ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lPatron
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2016 00:52
Son Ziyaret:
21 Haziran 2016 18:47
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mücahit Arslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Modası geçmeyen tek şey "Efendiliktir"...

SON 10 MESAJI

Bu Bitkinin Adı, Bakımı Ve Gereksinimleri Nedir?
[QUOTE=Abksn]Ben bu bitkiden sadece kök alıp üç dört parça çimlendirilecek büyütmüştüm Özakman tankta sadece salyangozlarım vardı gün ışığı alan bir yerde 4-5saat kadar gayet güzel büyüdüler co2 falan vermedim yaprakları 50cm kadar olur akvaryumun üstüne doğru kıvrılıyor bazen kırmızı bazen yeşil tonlara ulaşa biliyor kendi tecrübelerimde dayanarak söylüyorum dere kumu ve gün ışığı ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Ancak tabimi siz co2 gübre va. Kullanırsanız gelişimi çok daha hızlı ve sağlıklı olacaktır. Benim bitkilerimi salyangozlar yedi. Ama şunu belirmek isterimki gergin farkedilir derecede büyüyebilen zevkli bir bitki.

Birde bu bitki linkteki bitki değil. [/QUOTE]

Evet boyları uzun kum olarak siyah hagen kum kullanıyorum sadece bi sıkıntı olur mu? Cevabınız için teşekkür ederim.

[QUOTE=yemrey]Amazon hançeri ne benzettim biraz ben [/QUOTE]

Teşekkür ederim sanırım o değil yada ben benzetemedim :)
Bu Bitkinin Adı, Bakımı Ve Gereksinimleri Nedir?
Arkadaşlar resimlerde görünen bitkilerin adı nedir. Bakımı hakkında bilgi verebilir misiniz? Bitkiler kısmında aradım http://www.akvaryum.com/aponogeton_crispus_red_bitkir_28_5489.asp bu linkteki bitkiye benzettim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184005/160520162131221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184005/160520162132391.jpg[/IMG]

Şimdiden teşekkür ederim.
Sarı Prensesimin Cinsini Anüs Ventten Anlayamadım.
Merhaba. Balığınız bana da erkek gibi geldi ilk fotoğraftan. Yer kavgaları gibi bazı zamanlarda dişiler de diğer balıklara titreyebilir. Stres vb. durumlarda dişilerde de kararma meydana gelebilir. Sarı prenses malesef cinsiyet ayrımı en zor yapılan balık türlerinden ve en kesin sonuç anüs vent yoluyla ayırt edilebilmekte. Yardımcı olması açısından resim ekliyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184005/070520162223301.jpg[/IMG]
Sp Ler Artemia Yemiyor?
Bende öyle düşünüyorum. Aç oldukları halde bile yeme dokunmamışlardı :) Artemiayı bırakıp diğer yemlerle devam ediyorum.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar.[EDIT]lPatron,2016-05-04 00:08:29[/EDIT]
Sp Ler Artemia Yemiyor?
[QUOTE=mehmet zahit]Artemia değilde su piresi olsa kökünü bile kuruturlardı. Belli bir boyuttan sonra balıklar küçük yemlere ilgisiz kalabilir ama su piresi gibi belirgin büyük yemleri bayıla bayıla yiyeceklerdir. Hele su piresinin suyuna vitamin havuç suyu falan koyarsanız çok daha faydalı olacaktır. Benim spler su pireleri bitince dağı taşı arayıp daha var mı diye bakınmışlardı. [/QUOTE]

Su piresini hiç denemedim. Artemia da ilk defaydı. Bulunduğum yerde bunları bulmakta zor. Birde geçenlerde akvaryumcu kan kurdu mu yada un kurdu mu hatırlayamadım bu küçük poşetlerin içerisine kurutulmuş olarak doldurmuşlar bunlardan alsam uygun olur mu.
Sp Ler Artemia Yemiyor?
[QUOTE=mesutok]Yemiyorlarsada boşver havyanları aç bırakma alışkın oldukları kuru yemden ver yesinler, sonra bağışıklık sistemleri düşer aç kalırlarsa, ben hiç artemia, su piresi şu bu gibi canlı yem özellikle alıpta vermedim. Sağlık olsun yemiyorlarsa yapacak birşey yok.[/QUOTE]

Kaldırdım abi düzeneği bende 4 çeşit yem var şuan elimde onlarla devam ediyorum. Hepsi tetranın sanırım. Bitkisel, etçil tetra pro demişti birde sarımsaklı yem. Bazen de haşlanmış sebzelerden veriyorum.
Sp Ler Artemia Yemiyor?
[QUOTE=mesutok]Yani bazı iri balıklar bunları tercih etmeyebiliyor izlediğim kadar. Sonuçta canlı yem onlar canlı kolay kolay bozulmazlar, dip çekimine falan gerek yok şimdi lepistesler falan olacaktıki onları bayıla bayıla yerlerdi. Umarım cichlid konusunda tecrübeli arkadaşlar sana yardımcı olabilirler olur yada olmaz açısından.[/QUOTE]

Yarın yem vermemeyi düşünüyorum acıkınca yem arayışına çıkıp bulacaklardır diye düşünüyorum abi inşallah düşündüğüm gibi olur :)

[QUOTE=Tunc Berk]Yememeleri ilginç. Yediklerini fark edemiyor olabilir misiniz?

Yenmeyen artemia kalması iyi olmaz, su değişimi ile seyreltmelisiniz. Ertesi gün yapsanızda olur.Akvaryumda üremezler. Beş cm lik bir balık artemiyayı suya düştüğü an görür. Sonradan yeme ihtimalleri yok gibi.

[/QUOTE]

Uzun bir süre dikkatle izledim. Ancak pek oralı olduklarını görmedim. Ancak az önce tekrar baktığımda birkaç artemianın hareket ettiğini farkettim yalnız yediler mi yoksa artemialar kuma yada başka bir yere mi saklandı onu bilemiyorum. Artemiaları balıkların önlerine attığım halde, bir tepki vermediler. Bu 18 gr olan Rotifish markalı bi artemia kullandım kırmızı paketli. Daha önce artemia deneyimim olmadığı için açıkcası bilgim forumdan okuduğum kadar. Artemianın boyutu önemli mi değil mi bilmiyorum ama çok küçük olduklarından farkedemiyorlar mı diye de düşünmedim değil.
Sp Ler Artemia Yemiyor?
Herkese meraba. Gerek forum gerek youtubeden izlediğim videolar ve yaptığım araştırmalar sonucu pet şişeden bi artemia çıkarma düzeneği kurdum ve artemiaları bu gece balıklarıma vermiştim. İlk artemia denememdi ve artemiaların çoğunun çıktığını gördüm. Çıkan artemiaları videolarda izlediğim şekilde balıklara şırınga yardımıyla verdim ancak balıklarım artemiaları ya çok küçük olduklarından görmedi ya da alışık değiller. Karınları da açtı üstelik yerler diye normal yem atınca o yemi iştahla yediler ancak artemialara dokunan olmadı. 5 cm den 8 cm kadar balık var akvaryumda. Artemiaların akvaryumdaki hareketleri belirgin.

Artemiaların akvaryumda durması balıklar ve su dengesi açısından problem olur mu?

Balıklar farkettikçe akvaryumdaki artemiaları yer mi?

Artemialar akvaryum içinde çoğalır mı yoksa ölür mü?

Dip çekimi yapmama gerek var mı haftalık bakım dışında?

Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
Kribensis Balığında Kum, Filtre, Bitki Ve Su
Teşekkür ederim. Tetranın etçil ve otçul yemleri demişti. Birde sarımsaklı yem almıştım onu da kendi orjinal kutusundan doldurup paketlemişti.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.