihazını gördüm. Cihaz bana mantıklı geldi ve kullanmaya başladım. Keşke bu cihazı önceden görseymişim. 

Temel olarak bir aceminin başına gelenleri izlediniz. Yaşadıklarımdan sonra bir daha balığım ölmedi kalan yaklaşık 30 adet balık oldukça sağlıklı. Demem o ki önce okuyun sonra işe başlayın. İşe başladıktan sonra da öğreniyorsunuz ama pahalı ve üzücü oluyor. 
Saygılarımla...

ally2014-05-01 16:45:17
Bu chicledin cinsini biliyormusunuz?
Merhaba arkadaşlar, 
Akvaryum konusuna yeni merak saldım, kendime 150 cm uzunluğunda bir akvaryum kurdum. Bir arkadaşım birkaç tane sarı prenses verdi bir diğer arkadaşım da adını bilmediğim bu chiclid türünü verdi.
Bu hangi tür yardımcı olabilirmisiniz?
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar.
Bu forumu bir süredir takip ediyorum, çok yararlı bir forum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.