ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
morefreedom
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2016 15:10
Son Ziyaret:
23 Haziran 2022 08:42
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
bedrihan mutlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

60lt bitkili canlı doğuran

SON 6 MESAJI

Yeni Bitkili Tropikal Tank
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181839/270420222130591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181839/270420222131051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181839/270420222131131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181839/270420222131201.jpg[/IMG]

Resimlerde geldi sonunda.
Yeni Bitkili Tropikal Tank
[:P][:P]Ölçüler:60x25x40 60lt
Canlı Türleri:2 adet elma salyangozu, 4 adet ramshorn salyangoz, 3d 1e Lepistes, 3 adet cüce kerevit, 8 adet bloodymary karides, 2adet tatlı su midyesi
Bitki Türleri:1 adet zeytin bitkisi, bolca moss
Tankın Yaşı:1 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma:8w 200lt/saat fitre, power Led downlight ışıklandırma (aydınlatma sektöründe çalıştığım için ışıklandırma benim tasarımım oldu [:)]
Tasarım ve Dekorasyon: beyaz ve çok ince olmayan dere kumuna benzer 4kg kum, 1 adet tamamen doğal alg kaplı testi ( doğal alg kaplı olduğundan salyangozlar ve karidesler bayıldılar [;)])

Kısaca eklemek istediklerim.
Kurulumu yapalı 1 ay oldu ama 1 haftadır içinde 3d 1e Lepistes var. Ayrıca 3 haftadır da 2 ramshorn salyangoz ve 2 adet midye önceden koymuştum, döngü oturmaya başlasın diye. Her hafta boş tanktan dip çekimi yaptım ve bacteria feeder ile reeflowers contidioner ekledim. Kristal parlaklığı seviyesini yakaladım. Düzenli yemleme yaparak bio denge oturmaya çalıştım. Bir ayın sonunda bütün canlıları tanka (alıştırma yaparak) ekledim. Yeni canlılar olduğundan dün akşam yemleme yapmadım ve ışığı kapalı tuttum. Yeniler biraz saklanma alanı ve keşif yapabilsinler diye. Daha canlı kaybım olmadı, olmaz da inşallah.
Çok farklı türler besledikten sonra çocukluk hayalim olan tropikal tankı kurabildim sonunda.
Canlı türleri, canlı sayısı, hacim, filtrasyon vs konularda üstatlardan yorum ve tavsiyeler almak isterim.
Zeytin bitkisi çok fazla sürgün verdi ve dikimden itibaren yaklaşık 10cm boylandı. Onu bu haftasonu budayıp aldığım dalları 5-6 adet birada olacak şekilde yeniden dikeceğim.
Yeni kurulum olduğundan mıdır nedir bilmiyorum ama tropikal bambaşka bir heyecan yarattı bende resmen. Gece uyandım akvaryumum ışığını açmadan sadece odanın ışığıyla 10dk akvaryumu izleyip geri yattım [:P]
Gelişmeleri izleyerek burada paylaşmaya devam edeceğim.
Öneri ve tecrübelerinizi paylaşmanızı umut ediyorum.
Herkese sağlıklı,mutlu hobiler diliyorum.
Not: Yazının tamamını telefondan yazdığım için hatalar olabilir. Kusura bakmayın lütfen.
İlk fırsatta resimler ekleyeceğim.
Karideslerimin Hepsini Kaybettim.
İlginize teşekkürler İbrahim bey.
Vana ve hava motorum mevcut. Alıştırmayı o şekilde yaparım. Zaten en az 10 gün daha canlı eklemeyi düşünmüyorum. Şu anda sadece salyangozlar ve midyeler var. Yarın tekrar dip çekimi ve bakteri eklemeyi düşünüyorum. Ayrıca düzenleyici de ekleyeceğim.
İyi hobiler diliyorum.
Karideslerimin Hepsini Kaybettim.
[QUOTE=MertSoyumert]Merhabalar, bence ölüm sebebi su değerlerinin oturmaması. Filtreyi 6 gün boş tankta çalıştırınca maalesef yararlı bakteri kültürü oturmuyor. Filtresi oturmamış tanka birden bire canlı yükü bırakınca amonyak yükselmiştir, bu da narin olan canlıları etkilemiştir. Bitkiler de eklendiğinde bir adaptasyon sürecinde olabiliyor, onlar da kurtaramamış durumu. Tankınızda nitrat olduğunu sanmıyorum, amonyak yüksektir, bir ihtimal de nitrit vardır. Daha zararsız olan nitrata çevrilememişlerdir bu sürede.

Reeflowers Bacteria Feeder bakteri kültürü değil bakteri besinidir, bu yüzden bir yararı olmamış olabilir. Klor ve ağır metalleri gidermek için Seachem Prime veya Reeflower Effective Conditioner öneririm. Yeni tanklarda amonyağı bir süre için bağlamak için de kullanılıyor. Bakteri kültürü olarak ise Seachem Stability veya muadili bir ürün öneririm.

Canlıları alıştırmak için ise poşeti suda tutmak yeterli değildir maalesef. Canlıları bir maşrapa tarzı bir yere koyup hava hortumu ve vana ile yavaş yavaş alıştırmak adapte olmaları için çok daha iyi olur. Isıyı eşitlemenin yanında pH, KH, gh gibi değerlere alışmaları da gerekiyor.

Bence bakteri kültürü ekleyin, bakterileri beslemek için de Bacteria Feeder ekleyin. Bu sürede elinizdeki salyangozları ıspanak, salatalık gibi besinlerle besleyin, biyoyük oluştursunlar ve döngüye katkıda bulunsunlar.

Bu arada midyeler yaşıyor mu diye kontrol edin [:)] Midyelerin ölüp suyu bozmuş olma ihtimali de olabilir.

[/QUOTE]

İlginize teşekkür ederim.
Düzenleyici de kullanırım. Bakteri kültürü de eklerim. Ancak midye ilk tecrübem olduğundan yaşayıp yaşamadığını nasıl anlarım bilmiyorum. Biri ilk koyduğum gibi aynı yerinde duruyor, diğeri ise 3-4cm kadar ilerlemiş. Birde midyelerin yan kısımlarında alg toplanması gördüm. Suyu çekmeye devam ettiklerinden olabilir diye düşündüm.

İyi hobiler.

[QUOTE=Selçuks]Aynı şeyi ben de birkaç defa yaşadım. sebebini araştırdım ama net bir cevap bulamadım. malesef karidesler (her ne kadar yok deseler de kiraz karides dahil) çok nazik hayvanlar. su değişimlerine karşı çok hassaslar. çok sık su değiştirmek ya da takviye yapmak hayvanların metabolizmasını bozuyor. strese sokup ölmelerine neden olabiliyor. toplu ölümleri artık bu şekilde yorumlamaya karar verdim. çok geçmiş olsun. [/QUOTE]

Daha önce de 1.5 yıl kadar 10lt de kiraz karides besledim. 5 adetle başladım sonradan hiçbiryere sığdıramaz oldum. Bu sefer daha büyük tankta herşey daha kolay olur dedim ancak hiç beklemediğim bir durumla karşılaştım malesef.
Karideslerimin Hepsini Kaybettim.
Herkese merhabalar.
Yaklaşık 10 senedir hobiciyim ama ilk defa üye olup konu açmak zorunda kaldım. 60lt takımın güneş ışığından dolayı tamamen yosun kaplamasından dolayı yüzde 80 su değişimi ve bozuk olduğu için de filtre değişimi yaptım. Yeni filtreyi 6 gün boş tankta çalıştırdım ve başka hiçbir işlem yapmadım. Su değerleri oturmuştur diye 10 adet bloodymary karides, 1 adet zeytin bitkisi, 2 adet cüce Meksika kerevit,2 adet roshorn salyangoz ve bolca Moss alıp canlıları suya bıraktım. Bitki ve mossları lavaboda iyice yıkandıktan sonra diktim. Canlıları ise 2 saat torbaya tankın içinde tutup sıcaklığa alıştırdıktan sonra yavaşça suya bıraktım.
İlk başta çok mutlu heryerde yüzüyor mossların içinde mutlu mesut takılıyorlardı. Ancak akşam yatarken ışığı kapatmadan önce 3 adet karidesin sırtüstü yattığını gördüm. Hemen tankın içinden çıkardım ama ölmüşlerdi. Sabah kalktım ilk iş tanka bakmaya gittim 5 adet daha ölü dipte yatıyor. Onları da hemen çıkardım. Aynı günün akşamı bütün karidesler ölmüştü. Özellikle 4 yaşındaki kızım çok üzüldü bu duruma.
3 sene önce 5 adet kiraz karides 10lt bitkili tankta başladım ve sonra nüfus patlamasından dolayı tankla birlikte komple akvaryumcuya vermiştim. O zaman hiç sorun yaşamamıştım ancak bu sefer neden böyle oldu acaba?
Fazla su değişiminden dolayı daha su değerleri tam oturmamış mıdır yoksa klor veya nitrat yüksekliğinden zehirlenme mi olmuştur diye düşünüyorum.
Şu anda 2 adet salyangoz ,1 adet kerevit ve bitkiler duruyor tankta. Isıtıcı var ancak havalar düzeldiği için çalışmıyor diyebiliriz. 8w iç filtre hiç kapanmadan çalışıyor. Dün akşam 10lt dip çekimi yaptım ve 20 damla reeflowers bacteria feeds ekledim. Yarın tekrar dip çekimi ve bakteri ekleyeceğim ve 1 hafta klorun uçmasını ve su değerlerinin oturmasını bekleyeceğim.
Yaptıklarıma ek olarak verebileceğiniz her tavsiye çok değerli olacaktır.
Edit: Tankın içinde 2 adet de midye bulunmaktadır.
Herkese sağlıklı hobiler diliyorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Not: mesajın tamamını telefondan yazdığım için dil yanlışlığı varsa affola.[EDIT]morefreedom,2022-04-19 12:39:51[/EDIT]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar. Hobide değil ama forumda daha yeniyim.
Bu hobide öğrenilecek olan şeylerin hiç bitmeyeceğini düşünerek fikir alışverişi yapabilmek adına aranıza katıldım.
Herkese bol hobili sağlıklı balıklı günler. [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.