ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sermus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mart 2016 01:04
Son Ziyaret:
12 Ocak 2020 21:56
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
musa sekmen
Doğum Tarihi:
24 Kasım 1991
Yaş:
32
İl:
Malatya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

Dophin Şelale Filtre H Serisi Mi A Serisi Mi
50x50x50 akvaryuma şelale filtre alacağım ( dış filtre düşünmüyorum) . ikisi de aynı marka lakin seriler farklı. Sizce bu seriler arasında çok fazla fark var mıdır hangisi neden daha tercih edilebilir.

dophin h serisi: https://www.hepsiburada.com/dolphin-h-500-akvaryum-selale-filtre-p-HBV000005JNGY

dophin a serisi: https://www.hepsiburada.com/dophin-a6000-selale-filtre-500lt-h-p-HBV000002R1VQ[EDIT]sermus,2018-07-23 11:31:46[/EDIT]
Taban Dizilimi İçin Hangisi ?
Merhaba. 50x50x50 cm bitkili akvaryum tabanı için ikilemde kaldım. tabana cuba arka plana da bir kaç çeşit bitki koyacağım.

en alta: jbl aquabasis 5l
orta: eurostar aqualava 12,5l
en üste: jbl manado 10l toplam: 150 TL

mi daha uygun olur yoksa

en alta: eurostar aqua lava 12,5l
araya: jbl misket gübre
en üste: jbl manado 10l toplam: 130 TL

böyle bir taban mı daha uygun olur?

birde şöyle bir seçenek var komple jbl manado 25l 140 TL
Dışkı Sorununu Nasıl Çözebilirim
[QUOTE=Tunc Berk]Dikkatimi çeken 5cm yükseliğinde dışkı birikmesi. Böyle bir şey nasıl mümkün olabilir, bitki tankımın tabanı 5 cm.
[/QUOTE]

Güneş altında 6 7 aylık süreçte sıfır su değişimi ve sıfır dip çekimiyle mümkün oluyormuş. Yaklaşık 5 cm kum uzerinde 5 cm de dediğim katmandan vardı akvaryumda.
Dışkı Sorununu Nasıl Çözebilirim
[QUOTE=Kubilay Sakarya]Merhabalar,

Bunun dip çekimden başka bir çözümü yok maalesef. Nazikçe bitkilere zarar vermeden de dip çekimi yapmanız mümkün.

Görüntü sizi rahatsız etmiyorsa pek bir zorunluluğunuz yok aslında tabi şahsi görüşüm dip çekimi akvaryum sağlığında önemli yer kaplıyor ama şu altta verdiğim konuya göz atabilirsiniz,

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/yoksa_siz_halâ_dip_mi_cekiyorsunuz_k716738.asp[/URL][/QUOTE]

Dışkı içinde nitrat varsa akvaryuma ve balığa zarar verir diye endiseleniyordum açıkçası zararı yoksa görselin çok önemli yok
Dışkı Sorununu Nasıl Çözebilirim
Akvaryumu kuralı bir hafta oldu malum kaka yapıyorlar ve akvaryum yavaş yavaş dışkı olmaya başladı. Dip çekimi yapamiyorum zemin bitkisi ve bitkilerimden dolayı. İç filtre var açamiyorum balıklar şoka giriyor açınca. Akvaryumu temizlemeden önce zeminde abartısız 5cm dışkı topağı vardı ve kum üstten gözükmüyordu bir şekilde kurtulmam lazım ama nasıl ?
Albino Full Redlerim Doğurmuyor :))
Döl almış balık erkeğe gerek duymadan 3 4 doğum yapabilir. Benim bir balığın karnı bunların iki katı geçen akvaryumda yavru görünce doğumamı başladı dedim karnı bunlar gibi olan bir balık doğurmuş tespit edemedim. Bizimki hala şişirip doğurmamaya niyetli Yani ne zaman doğutacakları belli olmuyor.
Lepistes Akvaryumuna Deniz Kumu Olur Mu
[QUOTE=sinanistanbul]Aslında midye kırığı kum da, mercan kırığı kum gibi denizden ve deniz canlılarından elde edilir, midye kabukları kalsiyumdan oluştukları için suya salınım yaparak sertlik yükseltirler, bitkilerin çoğu ise yumuşak ve asidik suları severler.

Bitkilerin köklerine su sirkülasyonu ulaşarak beslenebilmeleri için, aquaclay, lav kırığı gibi, iri taneli ve hafif kumlar tercih edilir, çok ince taneli kumlar köklü bitkiler için tercih edilmez.

"Midye kırığı kumda bitki yetişir mi" derseniz; bakımı kolay bitkiler ( saz, subulata, anubias...) yetiştirilebilir.[/QUOTE]

teşekkürler sinan bey. Rotala Red, Bacopa Caroliniana tilki kuyruğu tarzı yetiştirilmesi kolay olan bitkilerden alacağım. Umarım sıkıntı çekmem.
Lepistes Akvaryumuna Deniz Kumu Olur Mu
[QUOTE=sinanistanbul]

Bence kullanmamanız daha iyi olur.

İlla kullanmak istiyorsanız; Kumu defalarca yıkayıp tuzdan arındırmanız gerekir, kaynatıp mikroplardan arındırmak gerekir. Deniz kumu kalsiyum ve mineral bakımından zengin bir kum olduğundan suyun Sertlik seviyesini yükseltecektir, düzenli olarak PH, GH ölçümü yapmanız gerekir.

Lepisteslerin sevdiği su özelliklerini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

[URL]http://www.akvaryum.com/poecilia_reticulata_lepistes_guppy_tatlisur_5_194.asp[/URL]

Kuma para vermem diyorsanız deniz kumu yerine iyi temizlenmiş dere kumu daha uygun olabilir.


[/QUOTE]

teşekkür ederim. Peki şöyle bir sorum olacak; midye kırığı kumum var şuan ki tankta. Altı yedi yıllık hatta daha eski denilebilir. Kumların belli bir yıpranma zamanı var mı ve de iri taneli baya ( yarım santim bir santim civarı ) bitki için tane büyüklüğünün önemi var mı?
Lepistes Akvaryumuna Deniz Kumu Olur Mu
3 4 yıl önce denizden şişelere koyduğum deniz kumları hala duruyor. Ama şişeleri daha hiç açmadım 3 yıldır ağzı kapalı. Bir şişe de deniz taşım var. Sormak istediğim ise albino full red bir akvaryum yapacağım ve şuan 5 6 tane adını amazon diye bildiğim bitkilerim var. Bu deniz kumlarını kullanabilir miyim? Balıklara zararı olur mu ya da suyu sertleştirir mi? Suyun değerlerini etkiler mi? Balıklar çok güzel bir ırk siparişi verip merakla bekleyeceğim. Gelince ölmelerini istemiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.