ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pembebeneklikedi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Kasım 2014 12:36
Son Ziyaret:
04 Ocak 2015 00:26
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Banu Kalyoncu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

pembebeneklikedi

SON 2 MESAJI

salyangoz yaşatamıyorum
selamlar tekrar, ilk mesajimin ustunden 10 gun gecmis, hala ayni durumdayim :)
son kalan mavi salyangozum hala kavanoz salyangozu olmakta israrci, akvaryuma alindiginda mutlu olmuyor ve kabuguna cekliyor :(

gecen haftaki mesajimdan sonra ph ve nitrat olcumu yaptim her ikisi de olmasi gerekenden yuksek cikti (hic yemleme de diskilama olmayan akvaryumda nitrat nasil yuksek cikabilir?)

bunun uzerine %40 dip cekimi yapip yeniden su ekledim ve bir ph duzenleyici alip kullanmaya basladim.

ayni islemi dun de uyguladim ama henuz olcum yapamadim..

bugun arkadasimin aldigi cinarlari ekleyecegim, belki bir faydasi olur.

kumla ilgili sorun oldugunu dusunmuyorum cunku bendeki kumun fazlasiyla arkadasim baska bir tank kurdu ve 5 gun sonra canli ekledi, karidesler de salyangozlar da onun tankinda gayet mutlu..


salyangoz yaşatamıyorum
Merhaba, ilk mesajimi boyle bir koyuda yazdigim icin cok uzgunum, daha once de akvaryumlarim oldu ama ilk kez bu durumla karsilasiyorum. Salyangozlarim ölüyor :(

40 lt bitkili tankimi kurali 1 ay oldu, ilk 1 hafta hic bir canli eklemedim, 1 hfta sonunda 1 elma, 1 nerite, 1 katil ve 1 mavi salyangoz ekledim. 3 gun icinde mavi haric hepsini kaybettim.

Sonra anlamsiz bir sekilde su bulanmaya basladi, ben de maviyi cikarirp kavanoza koydum, zaten kabuguna cekilmisti ve hic dolasmiyordu. Hatta onu buldugumda su uzerinde kapali bir sekilde surukleniyordu, öldü sandım ama yine de atmadim, belki bir ihtimal yasiyordur diye. Iyi ki de atmamisim, 1 kac gun sonra kavanozda gezinmeye ve verdigim kabagi yemeye basladi. Bu arada kavonuzdaki su direkt cesmeden doldurdugum suydu.
Butun bunlar olurken ben de akvaryumda dip cekmeyi birakip bakteri eklemeye basladim ve bir kac gun once su oldukca netlesti. Dun maviyi yeniden tanka aldim ama almaz olaydim yine kabuguna cekilip küstü, 24 saat bounca hareketsiz kalinca yine kavanozu boyladi, su an yeni cesme suyunda, kavanozda, fildir fildir geziyor :)

Sizlerle ayni hagen kumu kullaniyorum, reeflowers bakteri feeder ve deep fix aqua-fix haricinde hic bir kimyasal eklemedim. Hatta 10 kere kaynatip koydugum taslar salinim yapiyor heralde diye onlari da cikardim 2 hafta once..

Anliyamiyorum gercekten, baska ne yapmaliyim.. Yarin 1-2 karides alip deneme yapmayi dusunuyorum, acaba sorun salyangozlarda mi yoksa bu su hala oturmadi mi.. Siz ne dersiniz?




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.