ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
merttrn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ağustos 2015 13:16
Son Ziyaret:
21 Haziran 2022 01:07
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Turan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Turan

SON 7 MESAJI

Filtre Önerisi
Teşekkür ederim , Rica etsem kurulumunu da gösterebilir misiniz fazla parçası var galiba. Hiç kurmadım önceden kurulumunu da yayınlarsanız güzel olabilir. tavsiye için teşekkür ederim.
Filtre Önerisi
Merhaba , benim yaklaşık 55 litrelik bir akvaryumum var içerisinde 4 tane melek balığı var bunlar büyük, küçük değil. Bir tanede çöpçü balığı var. İçerisinde bir tane Dolphin F-1200 var. İç filtre sanırsam. Benim sizlere sorum şu olacak arkadaşlar. Ben sizde bu filtreyi çıkarıp dış filtre koymalı mıyım. yoksa bu yeterli midir. Bide balıklar büyük mü akvaryum için, eğer büyükse ne yapmam lazım akvaryumu büyült diyebilirsiniz fakat şuanda onu yapamam. Başka önerileriniz olursa paylaşırsanız çok memnun olurum. İyi akşamlar.
Yosunlanma Sorunu
Merhaba arkadaşlar, benim akvaryumum da akvaryumu alırken adamın verdiği bir floresan lamba vardı mor renkli ışık saçıyordu geçenlerde bozuldu gittim elektrikçiden aynı uzunluk da aldım fakat bu beyaz bu sefer 1 haftadır kullanıyorum fakat camlarda yosunlaşma olmaya başladı eski lambada olmuyordu acaba akvaryumcularda satılan lambalar dahamı farklı bunu çıkarıp gidip akvaryumcudan akvaryum için mor ışık saçan lambamı almam lazım yoksa başka bir şeyden mi yosunlanıyor. Şunu da söylemek istiyorum lambayı takdıkdan sonra 2-3 gün içinde cam yosun kaplıyor gözle görülecek bir şekilde önceki lambada olmuyordu böyle bir şey. Şimdiden yardımlarınız için ve yorumlarınız için teşekkür ederim. İyi günler.
Balıklar Hızlı Solunum Yapıyor.
[QUOTE=mardek]Su yüzeyine yakın yüzüp ağızlarını su dışına cıkarıyorlarmı peki. Ya havasız kalmışlardır yada su fazla ısınmıştır diye düşünüyorum. Şimdi ve akşam yani 2kez 1/4 civarı su değişimi yap ve hava motoru ile bol oksijen ver. Balıklar kendine gelir, toparlanırlar.[/QUOTE]




Ali hocam baliklar yuzuyor ne koseye cekilip duruyorlar nede yuzeyde agizlari disarda duruyor normal yuzyorlar fakat onceden olmayan hizli solunum yapiyorlar az once hava motorunu calistirdim koydum icine insallah duzelir.w

[QUOTE=mai_41]Hocam düşünecek birşey yok , bir kere direk misket gübreyi çıkar, durduğun kabahat. Problem ister gübreden olsun ister olmasın.
Filtreni güzel bir temizle , sonra takip et suyun bulanıklığı gidiyor mu diye , giderse suçlu bulunmuştur.
Hava taşın varsa suya bol hava ver, oksijen sıkıntısı olmasın. Sıcak havalarda gürültü seviyesi artsada hava motorlarını en güçlü kademesinde çalıştırmakta fayda var.
Işık ve taban iyiyse gübreye pek gerek yok düşük seviyeli bitkili tanklarda . [/QUOTE]


Semih hocam filtreyi temizledim herzamanda temiz tutarim zaten akvaryumda pislik yok bulanik sadece o misketleri koymamin sebebi iste bitki icin gubreyide sanirdam topragim cakil tasi yani mineralli toprak falan degil diye almistim eger gu releri cikarirsam duzeleceginden eminim fakar sonra bitkiler ölmesin ?
Balıklar Hızlı Solunum Yapıyor.
Fate , akvaryum içinde Dolphin filtresi var bide ısıtıcı var başka bir şey yok hava motoru alırsam balıkların bu havasızlığı düzelir mi ?
Balıklar Hızlı Solunum Yapıyor.
Evet var , Dolphin F-1200 iç filtre var ve her zaman çalışıyor sadece yem atınca kapatıyorum. Normalde her zaman çalışıyor yani.
Balıklar Hızlı Solunum Yapıyor.
Merhaba arkadaşlar. yeni kayıt olduğum için başka yerde konu açamadım o yüzden buradan açabildim . Benim sorunum , Akvaryuma geçen hafta misket gübre aldım ve bitkilerin tabanına yerleştirdim ertesi gün su bulanıklaştı suyun yarısını boşalttım ve tekrardan doldurdum. Biraz düzeldi ama sonradan yine bulanıklaştı ve şuanda balıklar hızlı solunum yapıyor. Misket gübreyi çıkarım mi çıkarmim mi yada balıklar için ne yapabilirim veya suyun bulanıklığı için ne yapabilirim. Balıklarım 6 tane Melek Balığım var 1 tanede çöpçü balığım. Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 19 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.