ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mehmet Akdeniz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mayıs 2014 21:37
Son Ziyaret:
06 Temmuz 2023 14:18
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Akdeniz
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1967
Yaş:
56
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Akdeniz

SON 9 MESAJI

Bitki Önerilerinize Açığım
Merhaba, taban bitkisi arkadaslar onermisler. Madem yeni akvaryum kuruyorsunuz benim onerim veya uyarim aldiginiz bitkilerde yosun temizligi yapmadan akvaryuma koymayin, sonra degisik tur hic istemediginiz yosunlar, salyangozlar vs ugrasir durursunuz. Yosun temizligi de en guzel goztasi (Bakir Sulfat ) ile olur, zaten piyasada satilan markali yosun gidericilerin cogunlukla esas maddesi budur. Aktarlarda veya kimyasal satan yerlerde bulabilirsiniz. Yeni aldiginiz bitkiyi acik mavi renge gelene kadar bakir sulfat eklediginiz suda 1 gun tutun, sonra temiz suda 1-2 gun bekletin, bu sirada isik gormesini temin edin ki bitki olmesin. Uyarim; bakir sulfati kesinlikle icinde canli bulunan akvaryuma, dozaji ne kadar az olursa olsun uygulamayin, hangi canlinin ne tepki verecegini bilemezsiniz. Ayni yosun temizligini , yosunlanmis ekipmanlarin temizliginde de kullanabilirsiniz, yeterki akvaryuma koyarken arinmasini iyi yapin.
Nattari Pirhana
Nattereri piranhalar icin tabiiki en iyi beslenme, canli yem (tubifeks ve su piresi), biraz daha buyuyunce dana yuregi gibi suyu bozmayacak besinler. Fakat bir sure sonra hem bunlari bulup vermek zor gelir insana hem de kalan artiklar suyu inanilmaz derecede bozar, filtre yukunu artirir. Bir arkadasim kendisine hediye olarak aldigim 2 cm boyundaki piranhalarini mukemmel sekilde tetra chiclid sticks e alistirmisti, boylece yem bulma ve hazirlama sorunu ortadan kalkmisti. Uzun vadede bu kuru yeme alistirmayi deneyin baliklarinizi, rahat edersiniz.
Koi İle Hangi Balık Anlaşır
Onceki mesajlarda yazmislar, havuzunuza zaten kurbagalar girip yavrulayacaktir, onlarin kocabas yavrularini zaten koiler tuketecektir. Ayaklari cikmis kurbagalari yakalayip yiyebileceklerini pek zannetmiyorum ama yeseler dahi baliklara birsey yapmaz, besin olur.
Koi İle Hangi Balık Anlaşır
Koileri atacaginiz yer toprak tabanli ise zaten topraktan zamanla olusacak canli yemler, solucan, sivrisinek larvasi vs baliklarinizi yeterince doyuracaktir. Videoalarda izlemissinizdir, Japonyada baliklari 5-10 donumluk tamamen toprak havuzlara saliyorlar, hayvanlar 90-100 cm boya ulasiyor. Malesef ben koilerime beton havuzda bakiyorum, ama hergun baska acik havuzlarimdan kepceyle toparladigim sivrisinek larvalarini veriyorum, diger yemlere ek olarak.

Koilerin yaninda havuzunuz buyukse birbirlerini rahatsiz etmeyecek hersey konabilir, ama baliklariniz buyuyup kendini gostermeye baslayinca, eminim yanindaki hicbir canliyi gozunuz gormeyecektir.
Ada Amazonia'ya Verilen Yüksek Meblalar
ADA toprak karides icin, isikla fazla isi olmayanlar icin guzel. Ph i dusuk tutuyor vs. Fakat bitkili akvaryumda isiktan vazgecemediginiz icin sac yosunundan kurtulamiyorsunuz, ikide bir karartma yapmaktan usandim.
Prodac Testler
Merhabalar,
1 ay kadar once juenpetmarket.com 'dan Prodac Gh ve Nitrat testleri aldim, fakat testlerdeki renk gorunurlugu hic tatmin edici degildi. Ben normalde JBL urunleri kullaniyorum, onlarda mesela cozelti saridan yesile dondugunde bariz bir sekilde (yemyesil) olarak renkleri goruyorsunuz. Bu urunlerde ise renk degisimleri hic de belirgin degildi. Urunlerde hata olabilir diye Juen Pet market'e geri gonderdim, onlarda firmaya gonderdiler. Yaklasik 2 hafta sonra urunlerde hata yok cevabi geldi.
Fiyat olarak avantajli diye Prodac urunlerini denemek istemistim ama bence fiyat avantajinin cok otesinde kalite dezavantaji var. Su testlerinde mesela son damla ya yesildir ya mavidir, yesile calan mavi size hicbirsey ifade etmez.
Merak ettigim acaba benim aldiklarimda mi boyle cikti, Prodac testlerini kullanip da memnun olan arkadaslar yazarsa sevinirim.
Sesli Calisan Fan.
3 ay kadar once JBL Cool 200 sogutucu fan aldim. Her gecen gun calisma sesini artirarak bugunlerde bayagi dayanilmaz hale geldi. Bu urunu baska kullanan var mi? acaba benimki mi boyle sesli calisiyor ( su anda fanin normal vakum sesine ilaveten ayrica bir hisirti- Klavyem Turkce degil, o yuzden imla icin ozur dilerim- sesi de var).
Tecrube eden varsa , paylasabilirse memnun olurum.
Bitki ve Karides için: Aqua-Botanic (Maltepe)
Gercekten Yildirim Bey'in alakasi ve bilgisi muhtesem. Sadece ugradigim zamanlarda degil telefonla bile bircok soruma bikmadan cevap vermistir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.