ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Caner9
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ağustos 2014 17:57
Son Ziyaret:
20 Ocak 2016 15:40
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner Özyayıkçı
Doğum Tarihi:
12 Şubat 2000
Yaş:
24
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Caner9

SON 10 MESAJI

Akvaryumuma kum koydum ama su beyazlaştı
[QUOTE=greenhome35]Beyaz kum dediğin heralde silis olmalı kumu akvaryuma koymadan önce yeteri kadar yıkadın mı?[/QUOTE]

Evet süzgeçten geçirdim elimle ters düz ettim yıkadım her şeyi yaptım ne yapmama gerek?
not:mutlaka bu gece koymam gerek balıkları tanka


Acil yardım varmı?

Akvaryumuma kum koydum ama su beyazlaştı
[QUOTE=EmirBerk]Bence koyma aytica taslari kaynattin degil mikoymadan once bence kaynat biraz suyunuda tamamamen degustir 3-4 gunden fazla kalmasin yoksa gozleri bozulur

Baligi koyma yani[/QUOTE]

Maalesef kaynatmadım ve artık çıkartamamda sudan taşları başka bir çözüm yolu yokmudur?
Akvaryumuma kum koydum ama su beyazlaştı
[QUOTE=EmirBerk]1 gun bekle duzelmezse balik yok zaten suyun birazini bosalt dinlemis suyla doldur[/QUOTE]

Balık var üç tane ama fanustalar böyle beyazken koysam birşey olurmu?
Akvaryumuma kum koydum ama su beyazlaştı
Arkadaşlar merhaba burada okuduğum kadarıyla ve kendi akvaryumumdaki karanlıklığı gidermek amacıyla renkli taşların yerine sırf beyaz küçük kum kırığı taşlar aldım. Ama akvaryuma koyduktan sonra su beyazlaştı filtrede çalışıyor başka çözüm varmıdır veya düzelirmi?


Taşlar sizce sakıncalımıdır?
[QUOTE=tahsinsari123]Taştan ziyade renkli kumları kaldırın doğal kum kullanın taşlardan ise mağaralar yapabilirsin yerde durursa aralarına uzun japon dışkıları girer ve çıkmaz. [/QUOTE]

Renkli taşları kaldıracağım zaten başka bir akvaryuma koyacağım ama kumum zaten krem rengi ve sade kum araştırmalarıma göre cüce vatoz saklanmayı severmiş ve ışıklar açıkken hiç dışarı çıkmıyor onun için bir mağara yapacağım :)
Onur Nergiz2014-09-10 09:05:11
Taşlar sizce sakıncalımıdır?
Arkadaşlar merhaba.

Akvaryumumda bir cüce vatoz 2 adette japon var ve bu resimde göreceğiniz taşlar kum üzerinde duruyor sizce bu taşları kaldırmalımıyım yoksa durması sakınca olurmu?


Japon balığım vatozu yuttumu ne oldu?
KONU ÇÖZÜLDÜ TEŞEKKÜRLER

-VATOZ AKVARYUMDA TAŞIN İÇİNE GİRMİŞ
Caner92014-09-09 12:48:14
Balığıma neler oldu?
[QUOTE=mesutok]Birde iç filtrenin akıntısı onları çok rahatsız ediyorsa üzerlerine üzerlerine vuruyorsa akvaryumun kaç litre bilmiyorum ama iç filtreni aşağıdaki resimdeki gibi arka cama yapıştırırsın bak resimde sol tarafta arka camda, akıntısı ön cama vurup dağılır bağlıkları rahatsız etmez.


[/QUOTE]

Filtre yerine hava taşı kullanıyorum artık hem daha sessiz hemde  daha hoş
Japonlarım hep ağızlarını sudan çıkartıyorlar
[QUOTE=balikci23]Motorsuz havalandırma yapmanın bir yolu yoktur.Fanus balık beslemek için uygun bir ortam değildir. Balıkların ölmemesi için acilen su değişimi yapın. En kısa zamanda akvaryum almanızı öneririm.
Saygılar.[/QUOTE]

Çok teşekkürler ama uzun bir aramadan sonra eski tankımı yeniden buldum ve kullanmaya başladım üstelik Quik hava taşı motorumuda bağladım şuanda balıklar çok mutlular :)
Balığıma neler oldu?
[QUOTE=patrickstar]Caner kardeşim, japon balığı ile ilgili başlıkları takip ettiğim için diğer açtığın konuları da okudum; gördüm ki gerçekten balıklarını çok seviyor ve ilgi duyuyorsun. Ancak, balıklar narin canlılar olduğu için bazen bu ilgi onlara zarar verebiliyor. Bir de fanus konusu var tabii; istisnalar olsa da fanuslar balık beslemek için uygun ortamlar değiller maalesef.
Bu başlıktaki konuyla alakalı olarak birkaç farklı durum olabilir; aslında birkaç fotoğraf paylaşabilirsen daha fazla yardımcı olunabilir. İyi ihtimalden başlarsak; balıkları sık sık eline alıp incelemişsen mukoza denilen vücutlarını kaplayan sümüksü yapıya zarar vermiş olabilirsin. Bu durumu gidermek için balıkların yemine vitamin karıştırıp verebilir ve akvaryum suyuna mukoza güçlendirici içeren su düzenleyicilerden ekleyebilirsin (Örneğin Sera Aquatan veya JBL Biotopol).
Kötü ihtimal ise balıkta ileri düzeyde bir mantar oluşmuş olmasıdır. Bu da yine balıkların veya akvaryum ortamının sık ellenmesinden kaynaklanabilen ve tabii birçok farklı sebebi de olabilen bir enfeksiyondur. Tedavi süreci hastalık ilerlemişse zordur. İlk olarak mantarlı bölgeye pamuklu çubukla nazikçe batticon sürüp balığın suyuna gereken miktarda mikofish ekleyerek tedaviye başlayabilirsin.
[/QUOTE]

Teşekkürler hiç balık almadım elime ama düzeldi bugün baktığımda ayrıca akvaryumuda büyülttüm ve hava filtresi ve hava taşı taktım memnunlar yinede yardımınızı referans alacağım teşekkürler :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.