ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karlibas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Kasım 2006 19:20
Son Ziyaret:
10 Temmuz 2016 23:39
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat KARLIBAŞ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat KARLIBAŞ

SON 8 MESAJI

Refigium ve Pod Üretimi

Onur Bey&Davut Bey;

Peki bu makro algleri nereden temin edeceğiz ya da nasıl üreteceğiz? Bilgi verebilirseniz belki bir çok arkadaşın  bilmediği ya da tam olarak anlayamadığı bir konuyu aydınlatmış olursunuz, en azından ben bilmiyorum!
 
Saygılarımla
 
Murat KARLIBAŞ
 
 
Sump Tasarımım
Merhabalar;
 
Nano sayılabilecek bir tuzlu su akvaryumu kurmaya karar verdim. Aşağıda yapmayı düşündüğüm sump ile ilgili düşündüğüm tasarım bulunmakta. Konu ile ilgili tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var, bu şekilde bir sump işe yarar mı? Eğer bir yanlışlık varsa ne gibi değişiklikler yapmalıyım? Yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Saygılarımla
 
Murat KARLIBAŞ
 
Almanya'da bir Akvaryumcu
Paylaşım için teşekkürler. Hangi kentte olduğu ya da ismi ile ilgili bir bilgi varsa paylaşabilirmisiniz?
demasoni ve paslı sizce nasıl olmuş

Paslı çikletlerinizin renkleri gerçekten çok hoş. Kendi üretiminiz mi? Yoksa başka bir yerden mi aldınız?

Makrakantalarımı kaybettim
Fotoğraf: http://img50.imageshack.us/img50/7343/makrakantame1.jpg

Canlıdaki Belirtiler: Beyaz benek

Akvaryum Kapasitesi (litre):350 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 SP, 4 Snow, 4 Iceman, 2 vatoz, 3 Makrakanta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): pH: 8 ; Sıcaklık: 27 ;  Nitrat: 10 ; GH: 10 ; KH: 6

Filitrasyon: Tetra EX 1200 dış filtre ve 5 W Tetra UV sterilizatör

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera CostaMed ve Kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
 
Akvaryumu 1 aydır boşta çalıştırıyordum, su değerlerini ayarladıktan sonra geçen hafta Cumartesi günü yukarıda belirttiğim tüm balıkları aynı akvaryumcudan alıp usulüne uygun şekilde akvaryuma bıraktım. İlk gün Makrakantalar çok utangaç davranıp kayaların deliklerinde bir süre vakit geçirdikten sonra dışarıya çıkıp afiyetle akvaryumumdaki minik salyangozları mideye indirdiler. İlk günler gayet hareketliydiler. Ancak 5. günün sonunda 1 adet vatoz ve 3 adet makrakantamın beyaz benek olduğunuz gördüm. Akvaryumumda çok fazla saklanma yeri olduğu için yakalayıp küçük akvaryuma almadım. Tedaviyi ana akvaryumda yapmaya karar verdim. Elimde bulunan Sera CostaMed' i prospektüsünde yazan oranda kullandım, akşamına da 20 lt' ye 1 yemek kaşığı tuz hesabı ile kayatuzunu çözüp ekledim. Bu arada sıcaklığı da 29 C' yükselttim. Daha sonraki gün akvaryumcunun tavsiyesi ile Sera oodinopur' u da yine tavsiye edilen şekilde ekledim. Balıklar bu 2 gün içerisinde hayli yorgun düştüğü için 2 vatoz ve 2 makrakantayı yakalayıp küçük akvaryuma alabildim. Ancak bugün makrakantalarımı kaybettim, vatozlar yaşıyor. Diğer kayıp makrakantamı ise akvaryumdaki tüm kayaları kontrol etmeme rağmen hala bulamadım. Sanırım küçük bir delik içerisinde öldü. Umarım bu durum diğerlerine zarar vermez. Diğer balıklarım şu anda son derece sağlıklı görünüyor. Bu konu ile ilgili neden yazı yazmak istedim;
 
1- Benim gördüğüm kadarıyla bu türler su değişimlerine karşı son derece hassaslar ve akvaryuma girdikten sonra mutlak surette izlenmeleri hatta belki de 4-5 gün kadar karantina akvarymunda bekletilip ana akvaryuma alınmaları gerekiyor.
 
2- Çok fazla kayalık ortamda, kendilerini korkutan en ufak bir olay ile kayaların deliklerine girip uzun süre burada kalıyorlar. Burada sıkışıp ölebilirler ve benim gibi ölülerini bile bulamayabilirsiniz.
 
Benimki kötü bir örnek olabilir ancak, kötü tecrübeden de ders alınabileceği için yazma gereği hissettim.
 
Herkese sağlıklı balıklar.
 
Murat KARLIBAŞ
Yeni Malawi Tankım İçin Öneriler

Tüm yanıtlar için teşekkürler. Kuruluma devam ettikçe resimleri çekip yayınlamaya devam edeceğim.

Siyami Bey;

Sarı prenses, Ahli gibi türler ile başlamayı düşünüyorum. Ayrıca dipte birkaç tane çöpçü ve vatoz da iyi  olur kanaatindeyim. Başka önerileriniz varsa seve seve değerlendiririm.

Hikmet Bey;

Akvaryumu İzmir' de imalatçısından aldım. Oldukça hesaplı ve 10 mm camdan imal edilmiş. Bir arkadaşımın tanıdığı bir yerdi, bu nedenle adını şu anda tam olarak hatırlamıyorum. İlgilenen olursa adını ve telefonunu isteyebilirim.

 

Bitki konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim. Ayrıca bugün aydınlatmayı kurmaya başladım. 1 adet Sylvania Grolux-30 Watt ve 1 Adet Sylvania Daylightstar-30 Watt kullanmayı düşünüyorum.

 

Selamlar.

Yeni Malawi Tankım İçin Öneriler

Arkadaşlar Merhaba;

Uzun bir süre sonra tekrar akvaryum ile ilgilenmeye başlıyorum Daha önce canlı doğuranlar ile ilgilenirken yeni kurmaya çalıştığım akvaryumumu(120 x 50 x 60) Malawi türlerine uygun halde dizayn etmek istiyorum. Yani şu anda acemi bir akvarist durumundayım. Eğer ekleyebilirsem akvaryumun resimlerini de görebilirsiniz. Sizlerden ricam, taban döşemesi için hangi tür malzeme, ne tür kaya ve bitki seçimi yapabileceğim ile ilgili bana yardımcı olmanız. Dış  filtre olarak Tetra-Tec EX 1200' ü seçtim. Ayrıca UV ve ısıtıcı alacağım. UV olarak da yine Tetra-Tec almayı düşünüyorum. Malawi türlerinin daha rahat şekilde bakımı için akvaryumuma ekleyebileceğim herhangi bir şey varsa tavsiyelerinizi dinlemeye hazırım. Herkese kolay gelsin. Şimdiden teşekkürler.

  [IMG">http://img170.imagevenue.com/loc164/th_94529_03_02_07_ 1008_122_164lo.jpg

  [IMG">http://img109.imagevenue.com/loc243/th_94530_03_02_07_ 1009_122_243lo.jpg

 

220 lt’ye yeterli mi?

Volkan Bey, ben birçok kez bu siteden alışveriş yaptım bir problem ile karşılaşmadım. Ödeme yaparken sanal kartınızı kullanırsanız hiçbir risk ile karşılaşacağınızı sanmıyorum. Kolay gelsin.

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.