ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aklis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mayıs 2015 14:24
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2015 23:28
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat TAN
Doğum Tarihi:
17 Kasım 1994
Yaş:
29
İl:
Izmir
Meslek:
Bilgisayar Mühendisliği
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhat TAN

SON 9 MESAJI

Fikirlerinize İhtiyacım Var Bitkili Canlı Doğuran
Benim beğendiğim çok bitkili akvaryum en iyisi sen arasından seçim yap https://www.youtube.com/user/tratropica/playlists  bu linkteki layouts playlistine bak hepsi ayrı güzel onun haricinde bu sitenin yarışma sonuçlarına bak ordada çok güzel akvaryumlar var :)
Akvaryumlarla alakalı hiçbir bilgim yok
Arkadaşlar yaptıracağım yeri şöyle açıklayayım resimde gördüğünüz kare kitaplıklardan 3 tane yan yana düşünün üstüne de dediğim ölçülerde 70-80 lt arasında bir akvaryum koyacağım duvarı ortalayacak şekilde koyacağım. Sizce yeri uygun mudur bir sorun olur mu? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim



Aklis2015-05-31 11:55:14
Akvaryumlarla alakalı hiçbir bilgim yok
Odam o kadar büyük sayılmaz akvaryum için ekstra bir yerim yok malesef bu şekilde değerlendirebilrim. Akvaryumun üstüne kitaplık koymaya bilirim. Ancak aklıma şu takıldı dediğiniz gibi kapağı yaptırsam bitkiler için florasan vs zaten olucak birde bunları koruma için buharcamı yaptırsam mobilyayı koruyabilirmiyim buhardan ? [QUOTE=çelebi]
Evet, akvaryumun üzerinde tahta bir raf var diye söyledim. Buharlaşan su mobilya ile temas etmesin diye. Yoksa seneye yeni bir mobilya yaptırmanız gerekebilir.

Buhar camı bitkiler için gerekmiyor. Sizin buharlaşan su yerine sürekli su eklemenizi engelliyor, varsa üstteki akvaryum aydınlatmasını ve elektrik tesisatını buhardan koruyor. Ayrıca sizin durumda üstteki mobilyayı koruyacak. Siz en iyisi masanın üzerine bir akvaryum alın hiç bunlarla uğraşmayın.[/QUOTE]
Akvaryumlarla alakalı hiçbir bilgim yok
Havalandırma için önden açıklığı olan kapağı akvaryumun üstündeki kitaplık için mi söylediniz ? Buhar camı gerekli midir peki bir bitki akvaryumu için ? yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar :)[QUOTE=çelebi]Buhar camı, camdan bir üst kapak oluyor. Üstteki mobilyayı su buharından korumalısınız. MDF de su ile çiçek gibi açılır. Sizin için kapak şart. Herhangi bir kapak da olmaz. Havalandırma için kenarlardan değil, önden açıklığı olması lazım.[/QUOTE]
Akvaryumlarla alakalı hiçbir bilgim yok
Pek hakim değilim konuya ancak mdf falan su geçirmiyordu sanırım ama yinede etkileyebilir tabiki o zaman diğer sorularımdan birkaçını sorıyım müsade ederseniz :) kafamda çok soru işareti var malum bu işlere yeni atılıcam mazur görürseniz .
Bu akvaryumlar hakkında sayısız konu sayısız görüş sayısız bilgi var ortalıkta durum böyle olunca haliyle kafa karışıklığıda çok oluyor. Buhar camı diye birşey okudum birkaç konuda floresanlarla alakalı sorun yaratıyormuş tam olarak nedir benimde yaptırmam gerekir mi? 
Bir diğer sorumda aslında çok var ama hepsini birden yüklemiyim :D bu kapak konusunu sordum ama fazla bir görüş gelmedi sizce kapak olmalımı olmasada olurmu estetik bakımından hangisini tavsiye edersiniz ? Yardımcı olursanız sevinirim hocam kusura bakmayın çok şey sordum ama :)[QUOTE=Tunç Berk]Akvaryumuzun üstünde raf mi olacak? Unutmayın o su buharlasacaktir eğer tankinizin üzerinde ahşap bir raf var ise curutecektir.Aman dikkat!!!!suyunuz isinirsa sogutmayi sağlamanın en iyi yolu buharlaşması sağlamaktır.Kapak olsada küçük kapakları açık bırakmak zorunda kalırsanız üstteki raf için tehlikeli olabilir.[/QUOTE]


Aklis2015-05-30 22:08:01
Akvaryumlarla alakalı hiçbir bilgim yok
[QUOTE=çelebi]
Bitkili akvaryumlar için şöyle güzel bir konu var:

http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp

Kapak buhar kaybını önler. Daha seyrek su eklemek gerekir. Kayıt kuşak daha sağlam bir akvaryum için faydalıdır. Camlar rodajlı olsun. Yalnız bir de aşağıdaki siteden akvaryum örneklerine bakmanızı tavsiye ederim. Sadece 5 parça camdan oluşan akvaryumlar, görsel açıdan bitkileri daha çok ön plana çıkartabilir.

[/QUOTE]

Peki hocam akvaryumun üstünde ne kadarlık bir boşluk payı olmalı sizce, şu yüzden soruyorum ben akvaryumu kitaplığımın arasına tam denk gelicek şekilde yaptıracağım yukarısında pek bir boşluk olmayacak ne kadarlık bir boşluk yeterli olur?
 Ve 24 cm lik genişlik bitki akvaryumu için yeterlimidir yoksa daha fazla mı olmalı?
Akvaryumlarla alakalı hiçbir bilgim yok
herkese yorumlar için teşekkür ederim hocam. Bu işe girişmeden önce beni neler bekliyor bunları kesin olarak bilmem çok daha iyi olacaktır o yüzden şöyle bir yol izlemeye karar verdim. Diyelim ki ben bir bitki akvaryumunu kesin kuracağım ilk adım tabiki de akvaryumu yaptırmak. 

1- Akvaryumum kapaksız olsa olur mu? Kapaklının bir avantajı var mı?
2- Akvaryum cama cam mı olmalı, rodajlı cam mı olmalı, lamine cam mı ,kayıt kuşak gerekli mi (ya da sizin başka bir öneriniz var ise ) ?


[QUOTE=Tunç Berk]6 mm rodajlı bir camdan yaptırabilirsiniz.Arkadaşın dediği gibi camcıya değilde akvaryum yapanlara yaptırın.[/QUOTE]
Aklis2015-05-30 16:57:09
Akvaryumlarla alakalı hiçbir bilgim yok
Bilgiler için teşekkür ederim hocam. Ama bu ölçülerin tam olmasını istiyorum ben nasıl yaptırtabilirim. Yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?
Akvaryumlarla alakalı hiçbir bilgim yok
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize iyi forumlar.  Daha önce akvaryumdu, balıktı, bitkiydi hiç bir ilgim alakam olmadı hiçte merak etmiyordum ancak odamı baştan tasarlamaya başlayınca kitaplığımın üstüne (google görsellerde gördüğüm fotoğraflardan esinlenerek) bir bitki akvaryumu koyarsam çok güzel durabileceğini farkettim. Yani uzun lafın kısası bir bitki akvaryumu istiyorum ölçüleride uzunluğu 100cm genişliği 24 cm yüksekliğini ise 35 cm olarak istiyorum. Ama bunu nasıl yaptırırım ne kadara patlar nelere dikkat etmem gerekiyor nedir de değildir 0 bilgiye sahibim. Verdiğiniz her bilgi benim için altın niteliğinde yardımcı olursanız sevinirim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.